reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Phelanio, każdy sposób jest dobry, żeby dopiąć swego! ;) A jeśli udało Ci się wzbudzić przy okazji w M. ziarenko zazdrości, to tym lepiej ;))) Ciesz się nową kuchnią! Aż Ci zazdroszczę :)
No i pomidorówka! Mniaaaaaaam! Teraz będzie za mną chodziła i nie wiem, jak się to skończy.... ;)

reklama
dzień dobry brzuchole
u mnie noć średnia cesarka mi się śniła że chcą mi zrobić a ja nie chcę to o tym myśleniu namiętnym aby mały się przekręcił wreszcie głową w dół:-( więc rano wstałam i znowu się położyłam smętnie jakś pada deszcz jest zimnooooo 6 stopni masakra
dziś lecę do znajomych z rodzinką więc jakoś mi minie ta sobota ale wogóle bez humoru i nic mi się nie chce ....

Sergi ty to dobra jesteś ale serio współczuję w ciąży jestem uczulona na takich sąsiadów szczególnie

Mła powiem ci szczerze że dobra ta laska ja bym sie nie zdobyła na coś takiego mnie to odrazu strach oblatuje i panika więc pobudziła bym wszystkich

asko aby synek się szybko wykurował moja Zu też znowu gorzej kaszte to już ze 4 tygodnie chyba ostatnio niedoleczona trzymajcie się

papya ja 6 tygodni dochodzę do siebie więc się kuruj i niezapaskudz jak ja w ciąży po infekcjach ciężko dojść do siebie więc dbaj o siebie

Phelanio, czekam niecierpliwie! I to głodna! ;)

Gosia, u mnie 31 tc i czuję, że mała ciągle w poprzek. Też zaczynam się tym martwić. We wtorek mam wizytę i popytam gina co teraz...

mła to może ci się wydawć że poprzecznie ja cały czas byłam pewna że to jego dupka a nie głowa i że mnie kopie z boku a to okazało się że to jego rączki tak boksują więc zaskoczona byłam bardzo:zawstydzona/y: mój gin powiedział że niby jeszcze czas ma ale mnie to niepokoii bo moja Zu od 26 tyg głową w dół i tak do porodu a on to jak szatan cały czas skacze w tym brzuchy że nigdy pewności mieć nie będę
ale daj znać co twój gin powie czekam na info ...

Hej dziewczyny :-)

U mnie nocka taka sobie poszłam spać i budziłam się co troszkę bo to mi z nosa leciało to siusiu to Maluszek kopał i tak do 6.30 bo wstałam bo kuzynka K u nas spała i szła do pracy, ale jak poszła to zjadłam i jeszcze wróciłam do łóżka i dospaliśmy z moim M do 11.45.
Teraz zjadłam śniadanko i zaraz idziemy na szoping kupić coś do jedzenia i przy okazji jakieś słodkości do PL i przy okazji ramki na podziękowania. Za oknem szaro buro i ponuro aż nic się nie chce a w domu już zaczynają się robić mokre ściany ale wytrzymam ten tydzień i do PL a potem po powrocie postaramy się od razu gdzieś przenieść na inne mieszkanko.

Qrcze w poniedziałek do położnej qrcze przeraża mnie to czy wypiszę zaświadczenie na samolot i czy wszystko jest w porządku z Maluszkiem i mną.

Miłej soboty Grudnióweczki :-)

Kota, co to była za mikstura, o której pisałaś jakiś czas temu? Sok z połowy cytryny i miód? Obawiam się, że jak zacznę przeszukiwać forum i tak się nie dokopię, a po porannej wyprawie na "zielony rynek" (targ/jarmak) coś mnie w gardle lekko ściska :/

sok z 1 cytryny wymieszać do połączenia składników z 2-3 dużymi łyżkami miodu i wypić na raz. a później pod kołderkę i się wygrzać.

życzę zdrówka!!!

Dziewczyny

Chce powiedziec ze dzisiaj z porannej wizyty u gina trafiłam w przyspieszonym tempie do szpitala:szok:, podłączyli mnie do ktg- bo po pierwsze mialam cisnienie 75/55 i zasłabłam i z tego wszystkiego nie czulam ruchów, na ktg tetno malej super, okolo 140 no i zaczela sie ruszac, ale u mnie stwierdzono regularne skurcze co 2-3minuty:szok:, malutkie ale regularne, zbadał mnie lekarz stwierdził ze szyja jest długa i zamknieta, dali leki, zrobili juz mi posiew z kanału szyjki macicy,kazali w domu lezec i przychodzić juz od nastepnego tyg na ktg 3 razy w tygodniu.

Ide dalej lezec bo słaba jestem strasznie i znowu mala słabo czuje,

Trzymajci kciuki zebym jednak nie urodziła tak wczesnie

Aga, trzymaj się kochana! Jeszcze wszystkie mamy czas! Dobrze, że szyjka twarda i zamknięta, ale najważniejsze, że jesteś pod opieką i ktoś kontroluje to, co się dzieje. Dbaj o siebie, odpuść wszystko i daj dzidzi jeszcze trochę pomieszkać tam, gdzie jej najlepiej ;)

reklama
Do góry