reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Tofika, dla mnie amortyzacja nie ma większego znaczenia, a co do kółek, jestem przekonana że się sprawdzą. Moja przyjaciółka ma trzecie dziecko i trzeci wózek (miała dobre firmy typu Peg perego czy Quinny) i jest zachwycona właśnie małymi piankowymi kółkami. Ja w każdym razie podchodzę do tematu optymistycznie :)

Cena, którą mają w sklepie to 1400 zl za gondolę i spacerówkę + moskitiera, osłona przeciwdeszczowa, pokrowiec na nóżki i 2 zaczepy podwyższające do gondoli. Jak wspominałam, nie ma w cenie śpiworka. Nie ma też torby, ale tej nie potrzebuję, a poza tym koszyk pod wózkiem jest fantastycznie duży :)

Jeśli masz wątpliwości, pomyśl jeszcze. Sporo z tym wózeczkami "przejdziemy", więc lepiej, żebyś nie żałowała :)

reklama
Słuszna decyzja sergi, więc jak będzie księżniczka to same Ci te bluzeczkę z myszką kupimy :-D:-D

własnie... co do wózków..znacie może 4runner firmy bebe beni?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a ja mam "głupie" pytanie nowicjuszki.
Przymierzam się do prania (proszek, ewentualnie płyn Jelp - dostałam próbki w SR ;)) no i nagle dotarło do mnie, że nie wiem, czy używa się dodatkowo płynu do płukania???
I pytanie nr 2 w temacie - pierzecie wszystko razem, tzn. białe z żółtymi, różowymi i innymi jasnymi kolorami czy białe osobno, a pozostałe kolorki osobno?

Sergi, teraz to i ja czekam niecierpliwie na info o płci Twojego Gabrysiątka :))))

żabcia gratulacje :-) sporego niunia nosisz w brzuszku:-)

ja mam wizytę w piątek, mam nadzieję, że moja gin zrobi mi w końcu USG. Zawsze ma jakąś głupią wymówkę albo nie ma czasu, albo akuratnie idzie do porodu, albo jest chora i nie może iść na oddział.:wściekła/y:
Już nie mówię kiedy ja byłam przebadana na tzw. "samolocie" chyba ostatnio w lipcu.
Jeśli dalej będzie miała jakieś głupie wytłumaczenie, to w końcu jej powiem co myślę o sposobie jej leczenia, że martwi się tylko o człowieka jeśli da się kasę, a jeśli już idziesz przez NFZ, to ma cie w dupie....:wściekła/y:

Mła, gdybyśmy mieli jakies wątpliwości nie kupowalibyśmy tego wózka:-)Decyzja nie nalezy tylko do mnie, ale i do męża, a on tez uważa, że mimo małych minusów i niewiadomych, które wyjaśnią się w praktyce, to najlepszy wybór spośród wózków które widzielismy do tej pory(( muszę przyznać, że trochę ich było)...Adapter do fotelika tez macie w cenie? bo u nas niestety trzeba dokupić i mamy cenę za to co wymienilaś, ale z adapterem do fotelika 1340zł, po rabacie:-).Fotelik będziemy kupować w innym sklepie, bo w tym mają przesadzoną cenę , bedzie to fotelik maxi cosi, oryginalny fotelik navingtona ładny, ale nie przechodził testów. Co do śpiworka, mozliwe, że sie skusimy, torba tez fajna. Nie wiem jeszcze jak z ta amortyzacją, bo nie sądzę żebyśmy spacerowali tylko i wyłącznie po idealnie równej powierzchni. Nie zwróciliśmy uwagi za bardzo żeby sprawdzić jak sie zachowuje ten wózek na nierównym terenie, ale może jutro to zrobimy.

Ja prałam w płynie "dzidziuś" , nie używałam płynu do płukania. Po praniu ubranka ładnie, ale bardzo delikatnie pachną.Segregowałam kolory.

270...,uważam że to celowe działanie tej lekarki, po to żeby chodzic do niej prywatnie...ja bym ja juz dawno zmieniła..., bo jestem cięta na tego typu praktyki.

Ostatnia edycja:
witam Mamusie

żabcia gratuluję chłopaka!!
ja już po obiadku zabieramy się za skręcanie regału bo dziś w końcu przyszedł!! i do końca tygodnia mam zamiar już skończyć urządzanie pokoju!!

Tofika, sądzę że to dość "twardy" miejski wózeczek. Nie ma dodatkowej amortyzacji służącej np. do bujania i usypiania dziecka, ale też nie jest bardzo sztywny - w końcu zaprojektowano go w konkretnym celu i ze świadomością, jakie są wymagania mam :)

Co do fotelika ja dostałam właśnie Baby Trend. Amerykańska marka z systemem Isofix. Jak mi się uda, wkleję zaraz zdjęcie we właściwym wątku, bo mam też jedno pytanie.
Podobno te foteliki pasują do wielu wózków, ale nie wiem, czy do "naszego" też :)
Napisz jutro, co sądzisz o kolorze India :)

Co do adaptera, to nie wiem, czy rozmawiamy o tym samym. Te elementy wpina się bezpośrednio w zaczepy, w które wchodzi spacerówka lub gondola. Są to 2 prostokąty, które sprawiają, że gondola wpięta w nie jest jakieś 10 cm wyżej.
I tak, elementy te są w cenie, a co do niej, jeszcze nie próbowałam się targowac, ale koleżanka ma firmę i być może kupi wózek na swój sklep z jakimś rabatem ;)

Ostatnia edycja:
27012701 ja ostatni raz byłam na samolocie... Czekaj, niech pomyślę... 6 maja w piątek - ostatni dzień urlopu w Polsce, kiedy dostałam plamień w 8tc. Tutaj w UK mogę pomarzyć sobie co najwyżej o badaniu ginekologicznym. Nie mam pojęcia jak się ma moja szyjka, czy dostatecznie długa, twarda i zamknięta, czy nie mam infekcji na przykład... :no: Taka niewiedza ma swoje plusy i minusy...

Dziewczyny, muszę się pochwalić!!! :-) Jakieś 2 tyg temu byliśmy z G. oglądać dom do wynajęcia. Obecnie mieszkają tam nasi znajomi, ale starali się o kredyt na zakup swoich 4 ścian i do końca nie było wiadomo, czy im się uda. Upatrzyli sobie już dom który chcą kupić, wpłacili kaucję, ale ciągle czekali na ostateczną decyzję z banku i... UDAŁO SIĘ! Właśnie dostałam telefon, że otrzymali kredyt! W życiu tak nie cieszył mnie CUDZY kredyt :-p Ale dzięki temu już niedługo będziemy z G. pakować swoje "szpargały" i przeprowadzimy się do domku jednorodzinnego!!! Z ogródkiem! :laugh2: To już pewniak, że to nastąpi - teraz tylko czekamy na info, kiedy znajomych urzędowo-mieszkaniowe sprawy zostaną załatwione i będzie przeprowadzka! HURRRRRA! :szok::-D:rofl2:

Mła, chodziło mi o adapter do wpinania fotelika maxi cosi-bez tego koszt 1300zł, adapter służący do podwyższania gondoli i montowania spacerówki tez jest u nas w pakiecie.Mój mąż sie już trochę potargował, bo nam zalezy na jak najszybszym zakupie.:-) Mozliwe że przed cesarka będe musiala połozyc się do szpitala i wózek musi juz wtedy być w domu, nie ma bata, żeby nie...:-)

reklama
sregeevna w takim razie moja kochana serdecznie gratuluję i troszeczkę zazdroszczę, bo my to pewnie dopiero w wakacje gdzie się wyprowadzimy...
A co do badania na samolocie, to nie jest to miłe i bardzo przyjemne, ale martwię się. Powiem tej mojej wyśmienitej doktorce, że miałam lekkie plamienie i bóle brzucha, więc może pomyśli, że wypada mnie zbadać, a jak nie, to się wku...ie i pójdę prywatnie:-)

Do góry