reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

maaadziarka witaj:):)

nastazja co do krwawienia dziąseł to jakiś czas temu był poruszany ten temat (tak kojarzę)
to normalne w ciąży bo dziąsła są bardziej ukrwione i bardziej delikatne...a co do ruchów to ja właśnie się ostatnio śmiałam z M bo mały kopał tak że czułam jego ruchy na dole po prawej stronie i u góry po lewej jednocześnie hehe:)(szkoda, że nie mam w domu USG:D a dzisiaj ewidentnie wcisną się na lewą stronę bo czuję ucisk od dołu do samej góry...
chyba zrobię hot-dogi francuskie na kolację mmmmm pewnie będzie zgaga;/

reklama
witam nowe mamuski!!! bo kilka ich przybylo ostatnio. ale patrzałam na liste mamek i niestety poki co tam was nie ma!!
wpadłam na moment znowu bo sprzedałam Kamila babci, a ja szykuję na grilka pysznosci. Dzisiaj hitem mają być ala hamburgery, tzn bułki smarowane dosc pokaznie mieskiem zmielonym z łopatki i zapiekane z obu stron na grilku z sosem czosnkowym jadłam ostatnio i pyszne było:) a że pierwszy dzień wiosny słoneczny choć zimnawy, to warto zrobić jeszcze grilka:)
Donoszę że z braku wody nie uśchniemy z naszym nowym.. domu bo studnia pełna, juz podpielismy weza zeby do tescciow przechodzilo poki co:) w piwnicy pierwsza wylewka wczoraj zalana, od poniedziałku idziemy w gorę.

Kota a jak u was??? kurde nas dalej ta ekipa trzyma dziś gadalismy z szefem ze w poniedzialek rano sie zjawiaija... grrrrr

Kota a jak u was??? kurde nas dalej ta ekipa trzyma dziś gadalismy z szefem ze w poniedzialek rano sie zjawiaija... grrrrr

mnie już dawno nie było na budowie, ale mąż dzielnie dokumentuje mi wszystko na fotkach, u nas budowlańcy lecą w górę ze ścianami parteru, ale oczywiście nie obchodzi się bez wpadek, np. jak zaczynali stawiac pustaki nad piwnicą, to M. stwierdził, że pojedzie zobaczyć, jak im idzie i dobrze, że pojechał, bo się okazało, że nam otworu na drzwi wejściowe nie zrobili! :szok: albo kilka razy już było tak, że zamiast robić póki jest pogoda to siedza i piją.. trzeba ich pilnowac niestety, ja nie mam na to nerwów ani ochoty.. dziś M. od 6 rano zapiernicza z nimi, zasypują drenaż kamykami i później ziemią fundamenty, więc pewnie wróci późno :(

trzymam kciuki, żeby Wasi budowlańcy w końcu się zjawili i wzieli ostro do roboty!

Moje żyłki na piersiach to nie żyłki a ogromne żyły, a biust powiększył się z B/C do (o zgrozo) D!! już mam dość! ciężko mi już, kręgosłup boli.

Dziś mój M wziął się za łóżeczko dziecięce i je szlifuje :) jestem prze szczęśliwa z tego powodu że wreszcie coś się ruszyło do przodu :)

Nie pisałam Wam jeszcze ze nasz szkrab w końcu ma imię! KRZYŚ :) mnie sie strasznie podoba i pasuje nam do nazwiska. Wreszcie mogę mówić do brzuszka po imieniu:)

U mnie dzisiaj na obiad Lasagne i na deser babeczki z malinami. Uwielbiam pichcić ale juz mnie plecy pobolewają więc nie daje rady za długo ustać przy garach.

Kota - jak mogli nie zrobić dziury na drzwi? masakra jakaś! Współczuję że jeszcze w ciąży musisz się denerwować takimi rzeczami!

Phelnia jeśli chodzi o żyłki to ja mam widoczne i to już od dosyć dawna.

maaadziarka witaj wśród grudniówek

Tak dobrze kojarzysz xxasienkaxx2 temat dziąseł już kiedyś był poruszany i chyba nawet ja go zaczęłam o ile dobrze pamiętam.

Nastazja mi też strasznie krwawią dziąska podczas mycia zębów.

Ale się dzisiaj objadłam M zrobił na obiadek naleśniki z serem i podsmażył na masełku, tak mi smakowało że potem się ruszać nie mogłam a moja Kruszynka później tak się rozszalała i wypychała na boki że nie mogłam się napatrzeć na brzuszek :-)

Dziewczyny jeśli chodzi o żyły to ja tez mam ich bardzo dużo ale tak jak pisałyście to normalne. Piersi tez mi się znacznie powiększyły ale to akurat mnie cieszy a jeszcze bardziej mojego M :)

Pyszczek28 narobiłaś mi smaka na te babeczki z malinami ja niestety w tej chwili mam tylko czekoladki.

maaadziarka witaj wsród nas:)

dobry wieczór :-D

madziarka witamy wśród grudniówek!!
i przy okazji prośba do nowych mam- wyślijcie PW do Sergee (nasza moderatorka) i podajcie co trzeba do uzupełnienia tabelki!!

i w tym momencie pisząc o moderatorze przypomniała mi się anineczka! już dawno się nie odzywa!! nie wiem czy dobrze pamiętam ale to przez wyprowadzkę ??

co do żył to ja cała jestem żylasta, brzuch, dekolt, piersi... i jak piszecie bladość skóry daje dodatkowy efekt!
a o dziąsłach faktycznie było, bo i ja o tym pisałam. nic na razie nie pomaga ale profilaktycznie stosuje pastę paradontax!!

kota ale jaja z tymi drzwiami:-D niestety takie są nasze realia jeden pracuję reszta patrzy albo wszyscy siedzą i piją, nie dość że człowiek płaci takim to jeszcze musi siedzieć i pilnować żeby robili...

zjadłam hot-doga teraz czekam na mam talent a jeszcze na deserek czeka lodzik w zamrażarce tak na pożegnanie sezonu hehe:-D:-D
miłego wieczoru kochane:*

xxasienkaxx2 też się wahałam między tymi dwoma,ale jednak wybrałam Raszei tego się już będę trzymać,jak dla mnie ma więcej plusów :-)
nikuss a ja będę odmienna i inne kosmetyki będą w ruchu.moja 1 córka miała alergiczną skórę,uczuliło ją mleko,ale także oliwka Bambino właśnie.Polecono mi kupić to drogie Oilatum,ale potem w aptece polecili mi nowość,tańsze i lepsze kosmetyki z serii emolium.Do dziś tylko tego używam przy Julce i to samo będzie z Natalką.Ja Julkę do roczku myłam w wodzie z dodatkiem emulsji do kąpieli Emolium i to wszystko,włoski jej myłam też długo tylko wodą z kąpieli,jak skończyła pół roczku to zaczęłam dopiero używać szamponu(ale Nivei tego odżywczego,bo nie szczypie w oczy).Nie musiałam jej po takiej kąpieli już niczym natłuszczać,a to duży plus bo takim maluszkom jest zimno na golaska.Teraz myję Julkę żelem do mycia emolium i co drugi dzień ją smaruję emulsją do ciała,choć właściwie nie muszę.

reklama
agniesia-ja też dużo dobrego słyszałam o Oilatum choc drogie jest, emolium tez dziewczyny polecają-ja na poczatek kupie to Oilatum i zobacze jak moja mała bedzie reagowała, fajnie ze nie trzeba niczym juz natłuszczac po takiej kapieli, zobaczymy jak beda sie te kosmetyki sprawowały

Do góry