reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie laseczki.Kota super ze mąż zmienł zdanie,a teściowa sie nie martw tak jak pisze maxwell powiec co myślisz i zwal na hormony:)Agapa wracaj do zdrówka,pij dużo herbatki z cytrynką!Dorcia super,ze wszystko dobrze.A u mnie na obiadek fileciki z kurczaczka zawijane w szynce,juz prawie gotowe,jeszcze tylko ziemiaczki i obiadek mozna wcinac:)

reklama
Dorcia, super, że po wizycie wszystko w porządku:-)
Asieńka, to faktycznie..niezłe masz sny!!!nie zazdroszczę:-(

Mój mężul mi własnie zadzwonił, że odebrał moje wyniki z posiewu moczu..na całe szczęście wynik posiewu wyszedł negatywny, więc wszystko oki:-)

mój M ma dzisiaj urodziny więc wieczorem przyjdą rodzicę - piekę, sprzątam a to nie koniec imprezowania - jutro ma być u nas 10 osób - więc zrobię mini-pizze, parówki w cieście francuskim, tartinki, sajgonki, deserki w kubeczkach - tiramissu, sernik na zimno no i tort malinowy - ufff roboty mnóstwo ale lubię być panią domu :) tylko jakoś się wziąść za robote nie mogę - do sprzątania mam na dzisiaj łazienke - kuchnię z salonem bez sensu sprzątać kiedy jutro jeszcze bedę piekła i gotowała. Boje sie że sie nie wyrobię ze wszystkim - zobaczymy. Trzymajcie kciuki:) większość z tych rzeczy robię pierwszy raz (sajgonki, desery, tort) więc zobaczymy jak wyjdzie:)

maxwell na szczęście już się nie powtórzyło z tą kropelką krwi i wychodzi na to że nie potrzebnie panikowałam. No to fajnie że Tobie też wpadła dodatkowa kasa i że szefowa doceniła Twoją pracę :-)

Qrcze od kilku dni strasznie bolą mnie biodra a najbardziej z prawej strony i budzę się po nocy cała obolała że ledwo co chodzę =/
Dzisiaj muszę się wziąć zaraz za sprzątanie ale się na razie do tego motywuję bo mi się nie chce, siedzę w piżamce jeszcze i ubrać mi się też nie chce bo w domu jest tak strasznie gorąco że jestem cała mokra.

Miłego dnia Grudnióweczki :-)

Pyszczek, ambitne menu....:tak: na pewno dasz rade, wszystko bedzie pyszne, a goscie pod wrazeniem! Az sie glodna zrobilam gdy przeczytalam co szykujesz......;-)
Dorcia, dobrze, ze wszystko w porzadku i kolejna Mamusia ciut spokojniejsza....
Agapa, ja sie nie przyznaje...;-) Wracaj szybko do zdrowia!:tak:
Maxwell, dzieki za odp., fajnie, ze u ciebie tez wyniki ok.
Kota, jak tesciowa bedzie miala przyjechac, powiedz, ze niestety nie bedzie was wtedy w domu....;-)

żabcia znam ten ból, tylko ja mam problem z lewym biodrem...często czuję mega nacisk na lewe biodro chyba mi się tam mały wpycha a ostatnio już mnie zaczęło pobolewać nawet...

hejka dziewczynki
Ja witam z nad sterty papierów-uff, czasem rzuciłabym to wszystko i poszła do domu:-)
Ja tez rodziłam Kamisie z mężolkiem i w sumie dobrze że tam był, bo w ostateczności słyszałam tylko jego-powtarzał słowa po położnej. Trzymał też cały czas ktg na brzuszku. Najgorszy okres dla niego to było czekanie, bo zeszło mi 11 h do pełnego rozwarcia i to że nie mógł mi pomóc było dla niego ciężkie. Mieliśmy pokój rodzinny to prawie spał na kanapie. Pomagał mi pod prysznicem trzymać kroplówkę bo miałam podłączoną okscytocyne - rodziłam po terminie.

Mój poród wygladał b. podobnie do twojego. Mąż też miał za zadanie trzymać ktg na tętnie dziecka i jak coś było nie halo to położna JEMU zwracała uwagę a nie mi, ja miałam robić to co do mnie należy i nie przejmować się jego zadaniami

mój M ma dzisiaj urodziny więc wieczorem przyjdą rodzicę - piekę, sprzątam a to nie koniec imprezowania - jutro ma być u nas 10 osób - więc zrobię mini-pizze, parówki w cieście francuskim, tartinki, sajgonki, deserki w kubeczkach - tiramissu, sernik na zimno no i tort malinowy - ufff roboty mnóstwo ale lubię być panią domu :) tylko jakoś się wziąść za robote nie mogę - do sprzątania mam na dzisiaj łazienke - kuchnię z salonem bez sensu sprzątać kiedy jutro jeszcze bedę piekła i gotowała. Boje sie że sie nie wyrobię ze wszystkim - zobaczymy. Trzymajcie kciuki:) większość z tych rzeczy robię pierwszy raz (sajgonki, desery, tort) więc zobaczymy jak wyjdzie:)
Sajgonki są pyszne :) Ale smaka to ja mam na te desery :) Oj :) Życzę powodzenia i trzymam kciuki w wyrobieniu się :)

Ja robię też obiadek :) Kurczak w miodzie na ostro, ziemniaczki i buraczki :) W planach mam też zrobić (kiedyś :)) kolorowe galaretki :D Z bitą smietaną :) Oj ale mam ochotę na lody z owocami i bitą śmietaną :) Truskawki, kiwi :) Nektarynki, brzoskwinie :D Ehh :) Mam ochotę na słodkie ;)

Witam Dziewczyny!!!

Ja dzisiaj robiłam morfologię i mocz i wyszły dobrze:)))) Jutro wizyta u gin i oczywiście nerwy z tym związane, dobrze wiecie co czuję.... Dzisiaj moja dzidzia jakby spokojniejsza, słabo ją czuję, co mnie jeszcze bardziej stresuje.
Kupiłam Małej śliczny kombinezon, ale nie taki gruby, i zastanawiam się czy wystarczy mi z polara czy jednak kupić taki typowo zimowy ( z GLUCKA kosztuje 150 zł). W sumie jak na dworze będzie - 10 st to na spacer nie pójdziemy....

Pyszczek - podziwiam!!! Ja nie mam na nic siły!!! Narobiłaś mi smaka!!! Wrzuć Kochana przepisy w odpowiednim wątku!!!
Kota - nie zazdroszczę Ci teściowej, ale dobrze, że Twój M nie słucha mamusi, Będzie dobrze Kochana!!!

Miłego popołudnia Mamuśki!!!

reklama
Dziewczyny, przyszło mi pismo o udzielenie wyjaśnien z US. Ma któraś wiedzę w temacie, bo bym sie chciała na priv o coś spytać.

I lecę nadrabiać co dziś pisałyście, ja dopiero wracam do żywych po ponad 24 godzinach połączenia przeziębienia z grypą żołądkową...

Do góry