reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Witajcie o poranku:-), Udało mi się dzisiaj przespać całą noc bez żadnych sensacji.Jak to miło...
Mła, ja myślę że ta rybka to w oceanie sobie dumnie pływa z płetwalami;-):-)Co do męża to podejrzewam, że prędzej sobie sprytnie zapamiętał lub spisał numer referencyjny sweterka niż jego wygląd. :-D Chociaż masz rację on kuma zawsze o co mi chodzi i jest kochany. Co do skurczów, może masz za małą dawke magnezu, bo te rozpuszczalne do picia są zazwyczaj takie bardzo delikatniusie..
Mamcia, ja tez nie wiem czy brac ręcznik dla dzidzi. Podobno w moim szpitalu nie kąpia noworodków, tylko używają chusteczek nawilżających :confused:
asko, moja dziewczynka też mi czasem cos boleśnie uciska, ale ja chyba jestem jakąs masochistką, bo czasem chcialabym żeby ona tam sobie zawsze siedziała, bo juz nigdy później nie będziemy tak blisko i nie wyobrażam sobie jak to będzie nie czuc jej kopniaczków po porodzie, dla mnie to najwspanialsze uczucie na świecie:-)
270..., masz sie z tą lekarką....szkoda gadać...chyba z wielkiego powołania poszła na medycynę...

inka, zazdroszczę sesji. Chociaż może teraz nie wydaje nam się to takie istotne kiedyś będziecie mieć unikalną pamiątkę. Ja nie znam w pobliżu żadnego fotografa któremu mogłabym powierzyć swój brzusek, bo wydaje mi się to bardzo intymnym przedsięwzięciem, a szukać odpowiedniego, mi się do tej pory nie chcialo...z ciekawoscią czekam na efekty:-)

Co do torby do szpitala, to moje pakowanie zatrzymało się juz dawno,mam tam najpotrzebniejsze rzeczy w razie gdyby..., ale akcesoriów typu wkłady, podpaski, majty poporodowe jeszcze nie, i laktator musze w końcu w tym tygodniu zamówić.

reklama
Witajcie weekendowe ciężarówki :) Zgodnie z tradycją bb dziś na pewno będą pustki ;)

Asko_, ja z pewnością należę do tych mam, które nie wiedziały co oznacza mieć szalejące w brzuchu dziecko. Ostatnie dwa wieczory (podejrzewam, że ma to związek z zażyciem musującego magnezu) pod skórą mam po prostu rozróbę! Wczoraj wołałam M, bo nie mogłam sobie sama z tym poradzić. On też się nie mógł nadziwić, że to "aż tak" i strasznie go to bawiło, choć z drugiej strony dla niego to kosmos, że coś się samoistnie rusza we mnie i mówi, że on psychicznie by tego chyba nie zniósł ;)

BTW. Najwyraźniej musujący magnez tuż przed snem powstrzymuje skurcze łydek. Dzisiaj pełen sukces :)

Tofika, no co Ty! Happy end dla rybki wizualizujesz w oceanie? Przecież ja tam pożrą! ;))) Co do męża, nie ważne jak tego dokonał. Ważne, że mu się chciało, że pomyślał i sprawił Ci przyjemność. Powiedz mu, że dziewczyny z forum są pod wrażeniem :)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny

Tak jak Mła pisze, przypuszczalnie będą dzisiaj pustki na BB.
Ja obudziłam się już koło 7 jak M wrócił z pracy, niech teraz sobie pośpi przynajmniej do 14, a ja się troszeczkę ponudzę.

Tak się zastanawiałam czy zabierać smoczek dla dziecka do szpitala???? Wolałabym, żeby mała nie chciała go używać, ale jeśli będzie potrzebny i Karolcia nie odmówi.....

Mla widziałam na innym wątku, że będziesz rodzić w Pro-Famili. Słyszałam dużo dobrych opinii o tym szpitalu.
Powiedz mi jak jest z opłatami w tym szpitalu, bo przypuszczam,że są wysokie, patrząc na wysoki luksus :-)

Pro-familia to szpital prywatny, który ma podpisaną umowę z NFZ na porody. Czyli teoretycznie sam poród SN jest za darmo i dostępny dla WSZYSTKICH! Jednak z racji nie tylko wysokiego luksusu, ale przede wszystkim sprzętu i dobrych specjalistów, chętnych zawsze jest więcej niż miejsc. Dlatego pierwszeństwo i zagwarantowane miejsce mają pacjentki, które chodzą od początku ciąży do lekarzy przyjmujących w ich przyszpitalnej przychodni. Mój lekarz "współpracuje" z nimi, co w moim przypadku oznacza, że na 99% mnie przyjmą. Żeby mieć 100% pewności muszę jednak "wykupić usługę", czyli chodzę tam do płatnej szkoły rodzenia, no i wykupię najprawdopodobniej znieczulenie.
"Wykupię", bo jednak są tam pewne ceny:
- poród SN bez znieczulenia - NFZ
- poród SN ze znieczuleniem zewnątrzoponowym - 800 zł
- poród CC wynikający z naturalnego przebiegu porodu - NFZ
- poród CC na życzenie (zaplanowany) - 1 500 zł.

Dziewczyny, domyślam się, że niektóre z Was zbulwersuje fakt opłacania szpitala (ewentualnego opłacania, bo niewykluczone, że nie zapłacę za znieczulenie, bo nie będę mogła go przyjąć), ale wierzcie mi, że każda sytuacja jest inna. Pomimo ograniczonych środków, decyduję się na to, ponieważ bardzo zależy mi na najlepszej opiece nad dzieckiem. Wiąże się to zarówno z tym, że praktycznie zapowiadało się, że nie będę mieć dzieci, jak i z moim wiekiem. Lekarz, kiedy rozmawiał ze mną o tym szpitalu, powiedział: niech pani pamięta, ile lat pani czekała i zastanowi się, czy będzie miała okazję rodzić drugi raz. I ma rację. Cuda zdarzają się pojedynczo... :(

Mła to super, że masz taką okazję rodzić w tym szpitalu;-). Sama gdybym miała taką możliwość tez tam rodziłabym, no ale niestety.... Jak już będziesz po porodzie, musisz napisać jaki był poród i w ogóle jaka atmosfera:-)

2701..., ja sądziłam wcześniej, że będę rodzić na Szopena, ale przekonał mnie właśnie lekarz.
I dzięki za dobre słowo w miejsce oburzenia. Wierz mi, że ja też czekam na moment kiedy będę "po" i będę mogła się tym z Wami dzielić :)

Dzień dobry!
Mgła za oknem taka że na 100 metrów nic nie widać!
Mam problem z wózkiem. Jedo który wybrałam najprawdopodobniej nie zmieści się do naszego Golfa 4 :( ale muszę to sprawdzić. Pójdę dzisiaj do sklepu i zapytam czy mogą mi włożyć do bagażnika żeby sprawdzić :)
Byłam wczoraj na festiwali makaronów w Pizza Hut - dziewczyny rewelacja. Płaci się 25 zł od osoby i próbuje kilkanaście rodzajów makaronów. Przy 10-tym spasowaliśmy :D Super uczta!

Miłej niedzieli brzuchatki!

reklama
Witam babeczki :)

Mła
obejrzałam sobie stronkę www tego szpitala w którym bedziesz rodzić, naprawdę warunki rewelacyjne i jestem pewna, ze opieka również, więc będziesz miała na pewno sporo komfortu i psychicznego i fizycznego ;)

Do góry