reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

inka najważniejsze,że Synuś prawidłowo się rozwija.Mnie też lekarka nie na każdej wiz.wszystko dokładnie opisuje bo to jest dodatkowo płatne,a tak to ona robi mi USG sama patrzy na wszystkie odpowiednie parametry i ja tylko dostaję komunikat,że dzieci rozwijają się prawidłowo i wszystko jest OK.Tak jest na co drugiej wiz.
asienka a cóż to za horrory w tych Twoich snach??? Czy Ty za bardzo się czymś nie zamartwiasz,albo filmów za dużo oglądasz?
dorcia jak dobrze,że jesteś kolejną zadowoloną i przynoszącą dobre wieści mamusią o Grudniowym Maluszku
pyszczek ambitny plan sobie założyłaś do wykonania,ja już bym nie dała rady tylu rzeczy zrobić-uważaj na siebie Kochana:tak:
A ja mam dzisiaj dzień wolny od pracy bo rano pojechałam na kontrolę do poradni diabetologicznej no i już mi trochę lżej na duszy bo przez ostatni tyg.nie przytyłam nawet grama:szok: pierwszy taki tydzień od początku ciąży.I w ogóle mnie tam w tej przychodni podbudowały te lekarki bo stwierdziły,że nie widać po mnie tego ciężaru który wskazuje waga-budujące;-) Dietę mam trzymać nadal i cukier też niezmiennie badać 4 razy dziennie.Mam "coś zrobić" ze śniadaniami bo po nich zawsze mam podwyższony cukier. Wspólnie z lekarką stwierdziłyśmy,że to jest chyba wina pieczywa. Do dzisiejszego dnia jadłam razowca,a od jutra spróbuję z WASĄ - zobaczymy. Tak się tym wszystkim uradowałam,że postanowiłam zrobić dzisiaj sobie odpust i zgrzeszyć hihihi - kupiłam sobie jabłko w cieście które zaraz po obiedzie zjadłam wraz z maleńką kawką z mlekiem.Za 10 min. zbadam sobie poobiedni cukier,ciekawe czy to moje dzisiejsze szaleństwo żywieniowe wyjawi się na glukometrze???

reklama
czesc dziewczynki!!

Pyszczek wysluj cos tam kurierem jak jakies resztki zostana:p:p
Mimozami z jednej strony jak masz w wozku kombinezon to ten z polar Ci wystarczy,najwyzej okryjesz go jeszcze kocem..
ale jak uwazasz,sama wiesz czy jest dosc cieply ten polarek?
bo czasem polar polarowi nierowny:)
rojku kurde chyba kazda grudnioweczka jest chora lub juz po chorobie:(
kasia jag ja tez moge jesc tylko slodkie:)
wlasnie wciagnelam sliwki...i juz mysle co dalej..mam rogaliki z powidlami wlasnej roboty od Tesciowki:)

my jak sie z Malym wykurujemy to daje go na week do Tesciow.... to moze troche odleze...:)

salsik lubię oglądać filmy ale w ciąży zrezygnowałam z horrorów :-) co do moich snów to mój M się dziwi bo mi się codziennie coś śni a jemu np. bardzo rzadko... no i odkąd pamiętam sny miałam raczej drastyczne chociaż nigdy nie robiłam z tego problemu bo nie zastanawiałam się nad tym, nie które są takie że szybko o nich zapominam a nie które towarzyszą mi przez jakiś czas w pamięci, być może wychodzi mi stresujące i ciężkie dzieciństwo ahhh:zawstydzona/y: ale to już długa historia...może mam problem którego nie jestem nawet świadoma...no ale koniec użalania, wybaczcie:-)

Witam mamy :)

Mam do Was prośbę może któraś z Was zanotowała, zapamiętała filmik wstawiony tu w temacie grudzień 2011 w okolicach lipca, ruchy dziecka, film z youtuba zdaje się ze autor i bohaterowie filmu są z Francji. Niestety nie mogę znalezć na poszukiwania straciłam już dobra godzinę.
Pozdrawiam

cześć,
piszecie o sypianiu wiec ja dziś spałam fatalnie nie dość że nos mi znów dokucza zatkany głowa bolała to sny ciężkie jakieś a i 2 szyjne kręgi mnie bolą jakaś masakra ALE :szok:narzekam
inka ja mam zawsze tak po wizycie że zostaje z pytaniami których zapominam zadać ja to nazywam SKLEROZA CIĄŻOWA:-) najważniejsze że wszystko ok u maluszka a co do humoru to ja też ostatnio jakaś smutna i zmęczona
plebania co do cen kombinezonów to masakra jakaś ja też oglądałam ale ceny kosmos a ja dla mojej 2,5 latki muszę kupić więc stwierdzam że dwójka dzieci to wydatek ok 300 zł:szok: minimum

ja dziś odebrałam wyniki i tragedi nie ma lekka anemia i coś limfocytów w % za mało ale to po infekcji ale myślałam że gorzej będzie, mocz ok toxo ok anty Hbs ok i czekam na WR bo to 5 dni się czeka u nas to już chyba ostatnie takie duże kłucie teraz to tylko z krwi zwykłe i mocz i przed porodem stopień czystości i.... coraz bliże jporodu

A ja znowu kiepsko się czuję, nie ma tragedii, ale po tej wątróbce wymiotowałam:-(
Z moim przeziębieniem chyba się trochę pomęczę bo ja do ust nie wezmę cebuli i czosnku:baffled:

Witch81 Gratulacje dobrych wyników-faktycznie spory ten Wasz Synuś.
Jak tak czytam te Wasze relacje z wiz.odnośnie wagi Maluszków to sama jestem coraz bardziej ciekawa wagi moich Księżniczek.

reklama
Do góry