reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dzień dobry :) a ja się szykuję na Chrzciny córci kuzyna :) wczoraj dokończyłam robić tort pieluszkowy ;p (oparty na ślicznym okrągłym pudełku (kupiłam w pepco) i wrzuciłam do środka kilka drobiazgów Malutkiej :) a folię poozdabiałam różowymi perełkami umocowanymi na kleju;p taki prezent od serca :)
Teraz popijam kawkę, a za chwilę pędzę ułożyć jakoś włosy :) w końcu idę do ludzi, to wyglądać jakoś muszę ;D
tort.jpg
Wszystkim Mamusiom życzę udanej niedzieli, korzystajcie z pięknej jesiennej pogody :)

A co do pępka, to mi już troszkę wystaje - także wróżba co do płci obalona :D

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny:):)

nocka rewelka aż jestem w szoku:):)
co do pępka to mam wklęsły i udokumentowany fakt że będzie chłopak (gin nam zrobił zdjęcie siusiaka jako dowód na którejś wizycie) ale jak już Wam wcześniej mówiłam marzę o córce więc na słodką pomyłkę nie byłabym zła chociaż już się przyzwyczaiłam, że będzie synuś mamusi:-D:-D

Nie wiem o co chodzi, ale w domu prawie w ogóle nie sypiam w nocy, a w szpitalu śpię jak zabita. Aż żałuję, że jutro wychodzę:-D. Może to kwestia zmiany diety, cukier chyba trochę pobudza, a ja przed snem i przez sen:-) potrafiłam wciągnąć ppakę ciastek.
Pępek jeszcze lekko wklęsły ale na pograniczu

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny :-)

Kurczę, patrzę w kalendarz i nie mogę uwierzyć - dzisiaj już 25 września, jeszcze chwilka i kolejny miesiąc za nami... Ja nie wiem, im bliżej porodu, tym szybciej ten czas galopuje :szok::szok::szok: Październikowe Mamy się już rozpakowują :szok: Ciekawe, czy październik i listopad też nam tak zlecą szybko?... ;-)

Dagne torcik świetny :tak: Masz Dziewczyno zdolności manualne, wygląda cudnie! :tak: :-) Buziaki dla Malutkiej w dniu Jej święta!
Maxwell kurczę, już 8 miesiąc?... :szok::-D
Tofika super, że już wychodzisz ze szpitala, teraz grzecznie do domku i duuużo leżeć :tak: A z cukrem to jasne, że pobudza - nie na darmo jak Maluszek nie kopie za dużo, to każą batonika zjeść i czekać, aż zacznie skakać :tak:
Asieńka oby więcej takich nocek! :tak:

A my wczoraj byliśmy w kościele na 2 spotkaniu kursu przedmałżeńskiego.. No i nie obyło się bez rozmów na temat współżycia przed ślubem, że to grzech i tak dalej... A my z Brzuszkiem siedzieliśmy na tej ławce i nie wiedzieliśmy "gdzie oczy podziać"... Na szczęście, ten konkretny temat ksiądz poruszał tylko chwilę i zmienił na inny ;-)

A mam pytanie do mamusiek, które nie mają ślubu żadnego albo mają tylko cywilny - czy będziecie brać ślub kościelny i ewentualnie - co z chrztem Maluszka? Bo jak powszechnie wiadomo, księża nie zgadzają się na chrzciny dziecka jeśli rodzice nie mają ślubu kościelnego... :dry: Pytam, bo sama mam dylemat - chcemy ochrzcić dziecko, miało to być tego samego dnia co nasz ślub kościelny, ale może się okazać, że nasz ślub (z przyczyn technicznych i finansowych) trzeba będzie przełożyć na trochę później, tylko co wtedy z Dzieckiem i chrzcinami? Czekać? Szukać księdza, który ochrzci mimo ślubu? :sorry:

Witam
Moj pępek tez pozostal bez zmian.

Dzisiaj kupilam tez pierwszy proszek do prania dla maluszka Lovela kolor 5kg za 40zl:) mam nadzieje ze nie bedzie uczulal.
Zastanawiam sie czy zaczynac juz pranie ciuszkow czy poczekac jeszcze troche, w koncu do grudnia zostalo jeszcze ponad 2 miesiace...

Mój pępek też jest nadal wklęsły choć troche się spłaszczył.

Co do proszku też kupiłam Lovele 5 kg i jestem zawiedziona. Pierwsza partia prania i prasowania za mną i muszę stwierdzić, że ten proszek tak śmierdzi, że jak prasowałam te ubranka to nie mogłam wytrzymać. Nie wiem do czego ten smród porównać.

Sergi ksiądz nie ma prawa odmówić dziecku chrztu niezależnie od sytuacji rodziców. Jeśli robiłby jakieś problemy to jest bardzo prosty sposób, mówisz mu spokojnie "dobrze, nie ma problemu, poszukamy gdzie indziej tylko poproszę od księdza takie zaświadczenie, że ksiądz odmawia chrztu". Zwykle już w najbliższą sobotę można ochrzcić, boją się tych zaświadczeń jak cholera bo jakbyś zgłosiła do kurii, że odmówił to miałby nie lada problem.

Znacie jakiś domowy sposób na zatoki? Umieram po dzisiejszej nocy, a dopiero jutro mogę iść do lekarza. :((

Freiya ja jestem "z tych" co chcieliby załatwić po dobroci wszystko... No ale jeśli się nie da, to trzeba będzie tak zrobić :sorry: Dziękuję za podpowiedź :tak:
A co do zatok, to moja babcia zawsze robiła sobie ciepły okład na zatoki (miała termoforek taki malutki i przykładała sobie), rozgrzewała to miejsce... Ale nie znam innego sposobu :-(

Mój pępek też jest nadal wklęsły choć troche się spłaszczył.

Co do proszku też kupiłam Lovele 5 kg i jestem zawiedziona. Pierwsza partia prania i prasowania za mną i muszę stwierdzić, że ten proszek tak śmierdzi, że jak prasowałam te ubranka to nie mogłam wytrzymać. Nie wiem do czego ten smród porównać.
mamcia2 nie załamuj mnie...też nosiłam się z zamiarem kupna proszku i płynu do płukania LOVELA większość dziewczyn zachwalała te produkty-czemu śmierdzi?
dagne widziałam takie "torty"ale w sprzedaży w sklepach,a Ty zdolniacho sama taki cudny zmontowałaś-pozazdrościć zdolności.
Odnośnie pępka to mój jest jeszcze na środku wklęsły,ale boki za to ma jakieś takie wywinięte-rzec by można"kwiat" hihihi.To chyba wszystko zależy jak były zawiązane nasze pępki przy porodzie no i od elastyczności naszej skóry.

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry dziewczynki
biggrin.gif

ja właśnie zjadłam śniadanko i do porannej kawy jak co rano bb
laugh.gif
chwilę jeszcze poleżakuje, poczekam aż M wróci (pojechał auto sprzedawać) i wybiorę się do miasta bo u nas dziś Jarmark Staroci i Osobliwości!! uwielbiam ten dzień, to szperanie w rupieciach
laugh.gif
a że pogoda dopisuje więc zapowiada sie długi spacer... trzeba więc wygodne buty założyć!!
miłego dnia

Do góry