reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Aga- kochana nie przejmuj się, mnie tez wszystko swędzi, ale u mnie to po prostu sucha skora jest...więc nie denerwuj się, odebrałam dzisiaj kartotekę od mojego gin, bo mi była potrzebna na jutro, a tam, nieznacznie skrócona szyjka ....no i znowu nerwy , a mój M dzwoni co 30 minut i pyta czy rodze...:szok:zwariować idzie z tym chłopem.Byłam dzisiaj na toxo, jutro będę mieć wyniki, potem badanie małej serduszka i kolejny rajd po sklepach z teściową :-Dwięc mam nadzieję ,że będzie ok.
Jeszcze raz wam dziewczyny dziękuje za wczoraj, naprawdę nie wiem co bym bez was zrobiła;-)

reklama
Dziewczynki uważajcie na siebie, dużo odpoczywajcie !

Z tym instynktem macierzyńskim, to bywa bardzo rożnie, wiec nie martwcie się, że jeszcze go nie odczuwacie.
Ja nawet po urodzeniu Błażejka nie do końca byłam przekonana, że to przeciez moje dziecko i że świat sie przewrócił do góry nogami, oczywiscie byłam szczęśliwa, ze juz jest i że jest zdrowy i taki śliczny. . Chyba dopiero po 2 tygodniach nadeszła fala euforii i chyba dopiero wtedy zaczęłam mówic do niego po imieniu. Wiem, ze to dziwne, ale wbrew pozorom wiele kobiet tak ma. Teraz to juz zupełnie inna sprawa:-D

sergee to prawdopodobnie rozchodzenie się spojenia łonowego- sposób na sprawdzenie- połóż się na plecach i naciskaj rękami na okolice wzgórka łonowego, jeśli poczujesz nieprzyjemny ucisk, ból to diagnoza postawiona :-D
właśnie takie bóle doprowadziły mnie do tej nadplanowej wizyty. dużo chodząc ciężar dziecka, macica i grawitacja działają jeszcze mocniej i ból bywa nie do zniesienia. trzeba więc sporo odpoczywać. albo gin polecił mi smarowanie tej okolicy- od spojenia do dolnej części brzuszka- żelem naproksen albo innym tego typu.

żabcia, kota ja też się męczę z potwornymi zaparciami i nic nie pomaga... kompletnie nic!!

a ja w podłym nastroju zamierzam teraz leżakować. a gdybym mogła udusiłabym gołymi rękami mojego M...:wściekła/y:
opisywać całej historii nie będę bo szkoda słów. wystarczy jeden komentarz-- to TYLKO facet :wściekła/y:

Dzisiaj mam kompletny dzien lenia nic mi sie nie chce:zawstydzona/y:coraz bardziej jestem ospała i robi mi sie ciężko:dry:
Papayka- nie jestes sama z tym USG ja mialam robione w 21 t.c i teraz dopiero ide w 31.t.c zobacz ile czekania ,moj Gin powiedzial ze jak narazie ciaza jest prawidłowa i nie trzeba robic tak czesto USG ,choc wolalabym czesciej ale jeszcze 3 tyg i zobacze swoja kruszynke:-)
Pyszczek - to mamy we dwie glukoze w piatek:tak:z tym pępkiem u mnie to samo i z siusiakiem malenstwa:-D

Nastazja przecież po to mamy m.in. to forum: żeby sobie ponarzekać, więc masz doła to pisz :) zjednoczymy się w bólu :tak:

Dziewczyynki od paru dni mam głupie myśli...że mnie przerasta rola matki, że nie dam sobie rady sama z maleńką. Zaczynam sie poważnie bać tego jak juz z nami bedzie;/

Też tak czasem mam. I nie o pielęgnację mi chodzi, bo to w sumie się naoglądałam juz u mojej siostry przy trójce dzieci, ale właśnie o cierpliwość i żeby umieć je wychować i stymulowac odpowiednio do rozwoju.

Agunia oby się wszystko wyrównało! Trzymamy kciuki z Anielką :)

Aga7602 oby a cholestaza Cie ominęła! Kciuki również dla Waszej dwójeczki

No i przeraża mnie ten pępek maleństwa :(

TO chyba nic strasznego :) Pediatra nam wczoraj mówiła na szkole rodzenia o nowych zaleceniach. Pępek w kąpieli można normlanie myć z resztą ciałka (bez przesadnego moczenia) potem tylko dokładnie osuszyć. W razie gdyby nam sie nie podobał to prysnąć Ocaniseptem.

kota-behemota chyba jesteś z tych co się za bardzo pracą przejmują. Widzisz jak TWoi współpracownicy olewają i zrzucają na Ciebie robotę. JUŻ na zwolnienie, a nie od października!

Co do instynkru, to moje koleżanki mi mówiły, żeby się nie nastawiać od razu, że się zapłonie jakąś nieograniczoną miłością, ona pojawi się tak, że nie zauważymy kiedy, ale nie od razu po porodzie

A ja się zastanawiam, czy nie mam rwy kulszowej ale nie będę Wam jojczeć. W każdym razie du.pa mnie boli po jednej stronie :wściekła/y:

Cześć dziewczynki,

ja dzisiaj mam spokojny dzionek. Na 11 byłam jak co środę w szkole rodzenia. I troszkę wyszłam przerażona. Może to za duże słowo, ale mieliśmy temat karmienia na tapecie. No i ogólnie wyszłam nastawiona tak, że mały wampir zmasakruje mi sutki, a potem będę miała mega nawał pokarmu i mega bolące piersi. Oczywiście napisałam to w gigantycznym skrócie i napewno bardzo to wyolbrzymiłam i położna starała się nie straszyć tylko uprzedzić nas o tym co często ma miejsce , jak temu zapobiegać i jak leczyć ewentualnie, ale i tak wizja mi sie taka utworzyła, że szok.

To tak właśnie apropo tego czy sobie poradzimy to ww. temat też budzi moje wątpliwości i obawy.

Idę jutro na glukozę :szok: trzymajcie kciuki proszę za mnie :) już kupiłam ten specyfik. Mam nadzieję, że dam radę i że wynik będzie ok.

Sergi pisz z nami jak dawniej. Bez Ciebie BB nie jest takie samo...

becia84 damy radę!! Nie mówię, że będzie łatwo, ale zaciśniemy zęby i po jakimś czasie będzie już ok.
Ja też wczoraj troszkę się osłuchałam. Pani pediatra podzieliła nam problemy z karmieniem na trzy grupy i powiedziała jak wg niej najlepiej sobie z nimi radzić
Dużo też mówiła o tym , co może nas zaniepokoic kiedy zobaczymy noworodka i sporo z tych rzeczy po prostu po jakimś czasie się reguluje (np. krwiaczki, wybroczyny, itp.)

Witam!!

Dziękuję Dziewczyny za zaciśnięte kciuki. Z mała Hanią wszystko ok, waży prawie 1300g i rozwija się prawidłowo. Dostałam zwolnienie, lekarz stwierdził, że najwyższa pora aby zwolnić tempo i odpoczywać!!! Także jutro WOOOOOLne. Hania ułożona jest główką w dół i właśnie po stronie lewej, także dlatego czuję ją właśnie w tym miejscu. A rozpycha się strasznie:-)
Kolejna wizyta 30.09 bo później gin się urlopuje....
Miłego wieczoru!!!

Dziekuje dziewczyny za dobre słowo i kciuki- na Was zawsze mozna liczyć:-)

Ja dzisiaj juz po części badań i po następnej wizycie u gina,teraz bede miala czesto wizyty, sprawdzał bicie serduszka malutkiej, dostałam jeszcze kilka dodatkowych badan tak wiec jutro znowu kłucie, wyniki w piątek najpóźniej w sobote, gin powiedział ze jakby było źle to zadzwoni, a jak dobrze to bede mogła sobie sprawdzic wyniki na stronie przychodni z jego komentarzem. Dam na pewno znać co i jak z Nami.
Moj gin nawet wyszedł do mojego męża i powiedział że mnie nie zostawi w razie złych wyników i weźmie do siebie na oddział do szpitala gdzie jest położnikiem. Miło z jego strony.

Ważne dziewczyny, nie lekceważyc takich swedzeń, tak mi powiedział warto sprawdzać czy to nie jest ta cholestaza.

Papayka, Phelania-wiem co czujecie jezeli chodzi o te usg, ja tez mialam w 21 tyg i planowo nastepne mialam miec miedzy 32-34 tyg:szok: wiec tydzien temu zrobiłam takie nieplanowe i dzieki temu wiem ze wszystko ok i malutka rosnie, wiec jesli macie możliwość to może jakies dodatkowe usg:-)

mimozami79 dobrze ze z malutka ok, duża z niej dziewczynka.
Agunia- trzymam kciuki za jutro i zdawaj Nam tu od razu relacje,
Becia84-trzymam kciuki za jutrzejszą glukozę
Rojku-współczuje rwy kulszowej, wiem jak może boleć
Inka-ja też mam ochote czasami mojego M rozszarpać gołymi rekami, nie przejmuj sie.
Kota- Ty już koniecznie idź na zwolnienie, musisz teraz wiecej odpoczywać.

Ja dzisiaj siedze na allegro i kupuje różne rzeczy dla małej, to co odkładałam ciągle bo zawsze mialam czas, dzisiaj własnie zamowiłam mega pakę z różnościami typu pieluchy, podkłady, przewijak, kosmetyki dla maluszka

Milej nocki kochane

reklama
Do góry