reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Zycie mi sie troche spapralo jakis czas temu z mojej wlasnej winy a teraz place za chec zycia marzeniami wysoka cene. Mam tylko nadzieje, ze maluszek da rade ta moja glupote wytrzymac sorki za straszenie i dziekuje wam xxx

reklama
klariss ciekawe czemu tak te Twoje Dzidziulki wyrastają? Taką masz "urodę",że rodzisz takie duże dzieci czy jak? U Ciebie w rodzinie też takie dzieciaczki się rodzą?
lysa coś mi się zdaje,że to jakaś bardziej złożona sprawa:-(, pamiętaj jednak,że czasu nie da się cofnąć,a w Twoim ciele jest ISTOTKA która potrzebuje spokojnej i zamartwiającej się mamy-TRZYMAJ SIĘ!

Ostatnia edycja:
Klariss, wow, spory Twój Kacperek!!ale niech rośnie zdrowo;-), tak jak pisze Phelania - najwyżej będzie CC..
Lysa- trzymam więc kciuki, żeby się wszystko naprostowało i wróciło na dobrą drogę!!A Twoja dzidzia ma jeszcze czas, nie stresuj siebie ani maluszka kochana..

klariss duży ten Twój Kacperek, a ile wagi miał Twój Błażejek przy urodzeniu ??

lysa co się dzieje ?? mam nadzieję że z Maleństwem wszystko w porządku.

Ja dopiero weszłam do domu po spacerku z M nie mam kompletnie siły dzisiaj chyba przesadziłam z tym chodzeniem ale jak na razie czuję się ok więc dobrze. W domu nadal 27 stopni mam chociaż że na dworku już się ochłodziło na 22. Jutro może zacznę prać ciuszki Maleństwa bo kupiłam płyn do płukania Fairy także mam już wszystko co potrzeba :-)

klariss ciekawe czemu tak te Twoje Dzidziulki wyrastają? Taką masz "urodę",że rodzisz takie duże dzieci czy jak? U Ciebie w rodzinie też takie dzieciaczki się rodzą?

kurcze no właśnie nie, ja jestem raczej niska 164 cm i przed pierwszą ciążą ważyłam okolo 55 kg, nigdy nie miałam problemów z nadwagą i w rodzinie nie ma jakis "duzych" ludzi, ani wysokich , ani otyłych...u meża podobnie...on tez ma 175 cm i waży 75 kg, więc te dzieci nie maja raczej genetycznie wyrosnac na DUZYCH ludzi, raczej tak zwyczajnie,taka średnia ;) Ja i moje rodzeństwo wazylismy po około 3400-3600, a znów mąż i jego bracia to były maluszki 2800-3200. Znów u moich chłopców najwyraźniej waga urodzeniowa taka wysoka będzie wychodzic, dobrze sie im w moim brzuchu rośnie.

zabcia Błażej miał 3950.

Phelania, maxwell no ja właśnie nie wiem jakie są zwyczaje w naszym szpitalu jeśli chodzi o cesarkę w przypadku duzego dziecka, musiałabym sie zorientować. Generalnie przy drugim porodzie tez sie inaczej podchodzi do takich przypadków, tzn, ze raczej sie stawia na poród SN. No cóz pozyjemy-zobaczymy. Może troszkę z tym wzrostem przystopuje ten nasz Kacper ;)

Ostatnia edycja:
Carmen, witaj na forum :)

Lysa, trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że wszystko się pomyślnie ułoży, nie stresuj się i bądź wytrawła w dążeniu do spełnienia marzeń! wszystko będzie ok, a maleństwo niech sobie siedzi w brzuszku co najmniej do końca listopada!!!

Klariss, no widzę, że Kacperek to niezły "okruszek" :) widać, Twoim synkom dobrze u Ciebie w brzuszku, że rosną, jak na drożdżach, gorzej Ty masz biedaczko z wyciskaniem ich :))

Dziewczyny!ale się zdenerwowałam!świeżutko po wpłacie, cała szczęśliwa poszłam do apteki kupić kosmetyki dla małego. kupiłam Oillan do kąpieli i balsam, bo słyszałam, że są niezłe. wróciłam do domu, oglądam, czytam i tu niespodzianka. jest napisane, że stosje się od 6 miesiąca życia:szok:!wkurzyłam się na maxa, bo babka w aptece wiedziała, że kupuję wyprawkę i słowa o tym nie wspomniała! a zaznaczę, że te kosmetki nie należą do najtańszych. Doświadczone mamuśki - słyszeliście o OILLANIE? mogę stosować od 1 dnia życia, cz lepiej kupić coś innego. uf. ale jestem zła!
ja takich kosmetyków nie używałam i nie słyszałam o takich

Hey dziewczyny jestem tu nowa i tak sobie podgladalam wasze posty :-)
Raczej nuda mnie tu pognala i po drugie chec wymiany doswiadczen jak to jest byc w ciazy i oczekiwac na swoje malenstwo:happy: wy tez mieszkacie we wloszech ? Bedzie mi niezmiernie milo z Wami poklikac :) Pozdrawiam Carmen :*

Witaj Carmen

Łysa trzymaj się jakoś i pamiętaj że możesz nam się wygadać a my spróbujemy ci jakoś pomóc

Ja już leże i odpoczywam. Wizyta opisana na odpowiednim wątku. Mam sto myśli na sekundę jak to wszystko poukładać w pracy i w firemkach bo u mnie w zawodzie bhp to takie skakanie po firmach na zlecenie, a w innej umowa o prace...ehh. Chyba napisze do Mła na priv bo się gubie.
Witam Carmen.
Klariss niezle Ci te dzieciaczki rosną.

reklama
carmen witaj na forum
łysa głowa do góry, zycie da się poskładać jak puzzle ale teraz najwazniejsze dzieci:)
klariss czyli zapowiada sie duzyyyy chłopaczek:), ale tak patrzac na Blażejka wcale nie wygląda na jakiegoś ponad przeciętną teraz, więc pewnie z czasem się to "duże" dzieciątko też wyrowna:) hihi
jajq jak tak czytamze te wasze dzidzie waza juz grubo ponad kg lub nawet 2 to az szok, moja mała 1.5 tyg. temu ważyła dopiero 735 g, choć wiec ze teraz waga bedzie rosła z dniana dziennnnn ciekawe ile bedzie wazyc 21 na wizycie to juz bedzie wtedy poczatek 31 tyg, wiec powinna juz byc calkiem spora:) chociaz po cichu licze że bedzie drobniejsza od mlodego(on wcale nie byl mega bobasem 3380) hihi

a my jutro wracamy do domku rozpoczac w niedziele nowy sezon plywania dla bobasow, maz jedzie z nami a w niedziele przyjedzie sobie do sacza autobuskiem bo rano do pracy, ale i tak sie ciesze ze sam zaproponowal ze z nami pojedzie i spedzi ten dzien:) troche sie obawiam tego basenu, brzuszek juz spory Kamil szaleje w wodzie, a poki moja mama nie wroci to musze sama chodzic lub z siostrzencem.. ale on tez ma dopiero 11 lat i nie moge go tak obciazac:) dlatego ta niedziela bedzie wyjatkowa dla naszej rodzinki:)
ja juz sie nei moge doczekac swojej kuchni lozka itp itd jednak tu nie czuje sie jak u siebie tak do konca, ale młodemu pewnei bedzie przykro normalnie nie moge sie napatrzec na niego jak szaleje, dziś wszedl do takiego pudla gdzie kury maja ziarno i siedzial tam pol godziny i sie bawił. A potem razem grzalismy sie na slonku na łące i bawilismy, gilalismy i rozne takie tam. Nadziwic sie nie moge jak te 17 mies. juz szybko przeleciało rosnie mi duzy, wysoki blondasek:) IMG_6137.JPG dzisiejsze zabawy po kąpieli:)

Do góry