reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej Mamusie:-)
U mnie taki humor jak pogoda za oknem...
Na ostatniej wizycie dostałam magnez (magnezin 500mg) mam go brać 3x2, na skurcze macicy,twardnienie brzucha no i te łydki...
Serg też jestem ciekawa:-)

reklama
Hej dziewczyny!:-)
ja dzis tylko na chwile... od wczoraj mam problemy z netem i nie bardzo moge czytac / pisac.
Sergi, powodzenia!:tak:
Mla, ja tez mam takie silne skurcze... na szczescie nie codziennie, ale niestety zapominam regularnie brac magnez - moze tu tkwi przyczyna...:zawstydzona/y:
Mamooskarka - ja tez mam termin na 31.12 - co bedzie - zobaczymy...;-)
27012... i Gosia - powodzenia na wizytach!:tak:
A i odnosnie mojej depilacji -lydki poszly super, ale bikini - porazka... tylko troche udalo sie zrobic, bo bolalo jak nigdy... ale i tak dobrze, ze przynajmniej jako tako wygladam;-)
Odezwe sie znow jak mi w koncu naprawia neta:crazy:
Milego dnia!:-)

cześć dziewczynki:)
wpadłam na chwilę żeby chociaż się z Wami przywitać bo jakoś ostatnio mało mam czasu na bb i wena gdzieś mi uciekła...czas leci jak oszalały niedługo koniec października i zacznie się nerwowe odliczanie mam nadzieję, że ze wszystkim zdążymy bo na dzień dzisiejszy nie mamy nawet mebli w pokoju a pieniądze jakoś się nie mnożą no i nie da się ukryć że ma to wpływ na mój nastrój...chyba jestem mistrzem zamartwiania się...trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! miłego dnia kobietki:*

Asienka, nie poddawaj się. Każda z nas, w mniejszym lub większym stopniu, próbuje rozciągnąć ten swój portfel, ale jedno jest pewne - nie wierzę, że przy kochających rodzicach braknie dziecku czegoś, co jest niezbędne :)

Tofika, rzuć okiem na stronę navingtona -> Akcesoria -> Zakładka inne. Są tam szelki do gondoli, tylko jak dla mnie z opisu nie wynika czy mogą być stosowane również w cadecie.

Ostatnia edycja:
My już po spacerku, Marysia zjadła rosołek i poszła na drzemkę:-)
Ja właśnie nastawiłam pranie z ubrankami dla dzidzi..Myślałam, że mnie to ominie, bo moja bratowa niedawno oddała, te najmniejsze, co jej pożyczyłam dla mojej bratanicy uprane i wyprasowane...ale..jak byliśmy w niedzielę u nich, to się podpytałam, w czym pierze ubranka i się okazało, że ona pierze wszystko w proszku "dla dorosłych"..Ja tam wolę nie ryzykować jakiegoś uczulenia u takiego maleństwa..
Gosia i 2701..- powodzenia na wizytach:-)
Majeczka - to humor słoneczny?;-) U mnie słoneczko ładnie świeci..
Ewka, powodzenia na zakupach wózkowych..Myśmy w Boćku kupili "laskę" dla Marysi i foteli Rocaro..a pierwszy wózek (3w1) kupowaliśmy w Viki, na Roosvelta (też w Zabrzu)..
Papayka - lepszy rydz niż nic..ja z bikini to jedna wielka porażka, a jakoś tak głupio mi mężula prosić o pomoc, choć pewnie byłby za:-D
Asieńka, właśnie, Mła dobrze pisze..każda z nas ma problem z rozciąganiem portfela..:-D

papayka z Pikolo na porodówkę pójdziemy:-D

maxwell, tofika, miło nie było, ale szybko zapomniałam;-)

maxwell, też całe zakupy robiłam w Boćku poczynając od wózka a skończywszy na buteleczkach i innej drobnicy

No nie mogę doczekać się sergi, tak siedzę i czekam kiedy się pokaże i obwieści nam, czy kobieca intuicja się sprawdza:-)

Ostatnia edycja:
Hej Mamuśki :)
Właśnie wróciłam z uczelni, jako tako pozałatwiałam sprawy z wykładowcami i mam nadzieję, że zaliczę semestr zimowy jeszcze z brzuszkiem :) na razie kolokwia planują się początkiem grudnia, ciekawe, czy się będę jeszcze wtedy ruszać ;p :D
Nie mogę doczekać się Sergi... już 1 a jej ani widu ani słychu...

cześć brzuchatki,
ja też tylko na chwilkę idę do internisty dziś na kontrole z moimi zatokami zobaczymy co powie podobno sęsowna babka może da coś na ten ciągły katar po za tym czekamm z niecierpliwością na wieści od sergi o płuci maluszka
co do skurczy to też często mam w łytkach w nocy również ja 2 x dz magnez biorę????
inka ja też teraz mam częściej skurcze twardnienie i też jakby brzuch mi się opuszczał to pewnie już przygotowania do porodu???
UDANYCH WIZYT !!!!!
mi też podbrzusze twardnieje i zdarzają się skurcze,gin mówił,że muszę to"polubić",bo nic złego się nie dzieje.A skurcze łydek mnie też Mła w nocy budzą po kilka razy,a nawet miewam przykurcze stóp i palców :szok:
Ostatnio ogładałam 1 raz w lusterku mojego żylaka sromu i się przeraziłam,idzie aż do odbytu dalej nie dałam rady obejrzeć i to tuż przy pochwie :-( aż strach pomyśleć o porodzie

Tofika – ta dziewczyna co szybko urodziła to ewenement – raczej tak szybko to się nie zdarza

mamaOskarka- straszna historia! Współczuję Ci!

Zamówiłam sobie 2 staniki do karmienia – załamka – 90 D! Zawsze miałam duży biust a raczej pełny – takie C ładne i zgrabne a teraz….:(

Dziewczyny od tygodnia mam takie napady płaczu którego nie da się pohamować że mój M mówi do mnie „hormon” :-(nie da się ze mną wytrzymać

reklama
Do góry