reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

agness ja nie mam zamiaru czekać, wolę mieć wszystko gotowe wcześniej i wierzę,że nasze maleństwa będą grzecznie czekać do terminu rozwiązania pod okiem naszych lekarzy i nas samych.

reklama
Dopadłam odcinki na chomiku. Masakra - jak można nie czuć dziecka - ok do 5 miesiąca jeszcze uwierzę, ale np 7, 8 miesiąc???? ale powiedzmy sobie szczerze - opieka w UK do porodu jest taka o, za to poród podobno przeprowadzany jest na dobrym poziomie. Co nie zmienia faktu, że babki zamiast robić badanie z krwi, to wierzą mylnym coraz częściej testom z moczu.
A co do łóżeczek - to nasze, tzn Kalinki jest już złożone i stoi sobie :) "wietrzy się" z zapachu nowości. Ja sądzę, że co ma być to będzie i trzeba być dobrej myśli, wierzyć, że uda się wszystko tak jak powinno :)

dzięki dziewczyny, jutro znowu tam idę, tym razem z M, mamy zamiar napisac na babsztyla skargę, zobaczymy, może to cos da?

Dagne: płaszyk ekstra, w sam raz na takie chlody ;)

My też jeszcze nie mamy łóżeczka, ale mam nadzieję, że Młody się nie pośpieszy i wszysko uda sie załatwić w terminie.
A co do serialu...kurcze, też nie rozumiem jak można nie wyczuć dziecka, no i brak okresu też powinien te babki zastanowić, dziwne to wszystko ;p

Ja kiedyś oglądałam wszystkie odcinki ciąży z zaskoczenia, ale znudziło mi się, ponieważ pokazują prawie jedno i to samo.

Zjadłam właśnie PTYSIA i zamuliło mnie. Zmykam przed tv.

Miłego wieczorku:-)

pyszczek pas do podglądania płodu to coś dla mnie niezły gadzet ale czego to nie wymyślą . A co do faceta jak zareagował na drugie dziecko to totalny luz ja pytam ty chyba się nie cieszysz a on na to jak to ciesze się lubisz się czepać baz komentarza
27012701 i aga odpoczywać odpoczywać i nóżki trzymać razem
:-)
inka a bobaska już widziałam koleżanka mi wysłała uroczy
Mła super że u lekarza wszystko dobrze i mała nie za duża i co najważniejsze główką w dół leży zazdroszczę:sorry:

kota wiem co czujesz mój syn też głowę na rzołądku ma masakra :no:

Ja dziś w kiepskim humorze powiem nawet że fatalnie jakoś wszystko się sprzeciwia przeciw mnie głowa boli nie mogę doleczyć tych zatok a laryngologa mam dopiero 26.10 wyniki z tarczycy i cholestazy jutro wieczorem aż się boję bo dziś morfologie odebrałam jakś masakra wbc 10,71 ponad normę bo jest do 10 i naczytałam się że to może być zapalenie wewnątrz maciczne albo w organiźmie rdc czyli czerwone 3,5 norma od 3,8 wszystkie te % albo za duże albo za małe boję sie a konsultacja dopiero 20.10 dziewczyny czy wy tak też miałyście bo ja naprawdę siły nie mam jakoś żle się czuje
łykam wydzieline która mi płynie gardłem może to od tego jakś masakra sory ostatnio smęce i smęce ale słao się czuję i to kopanie na dole i głowa na żołądku też nie dają mi spokoju sorki

miłego wieczorku

Ja znów nie na czasie, ale mam nadzieję, że wszystko u was i u dzidziusiów w porządku. :) Ja dziś jestem cała zadowolona bo udało mi się kupić kurtkę na jesień taką w której zapiął się brzuch (i jest jeszcze miejsce), a w której nie wyglądam jak maluch pod plandeką ;))

Wczoraj byłam na usg gałek ocznych, ale niestety nic nie wiem nadal, mam jakiś wynik napisany po lekarskiemu i mam się z tym zgłosić do swojego lekarza. W czwartek mam wizytę i mam nadzieję, że chociaż gin coś z tego zrozumie bo denerwuję się groźbą CC.

Buziaki dla was i dla brzuchów!

Hej dziewczyny, ja ostatnio padam na twarz, w nocy rzucam się po łóżku ,a w dzień nie mogę ustać na nogach:baffled: jeszcze miałam mieć dzisiaj badania , atu lekarz się rozchorował, w sumie nie mam do niego pretensji bo wiadomo choroba nie wybiera, ale przez cale miasto jechałam a tu zonk, jeszcze żeby ktoś mi miejsca w tramwaju ustąpił...dopiero jak zrobilam się zielona to jakaś kobitka mi wstała,no i dobrze bo za chwilę bym padła...A co do ciąży z zaskoczenia to moja psiapsióła dowiedziała się w 25 tygodniu, miała wcześniej diagnozę od kilku lekarzy ,że na 200 % nigdy nie zajdzie w ciążę, dopiero jak Kuba się zaczął ruszać to się wystraszyła,myślała ,że ma raka ! i jej się guzki robią....1 kwiettnia się dowiedziała o ciąży a 3 lipca urodziła...

reklama
Gosia, przy tak długotrwałym przeziębieniu i zatokach, jak u Ciebie, stan zapalny jest dośc przewidywalną konsekwencją, zwłaszcza, że brałaś długo antybiotyk. Nie wiem, jakie masz możliwości, ale 20.10 wydaje mi się zbyt odległy, żeby czekać. Może spróbujesz przyspieszyć wizytę?

Freiya, my chyba nie mamy szansy na zimowe okrycie wierzchnie, które nie przypominałoby tropika, więc nic się nie przejmuj :)

Inka, jak Twój M. po dobrowolnym uczestnictwie w kolejnej szkole rodzenia? Daje radę ;) Ja mam wrażenie, że mojemu podobało się bardziej niż mnie :p ;)

Do góry