reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny!
Podczytuje Was i troche spanikowałam bo ja jeszcze nic nie mam przygotowane...nawet niewiem czy u mnie w szpitalu daja ciuszki czy mam sama przywiesc. Byłyście w szpitalu sie spytać czy moze wiecie z innego źródła?
Pogoda nie nastraja kompletnie do niczego :/ ciezko mialam dzisiaj zebrac sie zeby zrobic obiad. Dlatego poprzestałam tylko na zrobieniu zupy. Oj mąż bedzie nie zadowolony :)
A tak pozatym to wlasnie ogladam na TLC ciąza z zaskoczenia ogladałyście? polecam choc czasem wydaje sie nie wiarygodne jak mozna nie wiedziec ze jest sie w ciazy.

reklama
Dagne, no to niezłą okazję ustrzeliłaś! Bardzo ładny płaszczyk :) W sumie miałam gdzies taki do połowy uda, nawet też brązowy, tylko obawiam się, że talia i pasek są za nisko no i że będzie jednak za cienki.

Ankubator, wiesz co bym zrobiła na Twoim miejscu? Poszłabym do prezesa spółdzielni! To nie są święte krowy i czasem trzeba poruszyć wyższą instancję jeśli niższa jest do d..y ;) Serio. Powalcz o swoje, przynajmniej spróbuj. Być może będziesz się musiała umówić wcześniej telefonicznie, ale to przecież żadna przeszkoda.

Papayka, ja dziś "debiutowałam" w kozakach, już pora :) Ale ostatecznie możesz sobie kupić jakieś w Polsce jak już będziesz. Np. w Deichmannie mają dużo ciepłych kozaczków w przyzwoitych cenach ;) Zresztą możesz sobie sprawdzić Kozaki - Buty damskie - Damskie - DEICHMANN

Moncia, temat wyprawki jest wałkowany od dłuższego czasu, więc po prostu musisz nas poczytać ;)

Agness, ja info o wyprawce mam ze szkoły rodzenia i ze strony internetowej szpitala.

Ostatnia edycja:
Agness - ja dowiedziałam się na szkole rodzenia przy szpitalu, gdzie będę rodzić :) najlepiej zapytać jakiejkolwiek położnej :) wszystko wyjaśnią i poinstruują :) moja ze szkoły roszenia ost mi powiedziała, że to co my mamy pod koszulą do karmienia (w sensie majtki), to jest tylko i wyłącznie nasza sprawa i żaden lekarz nie ma prawa kazać nam leżeć bez majtek, tylko wiadomo, nie naciągać mocno ich, żeby troszkę przepływu powietrza było do ewentualnej rany po nacięciu, a nie że leżeć nago :no: (po wyjściu zalecenie będzie takie, by w domowym zaciszu jak najczęściej wietrzyć rany, ale wiadomo dom to nie szpital:)) i to jakie będziemy mieć też nie obchodzi personelu :) do wyboru: wielorazowe, jednorazowe bądź 100% bawełna.
A to na TLC to można na necie oglądać?

Mnie denerwuje ten program na TLC. Ile może być kobiet, które nie słuchają własnego ciała? Jak bardzo trzeba się zaniedbać, żeby nie zwrócić uwagi na nic? I wreszcie, co z rutynowymi wizytami u gina? Wierzę, że może zdarzyć się przypadek szczególny, zupełnie bezobjawowy, ale tych przypadków jest naprawdę cała masa i ja mam po prostu wrażenie, że te kobiety nie dbały o siebie.

Znalazłam jakiś odcinek, oglądnę i zobaczę ocb.
Kurczę ale pobudziłam Małą - zjadłam fasolkę po bretońsku i tańczy mi w brzuszku Kalinka strasznie :) ciekawe czy to dlatego, że lubi, czy wręcz odwrotnie :D

Hej dziewczynki,

Wczoraj nie pisalam ,bo jakos humorku nie mialam ,mozliwe ze przez ta pogode:eek:ale caly czas was podczytywałam, jesli chodzi o szpital ,nie wiem jak tam bedzie w moim bym musiala zadzwonic albo do Agapy sie uśmiechnąć jak wyglada sprawa ciuszkowo-kosmetykowa:tak:kurcze dziewczyny pracodawca jeszcze nie wyslal mi kasy :wściekła/y:dzwoniłam i powiedziala mi babeczka z kadr ze zapomniala:angry:no ku... jakbym sie nie upomniala to bym czekala jak głupia:baffled:i jak sie tu nie denerwowac.

Zaraz znajoma z 3 letnim synkiem do mnie przyjedza to chociaz sobie pogadamy przy kawce:tak:

Nastazja - dobrze ze miedzy wami powoli zaczyna sie znów ukladac.Nic sie nie chwalisz zdjeciami ciuszków dla Adasia:-)

Podejrzalam malenstwa Pażdziernikowe - jakie słodziutkie :-)niedługo my bedziemy wrzucac fotki naszych pociech------>>>> normalnie sie rozmarzylam:-D

Milego dnia laseczki

W IMiD-ie są kosmetyki dla dziecka - husteczki, krem i te do kąpieli, ale lepiej mieć własne bo jak zabraknie. 8 lat temu jak rodziłam to trafiłam na przeludnienie i brakło wszstkiego.

Ja dziś miałam załamanie Ciśnienie mi nisko spadło, zrobiło mi się słabo, zaczęła boleć głowa. Na szczęście ruchy dziecka czuję. Teraz jest trochę lepiej, ale się strachu najadłam. Byłam sama z 2 dzieci i tylko starszą spytałam czy wie jak zadzwonić do taty w razie co.

Aga bardzo dziękuję za eska, i trzymaj się kochana żebyśmy sie razem za wcześnie nie spotkały na tej porodówce.

Ankubator trzebabyło się rozpłakać u niej w środku, a potem z czerwonymi oczami iść wyżej. Kiedyś poszłam coś załatawiać na poczatku ciąży i właśnie zaczął mnie pan zbywać, więc ja swoją bezsilnośc wylałam przy nim łzami i z takimi grochami w oczach słodko powiedziałam, że przepraszam, ale w ciąży mi hormony buzują i że ja juz 4 raz jestem i za każdym razem czegoś brakuje, albo dowiaduję się czego innego i wyobraź sobie chłop znormalniał i mówił juz po ludzku :)

kota-behemota materac otwórz, żeby nie był szczelnie zamknięty i się powolutku wietrzył, ale nie zdejmowałabym folii całkiem, żeby się nie zakurzył

dziewczynki szukam dobrze trzymajacego przenosne mleczarnie stanika. jeden kupiłam i jestem niezadowolona bo cycki wisza jak jakies worki w nim i nic a nic nie trzyma :no:

Witajcie.
U Mnie porównywanie cen w takich sklepach jak SMYK,Carefour, Auchan, E.LEclerc, Tesco, Allegro trwa :p Chyba naprawdę mi się nudzi:-D

Ale mam do Was bardzo ważne pytanie:
Czy któraś z Was ma namiary na materacyki do łóżeczka i przewijaczki zaczepiane na łóżeczko na wymiar ?
Będę miała łózeczko o nietypowej wielkośći i nie mogę na nie znaleźć przewijaczka :(

hej Mamuśki :-)
ja właśnie wróciłam do domu, zjadłam obiadek i mam zamiar odpocząć.
u nas i pogoda i nastrój w domu nieciekawy ale nawet nie chcę mi się już złościć bo szkoda mojego zdrowia.
jutro jeszcze muszę iść na zajęcia i zacznę weekend- a właściwie zajmę się skręcaniem mebli, łóżeczka :-D już nie mogę się doczekać jak to wszystko będzie wyglądać :tak:

reklama
Mnie denerwuje ten program na TLC. Ile może być kobiet, które nie słuchają własnego ciała? Jak bardzo trzeba się zaniedbać, żeby nie zwrócić uwagi na nic? I wreszcie, co z rutynowymi wizytami u gina? Wierzę, że może zdarzyć się przypadek szczególny, zupełnie bezobjawowy, ale tych przypadków jest naprawdę cała masa i ja mam po prostu wrażenie, że te kobiety nie dbały o siebie.

No dla mnie to jest nie wyobrazalne jak mozna nie czuc ze sie jest w ciazy. Ruchów dziecka nie mozna pomylic z np jelitami. Co do zobaczenia TLC na necie to nie mam pojecia.
inka85 juz składasz łózeczko?? rany ja to czekam do 9 miesiaca. Jestem troche zabobonna i nie chce zapeszać.

Do góry