reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Dagne wątpię, że wydzielina :no: to wyglądało jak jakaś taka dziwna galaretka i było tego dość dużo :zawstydzona/y: Ale czytałam, że czop może na raty wychodzić dosyć szybko i dopóki nie jest podbarwiony krwią, to jest w porządku.

Sergi, oby :) ja mam troszkę stresa, ale ufam mojemu lekarzowi. Bądź, co bądź dzwonią mi w głowie czasem jego słowa "rozwarcie na opuszek palca". Ale skoro jest ok, szyjka twarda, to chyba nie ma powodów mu nie ufać...
zresztą poczytałam w necie i wiele kobiet już po 30tyg ma takie rozwarcie :)

Tak sie zastanawiam, że przydałaby mi się jakaś rozrywka i mojemu...i chyba sie wybierzemy na film "baby sa jakieś inne" oglądal go ktos może. Lubięfilmy koterskiego, ale jeśli to jakis sexistowski bełkot to chociaż mam dystans do siebie to w ciązy on jest troche mniejszy i się tylko wkurzę:angry:

270.., ciekawa jestem co tam u Ciebie na wizycie...Ja juz sie nie mieszczę ani w moje płaszczyki ani w żadna kurtkę, ale postanowiłam, że nowej na miesiąc nie będe kupować, zwłaszcza, że prawdopodobnie pół tego czasu poleżę w szpitalu..
Gosia, mam nadzieję, że internistka cos Ci sensownego poradzi na te zatoki.Chyba musi to byc upierdliwe i bolesne...
Mła, no właśnie pytalismy sie sprzedawcy jak to jest z tym zabepieczeniem dziecka w gondoli i okazało sie że sa w zestawie szelki.
Papayka, maxwell, mi mąż goli bikini, raczej nie stanowi dla nas tabu:-)
agniesiaa, współczuję Ci tego żylaka, choć nigdy czegos takiego na oczy nie widziałam i mam nadzieję że nie zobaczę:-)
Pyszczek, no ja myślę że to ewenement:-), gdybym mogła rodzic naturalnie to sama bym tak szybko chciała, ale przy problemach ze zdroweim lepiej zdążyć na cesarkę...
sergi, to super że dzidzia zdrowa. Moja dla odmiany na każdym usg rozkłada bezczelnie nogi...:-)
mirabelka, mam nadzieję że Ci wszystko przejdzie i że to nic poważnego. Wypoczywaj dużo..

sergi ja również z niecierpliwością czekam a tu znowu niespodzianka:-D jak tak się kryje to duże szanse na tą dziewczynę:-D
najważniejsze że wszystko ok

mła co do cholesterolu to masz rację w ciąży jest podwyższony u większości a to co ja mam czyli cholestazzę to nie tylko cholesterol jest podniesiony ale 4 inne parametry więc samym cholesterolem nie trzeba się przejmować a co masz jakiś problem z tym?

Gosia, dziękuję bardzo za odpowiedź! Uspokoiłaś mnie trochę. Tak się składa, że kiedy pobierali mi niedawno krew do rutynowych badań pielęgniarka powiedziała, że łapię się na darmową kontrolę krwi w związku z chorobami wieńcowymi. Umówiłam się więc, bo co mi zależy ;) A dzisiaj miałam trochę czasu i wpadłam do Pani doktor, żeby zobaczyć wyniki. No i okazało się właśnie, że mam bardzo wysoki cholesterol, co nas obie zaskoczyło :/ Lekarka nie była pewna, ale stwierdziła, że ciąża pewnie zniekształca wynik, bo to niemożliwe (w ósmym miesiącu ciąży ważę 69 kg przy wzroście 175 cm; moja dieta nie składa się z masła i innych tłuszczów...). Tak więc sprawdzimy to ponownie już "po", ale mimo wszystko nie spodobała mi się cała sytuacja. Oczywiście od razu zaczęłam się zastanawiać czy to nie wpływa na dziecko.
Wszystkie inne wyniki - cukier, hemoglobina itd. mam super.
A jakie inne parametry Ty masz podniesione?

Kurcze, ale z tymi zatokami masz przewalone! Mam nadzieję, że jednak ominie Cię kolejna kuracja antybiotykowa.

Ostatnia edycja:
Już jestem w domu. Jestem straaaaaaaaaaaasznie zła.:angry: Moja ginka nie przyjęła mnie dzisiaj, bo w ogóle jej nie było. Cholera po co ja się zapisuję i tyle czasu czekam jak i tak nic z tego. :angry: Jutro przyjmuje u siebie w gabinecie prywatnie, jak uda mi się do niej dodzwonić, to pójdę, a jak nie, to będę musiała czekać do poniedziałku:wściekła/y:
Nawet nie wiecie dziewczyny jaka jestem zła, już nie mówiąc jaki mój M jest wkurzony. Ja tu się denerwuję, martwie co wyjdzie na wizycie, a tu dupa szczeli ginka zrobiła sobie labe :angry:

Cześć dziewczynki,

rzadko bywam bo jakoś urwanie głowy u mnie ciągle, M cały czas w domu na zwolnieniu i albo jakies remonty albo jakies zakupy, co chwile cos. Czasem Was podczytuję żeby być w miarę na bieżąco.

Muszę się pochwalić, że wkońcu mam wykończoną łazienkę. Bardzo mi zależało, żeby przed przyjściem na świat niuni łazienka była gotowa a M nie bardzo się do tego palił.

Po ostatniej wizycie u gin kiedy to dostałam tabsy przeciwskórczowe i info, że mała jest już nisko nabrałam rozpędu i powoli kompletuję niezbędne rzeczy do szpitala. Mam nadzieję, że w konsekwencji mała jednak posiedzi jeszcze kilka dobrych tygodni, ale jakoś wolę być przygotowana. M by pewnie poległ jakby miał wszystko teraz sam przygotowywać. Ostatnio w sklepie zachwycał się rożkami, po czym go uświadomiłam, że ma już taki w domu :) Taki jest chłopak zorientowany :) Czekam jeszcze tylko na łóżeczko i zaczynam pranie i prasowanie w przyszłym tygodniu.

Trzymajcie się cieplutko w dwupakach :)

Z popoludnia ale witam sie i ja ;-)

Sergi gratki z udanej wizyty i faktycznie uparcioszek z twojego malenstwa :-D

270 ale Masz pecha z ta babka :baffled: moze faktycznie raz a isc prywatnie i miec swiety spokoj:confused:

Ja dzis wyskoczylam rano z mloda po weekendowe zakupy jedzeniowe wiec teraz tylko chodze i mysle ci mogkabym jeszcze zjesc :-D na obiad zrobilam makaron nitki z sosem bolonskim i mielonym to chociaz Zuzik zjadl bo ciezko cos jej upichcic :baffled: niejadek na maxa! Mam nadzieje, ze z chlopakiem bedzie lzej z jedzeniem :tak:

I z nerwow i troche dla wlasnego uspokojenia zapisalam sie prywatnie na usg na przyszla srode :zawstydzona/y: tyle sie dzialo i dzieje ostatnio, do tego ten spadkowy wykres wzrostu mnie caly czas dreczy wiec wole zaplacic i wiedziec co i jak :tak:

Jutro lece po swinke :-p sama nie moge sie gryzonia doczekac :-D bede miala towarzystwo wieczorami bo powiem wam, ze coraz wczesniej z samotnosci spach chodze :-( nawet tv mnie nie ciagnie zeby siedziec, na kartki nie mam weny a jak zaczynam szperac w necie to i tak sen mnie nuzy wiec wczoraj zasnelam juz o 20.30 :szok:

W nocy tez dostalam takich lekkich skurczy jak na okres, mysle, ze to macica daje znac o sobie bo szczerze przy Zuzi nie mialam tego :baffled: do tej pory co jakis czas takie tlume klocie na dole czuje.

Ide chyba sobie lodow nalozyc na oslode zycia bo prysznic nie pomogl :dry: milego popoludnia brzuchatki ;-)

reklama
Witam,

Melduje sie w popołudniowy piąteczek.U mnie dzis nie zaciekawie:baffled:cukry szaleja , ja nie wiem co juz mam jesc,a co najgorsze brzuch mnie boli jak na @@@@@ i jeszcze jakies mdłości mnie męcza:-(łyknelam nospe,wstac nie moge cala macica mnie boli(niby wizadła ,ale boli jak cholera).Lepiej sie poczuje to napisze.
sergi - gratki za udana wizyte:tak:kurcze ta twoja istotka ,to wstydzioszka/ek :-)ja juz bym poczekala do porodu:-Dwidocznie tak musi byc.
27012701 - kochana wiem cos o takich "świetnych wizytach" ehhh szkoda słow ...moze idz do prywatnego zaplac za USg i bedziesz miala spokoj.Chociaz do poniedzialku nie daleko.
Tofika - ja tez musze isc z M do kina:dry:mam 4 wejsciówki darmowe do konca Grudnia i musze je wykorzystac:nerd:szkoda zeby przepadły

Przepraszam ze wam wszystkim nie odpisalam ale jakos marnie sie czuje.

Poleze-moze sie zdrzemne ,milego popołudnia.

Do góry