reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

rojku no to super!!!! u mnie juz sie pieknie zarysowal dzisiaj srodeczek domku:) haha weszly kolejne zmiany.. a mianowicie poszerzenie 3 okien zeby bylo ladnie symetrycznie z pozostalymi, i az milo widziec jak klada kolejne pustaki:)
Kota, haha moja ekipa poki co mi fajnie doradza co ciut poprawic zeby bylo lepiej i dogodniej:), przez tydzien jestem na miejscu to moze dlatego nei marudzą;p;p
Temat ze szkołą rodzenia ok, chetnie poczytam, bo przy mldoym nei bylam i teraz tez sie nie wybieram, osobiscie uwazam ze da sie bez tego obyc w dobie BB i wujka google:D i doswiadczenia dziewczyn z otoczenia ktore sa mamami:)
sergi, glowa do gory, zdaje sobie sprawe ze lekko nie jest ale dasz rade mam nadzieje ze prawniczka cie pocieszy,a to co oni pisza to czysty zabieg zeby cie nastraszyc i zebys sie wycofała.
ankubator ojjjj duza dzidzia:) hihi ale najwazniejsze ze wszystko ok.

moj maly dalej broi wieczorem pada jak kawka:) ja dzis musze zalatwic tylko kształtki wentylacyjne tzn cegły i tyle:) chyba sie przejade do kumpeli na plotki i musze doprowadzic rece do uzywalnosci bo po orzechach wygladaja strasznie.... haha ale lakier na pazurkach sie trzyma:):D

reklama
Tofika, jak do tej pory gin kazał mi przychodzić co 4 tygodnie, ale na ostatniej wizycie zapowiedział, że po kolejnej spotkania będą częstsze - co 2 tygodnie (najbliższą wizytę mam w 31 tc).

Agunia cieszę się, że małej się nie pogarsza i trzymam nadal za was kciuki:) jesteś pod dobrą opieką więc stosuj się do zaleceń i bądź dobrej myśli:):)

muszę Wam powiedzieć dziewczyny, że ostatnio mam małe problemy z oddychaniem mały chyba mi się w ciska w przeponę bo na prawdę nie raz brak mi tchu a co za tym idzie męczę się podwójnie przy zwykłym odkurzaniu...

Hej kochane:-)
Nie odpisuję na każdy temat z osobna, bo znów dużo naszkrobałyście od rana..;-) Tylko, co pamiętam:
Sergi - może faktycznie chcą Cię zdołować psychicznie, żebyś odpuściła?..a ja jestem na 100% przekonana, że racja jest po Twojej stronie i mas wygrane te sprawy..trzymam nadal mocno kciuki!!Jesteś wielka i dzielna!!!
Kota, Asko_ i Rojku - niech się mury pną do góry, hihi..jakoś tak mi się piosenka wspomniała!!A więc i pogody, żeby robotnicy nie marudzili!
No i zapomniałam, co jeszcze miałam napisać na inne posty..oj, moja skleroza i roztargnienie mnie przeraża!!:zawstydzona/y:
W każdym razie, ja mam dzisiaj wizytę u mojego chirurga naczyniowego (dr od żył), ma mi zrobić usg żył i wypisać zaświadczenie do szpitala, że muszę rodzić w pończochcach uciskowych i że mają mi robić te zastrzyki przeciwzakrzepowe (tak miałam też przy Marysi)..
Z rana byłyśmy z Marysią trochę poszaleć w centrum handlowym..kupiłam jej paputki i cieplejszą czapkę, dla siebie dwa staniki do karmienia, podkład z Loreala (oj, poszalałam:zawstydzona/y:) i tusz..i prezent na urodziny dla chrześnicy mojego mężula -wyobraźcie sobie, że smarkata (12-latka) zażyczyła sobie perfum..no więc kupiłam jej Avril Lavigne - nawet fajny, a pani polecała..
Acha, przypomniało mi się, Ankubator - niezły okruszek z Twojego Okruszka!!!Ciekawa jestem, ile będzie miał przy porodzie..i w ogóle teraz zwróciłam uwagę, że jesteś z Gliwic, czyli baaaardzo po sąsiedzku ze mną;-)

tofika: ja w dalszym ciągu chodzę co 4 i na razie chyba nie będzie częściej, a szkoda, bo młody tak szybko rośnie, że dzień w dzień chciałąbym słysze, żę wszystko ok ;)

asko:racja, grunt, że zdrowe, troche sie bałam cukrzycy ciażowej, ale krzywa cukrowa wyszła ok, więc sie nie martwię

xxasienka: mam tak samo :( wejde na 2 piętro i kaplica- oddycham jak po maratonie. Ale to jeszcze tylko 10 tygodni! Damy rade! :)

Dzień doberek :)

Widzę, że pojawił się temat o szkołach rodzenia, ja zaczynam zajęcia w piątek chociaż nie wiem czy kiedyś nie pospieszyłam się z zapisem. Zapisałam się do szkoły rodzenia, w której jest kurs finansowany ze środków miasta jeśli ma się stały meldunek, bo w szpitalu, który wybrałam do rodzenia nie było możliwości darmowego kursu tylko za 700zł. A teraz okazało się, że jednak zmieniam szpital i w tym nowym jest darmowy kurs. Chyba lepiej byłoby chodzić tam w szpitalu, no ale już po ptakach bo jak teraz bym chciała zrezygnować z tej gdzie jestem zapisana to stracę wpłaconą kaucję za miejsce.

Do ginekologa chodzę teraz co 3 tygodnie, nie wiem kiedy zmieni mi na wizyty co 2.

Staram się ostatnio niczym nie martwić ani nie denerwować, ale jednak studia ciągle psują mi nerwy. Co prawda udało mi się tak załatwić, że nie muszę na razie płacić raty czesnego tylko kiedy będę mogła, abym do końca roku akademickiego wpłaciła wszystko, ale mam problem z zaliczeniem jeszcze jednego przedmiotu, metodyki nauczania języka polskiego. Muszę oddać do końca tygodnia 3 konspekty lekcji, a ja nie dość, że nie mam żadnego pomysłu to jeszcze w ogóle nie wiem jak się za to zabrać i boję się, że przez taką głupotę nie zaliczę zeszłego roku :( A żadna z koleżanek nie może mi dać swoich konspektów, bo babka od tego przedmiotu przecież zna je wszystkie. :((

maxwell: No witam "sąsiadkę" ;) A Okruszek wdał się w ojca, którego wszyscy znajomi nazywają Kruszynem - więc jego rozmiar w ogóle mnie nie dziwi ;) A w którym szpitalu będziesz rodzic? Zdecydowałaś już?

Freiya: a w jakiej szkole? Bo ja mam chyba jeszcze moje z podstawówki i gimnazjum, więc jak chcesz to mogę ci wysłac jakieś konspekty lekcji ;] może Ci coś podpowiedzą :)

Ostatnia edycja:
Freiya a te konspekty to nie są przypadkiem plany zajęć, co będziesz przerabiać na lekcjach i tak dalej? Ja miałam coś takiego do zrobienia na praktykach w przedszkolu na zaliczenie... Wiadomo, że praca z przedszkolakami to co innego, ale myślę że sam dokument opiera się na tych samych zasadach :tak: W razie czego podpowiem, co pamiętam, jeśli chcesz :tak:

reklama
Ankubator - ja chcę w Rybniku, tam rodziłam pierwszą córę..no i mam dobre wspomnienia z tego szpitala..A Ty gdzie chcesz rodzić?

Dziewczyny, tak w ogóle, to dostałam gazetkę z Reala, od jutra fajne okazje dla niemowlaków: ubranka, pieluchy itp..

Do góry