reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Klariss, a Ty jak się czujesz?
dzięki maxwell, wracam do zywych ;) Chociaz noc u mnie była masakryczna, bo my tez zrobiliśmy wymiane łóżka, ale nie dziecięcego tylko naszego i chyba bede potrzebowała tygodnia na przyzwyczajenie sie do tego nowego miejsca odpoczynku :) W końcu nadszedł czas na oddanie naszej sypialni na pokój dziecięcy, bo trzeba ruszyć z remoncikiem ;-) a swją droga to fajnie, ze Twoja Marysia ładnie przespała noc w nowym lóżeczku, bo u dzieci to różnie bywa i czasami tez nie za dobrze usypiają w nowym miejscu, łóżeczku itp.

My dzisiaj jedziemy na wies do moich rodziców, bo w taka pogode to w bloku nic tylko zawinąć się w pierzynę i iść spać, a na wsi, to pewnie cos znajdziemy fajnego do zrobienia :)

reklama
No to witam sie i ja bo juz po kawce :cool:

zabka gratulacje chlopczyka!!! Tez bym chciala miec 100% pewnosc ze chlopak Bo wszystko mam niebieskie i do brzucia po imieniu juz sir zwracam of 20 tygodnia :D

Calej reszcie, ktora miala wizyty a nestety bylo sporo i nie pametam wszytkich imion :o gratulacje ze zdrowych maluszkow!!

sergi gratki za mozliwosc wynajmu domku :) mam nadzieje, ze szybko bedziecie sie mogli wprowadzic. Mieszkanie w domu ma swoje plusy i minusy ale wygodnosciowo bez porownania :rolleyes: Przy okazji mam pytanie, czy twoja polozna wspominala cos o tym nowym zastrzyku znieczulajacym, ktory testuja od 18 miesiecy czy jakos tak a jest pomiedzy pethadine a epidiuralem? Kumpela z Pracy nie pamieta jego nazwy :( jezeli nie wiesz to luz dzis na wizycie I tak bede sie pytac ale ona dopiero o 15.30 :(

Kurcze jeszcze 8 tygoni a ja zero zapalu :mad: dola mam prawie codziennie i ciezko cos zrobic, z A. nadal kiepsko, niby się leczy itd ale czasami mam wrazenie ze jest gorzej niz bylo :( nie wiem jak to bedzie jak maly sie urodzi. Moja mama ma tez operacje 8 listopada i bedzie miala zwolnienie na 2 miesiace ale ma zakaz dzwigania i duzego ruchu wiec nie wiem ile bedzie w stanie pomoc no ale caly czas zyje nadzieja, ze jakos to bedzie :confused:

Zuzia ma urodzinki w przyszlym tygodniu wiec w sobote jade jej kupic swinke morska :cool: a tak sobie wymyslilam bo zabawek ma za duzo a ja tez lubie takie zwierzaki a ona to juz wogole ma fiola na punkcie wszystkiego co sie rusza ;) musze tez kupic skladniki do jej Swinki Peppy tortu bo bez peppy to ani rusz :D

Dzis tez czekam bo lozko nowe od mamy w prezencie dostalam I maja przywiec miedzy 12-17 ale ciekawa jestem kto mi je zlozy :confused:

No nic, rozpisalam sie (sorki) :o milego dnia wszystkim!

kota to masz podobnie jak ja z urodzinami, ja ma 20.11, i też u mnie w domu obstawiaja, ze może urodze w swoje urodziny..:) Mój Maluszek, jest wg USG o 2-3 tygodnie starszy, więc istnieje spore prawdopodobieństwo, ze uda sie końcem listopada urodzić. Oczywiście niech sobie rośnie w brzuszku jak najdłużej, ale bardzo bym chciała juz na Swięta miec możliwosc jechać na Wigilie do rodziców, a na pierwszy dzień Bożego Narodzenia na coroczny zjazd rodzinny do mojej babci, a wiadomo, ze z kilkudniowym ( gdyby sie urodził w trerminie 15.12) nie pojadę, ale juz z miesięcznym spokojnie bym mogła. No ale pozostaje mi cierpliwie czekać ;-)

Po wczorajszej wizycie u mnie też wzrosła możliwość porodu a datę moich urodzin :) bo Mała okazała się być jak na dzień dzisiejszy o 2 tyg starsza :) więc może na 13 grudnia będzie chciała "wyskoczyć" :) super by było, jakby faktycznie była donoszona i urodziła się wcześniej, bo jak nie będzie donoszona, to niech już lepiej posiedzi jeszcze :) na Wigilię do rodziców męża z 2tyg dzieciątkiem to raczej tak nie bardzo... :/ a jak tylko kilka dni wcześniej się urodzi to już w ogóle uziemieni będziemy :)

Dagne, Klariss, Kota- widzę,że naze terminy stają się coraz bardziej ruchome.Mi też wróżą wcześniejszy poród, ale nie będzie urodzinowej niespodzianki- mam urodziny w czerwcu:-D.
Ja teraz mam juz wizyty co 3 tygodnie.Wczoraj miałam sprawdzane przepływy szyjne,ale wszystko jest dobrze.A wizyta w przyszłym tygodniu.
Gratuluję wszystkim pozytywnych wiadomości po wizytach.

Wizyta już jutro, a ja siedzę jak na szpilkach, bo nie mogę się doczekać.
U mnie data porodu według USG wychodzi na koniec grudnia, ale licząc według ostatniej miesiączki to 23.12, tylko, że ja miałam bardzo nieregularne cykle, więc żaden termin nie jest pewny na 100%. Przypuszczam, że będę siedziała od początku grudnia i czekała z niecierpliwością, aż malutka będzie chciała przyjść na świat.

Zmierzyłam obwód brzucha i przybył w ciągu tygodnia 1 cm, także jest już całe 111cm mojego arbuza, a końca nie widać. Ciekawa jestem ile ważę, ale to okaże się jutro...

Ja mam termin na 31 grudzień, ale nie ukrywam, że wolałabym urodzić w styczniu. Jeżeli dobrze policzyłam, to według nowych przepisów Oskarek poszedł by do zerówki, (o ile urodzi się w terminie) jako 4,5- latek:-(. Mam wątpliwości, czy to aby na pewno takie dobre dla dziecka:dry:

reklama
A wiedziałam, że czegoś zapomniałam napisać..
Kota, mi ginka teraz kazała przyjechać już za dwa tygodnie (2 listopada), więc mam przyspieszenie w wizytach..
Lysa - mogę być wścibska i zapytać, na co choruje Twój A.? No a przede wszystkim zdrówka dla niego..

Do góry