reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

cześc dziewczyny! u nas dzisiaj urodziny teściów, więc od rana piekę- cały dom pachnie szarlotką, mam nadzieję, że wyjdzie- trzymajcie kciuki i udanego wekendu!

reklama
Ewka, naprawdę nie ma problemu :) Poprostuj swoje sprawy, pozamykaj i zwolnij trochę tempo, żeby doczekać bez stresu do grudnia :)

Co do koszul do karmienia, to mnie osobiście wkurza, że wszystkie są na jedno kopyto. Dosłownie takie same, różnią się tylko kolorem nadruku i lamówki. Nie lubię tak i buntuję się, więc na razie nie kupuję żadnej koszuli do karmienia. Mam za to koszulę do porodu (tania, nie będzie mi szkoda, a jakims cudem wygląda ładnie ;)), ale właśnie mnie przyjaciółka oświeciła, że w tym szpitalu, w którym mam nadzieję rodzić (prywatny, ale z umową z NFZ) na pewno dają koszule do rodzenia :)

U mnie też pogoda super. Byłam godzinkę nad wodą, żeby się zrelaksować. Mój M jest tam od wczoraj i łowi ryby :)
Moja dzidzia też ostatnio wyczynia cuda w brzuchu. Chyba sama nie wie, co ze sobą zrobić ;)

hej dziewczynki, dziekujemy za komplementy dla młodego) hihi
salsik wiem ze na zdjeciu wygladaja na niebieskie ale sa zielone;p;p chociaz przyznaje w pewnym świetle sama mam czasem dylemat gdzie je sklasyfikować:)
dziewczyny czy u was tez jest taka cudna pogoda, my znowu wygrzewaliśmy się na łące i patrzelismy jak idzie budowa:) muszę dziś zdjęcie zrobić bo już naprawdę piękny efekt tygodniowej pracy:)
Za godzinke przyjezie mezul mały zasnal jak odwozilam robotnika i spi w aucie, a swoja droga w nocy łobuz nie spał ponad 3 h.... grrrr
Muszę się jeszzcze spakowac i wieczorkiem w drogę do domkuuuu :)
zyczę wam mega udanego weekendu:)

Hej laseczki,

Właśnie wrócilam z wizyty u Ginka ,opisze w odpowiednim watku.:-)
Mła - zgodze sie z Toba z tymi koszulami, juz to widze co druga mamuska na porodówce bedzie miala taka sama:-Da co jest najgorsze ze te które mi sie podobaja kosztuja powyzej 100zł:szok::baffled:
Co do dzisiejszego dnia to pokłócialm z M i to tak ostro ,i to jeszcze przed wizyta ,a zaczelo sie od mebli w kuchni które do tej pory nie sa złożone,juz nie wspomne o listwach przy panelowych które czekaja:no:na podklejenie ,i jeszcze trzeba jak najszybciej obudowac wanne ,bo sie cala rusza:szok:Nie uwierzycie co on teraz robi ??!!! kosi trawe:shocked2:poprostu krew mnie zalewa , od poniedzialku sie wezme za niego ,za 2 godz wychodzi do pracy na noc wiec dam mu narazie spokoj:dry:Ide zaraz mu robic obiad i niech idzie do tej pracy ...bo normalnie dzisiaj go rozniose.

hej dziewczyny!:-)
u mnie dzis bardzo leniwie... dorwalam ksiazke i chyba tak spedze wieczor... maz ma mecze, wiec wspolnego wieczoru raczej nie bedzie....:-(
nawet nie wyszlam dzis z domu... ale tlumacze sie tym, ze caly czas zbieralo sie na padanie. Jutro to zmienie.
Zycze wszystkim milego weekendu!:tak:
A i witam kolejna nowa Mamusie!;-)

A ja koszulę do szpitala kupię sobie jak będę w PL bo tu chodzę po sklepach i wszystko wygląda jak worek na ziemniaki =/

Mam w domu 31 stopni zaraz padnę do tego się o byle co wkurzam i obrywa się M =/ Wkurzam się bo do wczoraj mieliśmy mieć potwierdzenia ślubne a tu doopa ludzie mają w nosie do ślubu zostało 28 dni my nie wiemy ile mamy zamówić kotylionów ani nic bo nie potwierdzili do kogo mogę piszę ale zero odezwu wrrrrr ... a do tego moje koleżanki które się zarzekały że są moimi przyjaciółkami mnie olały każda powiedziała że nie przyjdą na wesele a ja wiem dla czego ... bo wzięłam sobie inną koleżankę na świadka i im to nie pasuję.
Nie wiem czy upał tak na mnie działa czy hormony ale przesadziłam ze słowami do przyszłego M powiedziałam że jak jego matka chciała gości na wesele to niech teraz jeździ qr** po wsiach i zbiera potwierdzenia i się zabrał i poszedł pod prysznic i chyba będę musiała przepraszać za swoje zachowanie.

żabcia gdy widzę to co piszesz, to przypomina mi się jak było przed moim weselem, a było to w lipcu tego roku;-). Najlepsze było to, że w sobotę wesele, a ja do wtorku przed nie miałam wszystkich potwierdzeń:wściekła/y:. Gdy w środę przed weselem dzwoniłam do mojego chrzestnego(nie potwierdził oczywiście czy przychodzi) odpowiedział "tak, tak oczywiście przyjdziemy, tylko zapomniałem potwierdzić", a na weselu okazuje się, że go nie ma:wściekła/y:. Moja mama był wkurzona, bo nie dosyć, że musiałam wydzwaniać do niego to ten nie przyszedł i kasa na dwie osoby poszła w błoto.... Także moja droga wiem przez co przechodzisz i trzymam za Ciebie kciuki, aby wszystko poszło po Waszej myśli:-)

Kota ja też jak rano się budzę to najpierw jestem jakaś taka połamana, nie do życia, te nasze brzuszki już na tyle duże że jednak chcąc nie chcąc dają nam w kość. Nie wiem jak wy ale ja mam już nawet trudności z wstaniem z łóżka hehe, a ciekawe co będzie później. Jeśli chodzi o koszule to ja mam takie dwie zakupione S/M Koszule do karmienia, porodu!! Duży wybór (1837300346) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i podobny szlafrok w razie by było chłodniej tylko z 3/4 rękawkami PROMOCJA! SZLAFROK DLA MŁODEJ MAMY/SZPITAL-L/XL (1799395546) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Pewnie też mi się na później nie przydadzą bo tak jak Wy nie spie w takich koszulach ale trzeba było coś kupic ;)

o ja brzusio właśnie takie2 szt zakupiłam tanie więc ok aby tylko do karmienia i w szpitalu były i mam jedną jeszcze z 3 lat w stecz to w niej będę rodzić a póżniej wyrzucę a szlafrok mam podobny poprostu luźny więc mam to już z głowy

kobietki witajcie i miłego weekendu ;-) mi ten żylak sromu tak dokucza,że szok i jeszcze mi warga spuchła.Nie wiem jak zniosę ten dodatkowy ból przy porodzie.Na dodatek Julcia daje nam popalić,nie ma czasu na odpoczynek,ale przynajmniej robi postępy.

nie martw się przy porodzie to napewno tak będziesz miał tam spuchnięte że ja to straciłam tam czucie :-D

reklama
A ja miałam dziś tak odpoczywać bo u mnie asko też śliczne lato tej jesieni a ja skończyłam pranie ,prasowanie ciuszków poscieli i na małym spacerku z córeczką i M byłam więc przyzwoicie
zostało mi jeszcze układanie tego wszystkiego i zagospodarowanie kącika dla malucha a no i ta torba do spakowania :-(
dziś M mnie rano zadkoczył za prasowanie się wzoł bo widział 2 suszarki i te duże żeczy jak pościel poprasował łoł a później śniadanie zrobił nie wiem co mu się stało dziś :szok:
żabcia i sergi wy to naprawdę jakieś tropiki macie a to żadkość tam o tej porze u nas jest ok 20 to i tak super
Kota widzisz jak łatwo się leczyć tylko na L4 iść wystarczy:-D ale to fajnie że i problemy ci się skończyły
27012701 ja też mam kumpelę co ma termin na czerwiec i właśnie się dowiedziała i tak samo sobie pomyślałam że tyle jeszcze przed nią a nam już tak niewiele zostało , a ona już marzy o okrągłym brzuszku a ja jej mówie że jeszcze jej się znudzi ale sporo się starali więc radość ogromna

A ja jeszczę wpadłam dziś w panikę bo w pierwszej ciąży w 8 m-cu dostałam cholestazy a objawem jest swędzenie stóp i dłoni i dziś jak wróciłam do domu stopa mnie strasznie zaczeła swędzieć stopa ale m powiedział że to pewnie komary mnie pogryzły więc się troszkę uspokoiłam bo było ich tam dużo
Ale i tak zapaliła się u mnie lampka że w piątek na wizycie poprosze o wynik z krwi a co mi tam warto mieć pewność to będzie 32 tydz a w pierwszej ciąży od 33 miałam a w 37 urodziłam więc jeszcze 8 tygodni fajnie jak bym wytrzymała, tylko dieta mnie przetrarza ale co tam jak o tym piszę to mnie swędzi to chyba podświadomie
któraś z was miał z tym doczynienia ??????

Do góry