reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

mamcia to dziwne ze w Twoim szpitalu nie podaja znieczulenia gdy sie za nie placi.
Lekarz prowadzacy moja ciaze powiedzial mi ze w naszym szpitalu kazda rodząca dostaje znieczulenie, chyba ze jest juz zbyt pozno na jego podanie , tzn przyjedzie do szpitala gdy trwa juz akcja porodowa i znieczulenie nie zdążyło by zadzialac.
mamcia czy chodzi Ci o ten szpital który został otwarty e grudniu zeszłego roku?
Byłam tam, i wprost byłam zachwycona!! Nie tym, że szpital nowy, ale opieką. Zjawiłam się tam tylko na prywatne USG a lekarz który mi je robił, po zakończonym badaniu oprowadził mnie po całej porodówce i pokazał cały zakamarek. Byłam w szoku, bo pierwszy raz lekarza widziałam a czułam się jakby od początku prowadził moją ciąże. O tym znieczuleniu też mówił.
Co do tego znieczulenia, wyczytałam ostatnio i wiem że to prawda bo informację potwierdziła moja bratowa, że opłaty pobierane za to znieczulenia są nielegalne. Jeżeli szpital takową pobierze masz prawo żądać zwrotu kosztów od NFZ.

reklama
witajcie w niedzielne popołudnie :-)
my właśnie odpoczywamy po obiadku! rano byłam na giełdzie z mamą i kupiłam sobie parę sweterków, ciepłe getry i inne pierdoły a dla Aleksego 2 ochraniacze do łóżeczka!!
pogoda dopisała więc ponad 2 godzinny spacerek naprawdę dobrze nam zrobił!

teraz chwilkę odpocznę i jadę do mamy bo przyjeżdża mój brat z Warszawy, z którym się nie widziałam jakieś 2-3miesiące :szok: ciekawi mnie jego reakcja na brzuszek bo przez ten czas sporo urósł!!

Witajcie weekendowo.
Ja dziś w nocy nie spałam prawie 3 godz. bo walczyłam ze skurczami. były regularne co 3 min. z zegarkiem w ręku. Wzięłam no-spę i zaczęły się pojawiać żadziej, ale były i tak to trwało prawie 3 godz. W dzień mam spokój, zobaczymy co przyniesie kolejna nocka

Witam =)

Ostatnio mało siedzę na BB a jak siądę to nie daje rady przeczytać Waszych postów =/ Bardzo dużo biegania i załatwiania było przez ten tydzień i jeździliśmy ode mnie do K w kółko już miałam dość. Dzisiaj udało nam się zrobić luźniejszy dzień a od jutra znowu się zacznie i pewnie do samej soboty będzie latania.

Mój Maluszek jest ostatnio bardzo aktywny i cały czas kopie i wierzga :-)
Przyszła teściowa niezbyt zadowolona że nasze Maleństwo jest płci męskiej bo chciała wnusie i cały czas gada że kolejny chłop będzie itd i mnie wkurza ale w sumie to mam to w d..... ważne że nasz Syneczek jest zdrowy i bardzo się cieszę że jest Syneczkiem :-)
Kupiłam dla naszego Syneczka wózek i mam już go w domciu i jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciu :-)
No to chyba tak w skrócie to tyle co u mnie =)

Pozdrówka :-)

Hej kochane wieczorkiem..myśmy właśnie przyjechali, ja na szczęście nadal w dwupaku, więc spoko:-)..ale jestem wypompowana, korki na wyjeździe z Częstochowy, że szok..no i brzusio spięty, więc się kładę..do usłyszenia jutro:tak:

Slasik - przepraszam - nie pomyslałam o naszych kochanych cukrzatych :) Robie Wam smaka niepotrzebnie :(
Dziewczyny spałam właśnie 2 godziny - jak to możliwe? ile można spać? Ja mogę 10 godzin na dobę i mi mało. To jest wręcz wkurzające. Ale postaram sie nie narzekać bo niektóre z Was spać nie mogą bidulki:(

Zastanawiacie się czasem jak Wasze maluszki będą wyglądać? Ja o tym myślę strasznie często. Po kim będzie miał nos, oczka no i włoski oczywiście. eeehhh już sie nie mogę doczekać jak go ujrzę:)

A ja dziś po chrzścinach mojego M siostyy synka aleksandra było całkiem nieźle bo teściowa miała się czym zająć i nie gadała ze mną zbytnio....najadłam się za wszystkieczasy napewno z kg mi wpadnie dodatkowy bo ruszać się aż nie mogę miam

po za tym piszecie o zmęczeniu mnie też dopadło że jakaś senna się często w ciągu dnia robie i te słabe nocki swoje robią

Mła naprawdę humor mi poprawiłaś tą historią z sankami bo masz racje takie czasy były a my na super ludzi wyrośliśmy:-D

Żabcia teściowej nie słuchaj one zawsze wszystko odwrotnie by chciały pokręcone ...:rofl2:

kota a ciebie to chormony chyba dopadły dołączam się do mły pamiętaj że zanim wrócisz do pracy to dopiero ok sierpnia bo urlopy itd to jeszcze kupa czasu co do macieżyństwa to ja miałam podobnie i wszystko się ułożyło i ok było ja porodu też się boje choć to mój drugi więc sama nie jesteś wole nie wiedzieć co mnie czeka a tym razem wiem i boję się że nie będę tak słuchała położnych bo będzie mi się zdawało że wiem już wszystko a każdy poród jest inny

Witajcie wieczorową porą :)

jejkuś jak Wy dużo piszecie :) ale to fajne :)

Agapa miałam podobnie tyle, że w wczoraj w dzień, aż się wystraszyłam, no-spa na noc pomogła i dziś już dużo lepiej, podejrzewam, że to w wyniku kolejnego nowego tygodnia ciąży i szaleństwa ze sprzątaniem
maxwell80super, że szczęśliwie wróciliście :) udanego wypoczynku po podróży

co do torby, tez nie jestem spakowana, ale myślę , że w najbliższym czasie to zrobię, podobnie jak i z ubrankami , poprać, wyprasować

Hej dziewczynki...

Ostatnio nie pisałam, bo za dużo załatwiania miłam ale załatwiliśmy z moim małżonkiem meldunek do naszego mieszkania, zostały jeszcze dowody nowe, karty z lekarza i prawo jazdy. Co do pogrzebu to poszłam jednak w odpiętej kurtce i trochę było mi zimno mam nadzieję, że nie spadnie wcześniej śnieg bo nie mam co ubrać, a nie opłaca mi się kupić nowej kurtki bo dużo mi nie brakuje do zapięcia(jakieś około 6cm) więc mam nadzieję, że po porodzie te 6cm zaniknie i będzie ok:-D

a teraz z innej beczki, mam do was pytanie, od piątku rana ciągle mnie kłuje lewy bok i podbrzusze czasem tylko boli podbrzusze jest to ból do wytrzymania więc nie będę brała no-spy może mi powiecie od czego ten ból może być? wizytę mam dopiero we wtorek ale jestem niecierpliwa więc liczę na waszą pomoc...

reklama
Hej dziewczynki...

a teraz z innej beczki, mam do was pytanie, od piątku rana ciągle mnie kłuje lewy bok i podbrzusze czasem tylko boli podbrzusze jest to ból do wytrzymania więc nie będę brała no-spy może mi powiecie od czego ten ból może być? wizytę mam dopiero we wtorek ale jestem niecierpliwa więc liczę na waszą pomoc...

Może więzadła Ci się naciagają? to ból w pachwinach taki kłujacy, ale czasem tak boli i promieniuje, aż jest się obolałym całym.

Do góry