reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Dzisiaj dzionek w domu, spędzony na sprzątaniu, ale przyjemnie, bo coś znowu do przodu poszło.
Pogoda sloneczna ale chłodniutko. Moi spędzili 3h w parku i przynieśli reklamówke kasztanów. No to trzeba robić ludziki.
Zaraz zmykam pod prysznic i spać bo jutro trzeba rano wcześnie spać-od 8 prowadze zajęcia.

Cześć Dziewczyny!
Przepraszam, że mnie nie ma fizycznie dzisiaj, doczytałam tylko kilka postów ale nie mam za bardzo "głowy" do tego, żeby odpisywać...

W poniedziałek zrobię aktualizację listy grudniowych mamusiek, stąd ważna wiadomość do wszystkich "nowych" grudniówek :-)
Jeśli chciałybyście dołączyć się do tego listy grudniowych mam, proszę każdą z Was o przesłanie wiadomości prywatnej. W Wiadomości należy podać:
- swoje prawdziwe imię
- swój wiek
- skąd jesteś / gdzie mieszkasz
- termin porodu (ten którym Ty się sugerujesz)
- płeć dziecka
- imię dziecka lub propozycje, jeśli nie jesteś pewna

Jeśli nie chcecie odpowiedzieć na jakieś pytanie, po prostu pomińcie je w wiadomości.

Wszystkie Dziewczyny proszę o sprawdzenie swoich danych na liście i ewentualne poprawki zgłaszajcie do mnie proszę :tak: Ostatnio jestem zakręcona, bo mam trochę problemów rodzinnych dość poważnych o których nie chcę pisać i w związku z tym różnie bywa z moją aktywnością na forum, a nie jestem w stanie wyłapywać na bieżąco i aktualizować tabelki bazując tylko na Waszych postach. Potrzebuję wiadomości prywatnych od zainteresowanych, bo wtedy jest najzwyczajniej dużo łatwiej wszystko ogarnąć...

Buziaki Kochane Brzuchatki i spokojnej nocy! :laugh2: :tak:

Dziewczyny mam może troszkę głupie pytanie - macie jeszcze pępek jako dziukę czy już na wierzchu? ja mam dalej dziurkę i nie wiem czy mi wyjdzie na wierzch czy nie. Od czego to wogóle moze zależeć?

pyszczek ja mam jeszcze "dziurkę" i to dosyć głęboką nie wiem czy w ogóle mi wyjdzie pępek i się tym nie przejmuję jednym wychodzi a drugim nie i tyle:):) hehe podobnie jak z rozstępami ja mam a dziewczyny nie:D nie masz się czym przejmować:)

agniesia no ja właśnie też jestem bardziej na kierunkowana na raszei...prawdopodobnie pojadę właśnie tam:) słyszałam dużo dobrych opinii na temat tamtejszej porodówki i opieki:)

Ja mam jeszcze pępek normalny wklęsły.
A od czego to zależy nie wiem dokładnie może od tego ile dziecko ma miejsca ... nie wiem.

Wyczytałam na innym forum że jedna dziewczyna piszę że po wyglądzie pępka można dowiedzieć się kto mieszka w naszym brzuszku. Że jeżeli pępek jest wypchnięty na zewnątrz to będzie chłopiec (bo jak to napisała podobno siusiakiem wypycha) a jak dziewczynka to wklęsły.
Tak więc zadanie dla Mam co znają płeć niech napiszą czy to się sprawdza z tym wyglądem pępka i płcią :-)

Żabcia, szczerze mówiąc sądzę, że to, co dzieje się z pępkiem podczas ciąży, zależy od tego, jak został on nam "zawiązany", kiedy byłyśmy noworodkami - ile tam jest "luzu", jak głęboko i jak elastyczna skóra. Ja mam ciągle krater, choć powoli wychodzi mi na wierzch blizna po laparoskopii :/ Liczę na to, że mój pępek pozostanie wklęsły, bo mam związaną z nim fobię - nie znoszę, jak ktoś go dotyka, wydaje mi się, że grzebie mi palcem w brzuchu. Brrr! Słyszałam też, że skóra w wystającym pępku jest megawrażliwa i potrafi boleć do tego stopnia, że znajoma zaklejała sobie go plastrem żeby nie urażać.

Ale jeśli tamta teoria o pępku i płci miałaby być prawdziwa, to u mnie się zgadza - dziewczynka i wklęsły pępek :)

Co do moich postów na temat prawa pracy nie mam oczywiście nic przeciwko, żeby Sergi je przeniosła. Pisałam tutaj, bo tutaj wypłynął temat :)

Cześć. Przepraszam, ale nie dam rady was nadrobić. Dziś miałam b. ciężki dzień i wiem że przegięłam. Wzięłam się za sortowanie ubrań nas wszystkich no i oczywiście wymianę letnich na zimowe. Kilka worów dla PCK, część za małych-na mnie oczywiśćie-poszło na strych czekać na lepsze czasy. Siedziałam nad tym caaaaaaaaaaaały dzień i jeszcze nie skończyłam:szok: Kręgosłup... lepiej nie mówić. Ledwo żyję, a teraz ślepka mi się już zamykają i będę zmykać.
Dobrej nocki kochane

Witam
Moj pępek tez pozostal bez zmian.
Kosmetyki kupuje Bambino, poniewaz juz pare razy spotkalam sie z opinią ze przez pierwszy miesiąc zadnych innych nie powinno sie uzywac. Nie wiem czy to akurat prawda, ale sie tym zasugerowalam.
Dzisiaj kupilam tez pierwszy proszek do prania dla maluszka Lovela kolor 5kg za 40zl:) mam nadzieje ze nie bedzie uczulal.
Zastanawiam sie czy zaczynac juz pranie ciuszkow czy poczekac jeszcze troche, w koncu do grudnia zostalo jeszcze ponad 2 miesiace...

reklama
Witajcie z rana -wow, jestem pierwsza:-)
Ja na chwilkę, bo jedziemy dzisiaj do Brzegu, do dziadków S..a jeszcze przy okazji, wstępując po teściową, którą bierzemy ze sobą, na szybciutką kawkę u teściowej, bo ma dzisiaj urodziny..
Wczoraj byliśmy u moich rodziców na działce, korzystając ze słoneczka, Marysia się wyhasała, my odpoczęliśmy..
Acha i nie wiem, czy też któraś to liczyła..ale oznaczyłam na kalendarzu tygodnie, licząc od końca (ja zaznaczyłam od terminu wskazywanego przez ostatnią @) - i wyszło mi, że już mam 32tc, czyli już 8 miesiąc:szok:..
Co do pępka - ja też mam wklęsły i będzie córcia, więc może coś w tym jest;-)
Aaa, witam też nową mamusię..cześć Madziarka:-)
Zdrówka dla wszystkich chorych i przeziębionych mamuś!!! I miłej niedzieli:-)

Do góry