reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny.
Ja już po pierwszym pobraniu i za jakieś 40 min lecę na drugie pobranie. Wczoraj na zebraniu zostałam wybrana do 3 klasowej i Rady Rodziców. A na zebraniu RR jestem zastępcą Przewodniczącej. W przyszłym tyg. znowu zebranie ale Stowarzyszenia (tam też jestem z-cą Prezesa) i potem w następnym tyg. znowu zebranie RR przed Dniem Nauczyciela.

reklama
Cześć kochane,

kolejna nocka do du*py no ale cóż za to mały się wierci więc chociaż z tego mam radość...te dziecko jest chyba wszędzie bo czuje go w całym brzuchu hehehe strasznie żywotny coś czuję, że charakterny będzie ten mój syn zresztą co się dziwić matka nie lepsza:):):) dzisiaj w nocy to już byłam zła, że nie mogłam spać i sobie zaczęłam gadać pod nosem a M się rano budzi i mówi do mnie, że chyba coś strasznego mi się śniło bo mówiłam przez sen hahaha:):):)
idę robić kawę, szkoda że takie porozrzucane jesteśmy bo chętnie napiłabym się z Wami laseczki:):)

agapa ale z Ciebie działaczka !!! Szacun! :) Ale to prawda, fajnie sie udzielać, zawsze to jakis kontakt z ludźmi i satysfakcja.

dagne mnie lekarz na ból gardła w poprzedniej ciazy przepisał syrop PRAWOŚLAZOWY, jest bezpieczny, daje sie go tez niemowlaczkom w razie bólu gardelka, więc spokojnie możesz go zakupić, taniutki ok 4zł. Spróbuj, powinien pomóc.

Dziewczynom wybierającym sie na badania życzę szybkiego załatwienia sprawy, braku kolejek i dobrych wyników :)

Ja narazie pije kawkę i się relaksuję, a za chwile czeka mnie misja w banku. Jade z Błażejkiem, bo dziś nie mam go komu zostawić i będe zmuszona go trzymac na rękach w tym banku. Tam zawsze są kolejki jak cholera i ciekawa jestem czy ktos zwróci na mnie uwagę,tzn. kobieta z wielkim brzuchem z małym dzieckiem na ręku. Generalnie w takich momentach jestem niewidzialna dla otoczenia i chyba podejde do okienka bez kolejki i zapytam pani czy mnie obsłuży. Nigdy tak nie robie, bo troche mi wstyd się ludziom wciskać w kolejke, ale z drugiej strony to im powinno byc wstyd, ze udają ze nie widza mojego stanu. Nigdy bym nie pomyslała, że będe musiała obmyślać strategie przed wyjściem bo banku..haha!

Ostatnia edycja:
Nastazja dobrze, że wszystko się trochę unormowało słuchaj zaleceń lekarza dużo odpoczywaj a na pewno wszystko będzie dobrze:-) Trzymam kciuki kochana:* uważaj na siebie:)

klariss nie ma się co wstydzić masz prawo pchać się rękami i nogami niestety to fakt, że ludzie są tacy puści i myślą, że kobiecie z brzuszkiem lekko się stoi i czeka w kolejce, tym bardziej skoro bierzesz Błażejka to się pchaj a cooo!:-D jesteś uprzywilejowana:):):)

Czesc Dziewczyny :*
Widzę że pojawiły się już majówki.. Nie możliwe jak ten czas leci! Ciągle się mówi że na wszystko jeszcze czas, a tak naprawdę zostało go niewiele.
Wczoraj miałam wizytę (opisałam w odpowiednim temacie) Później wieczór spędziłam z moim M. i poszłam spać. A dziś, dzień się zaczął jak każdy inny, wstałam , zjadłam jogurt, wzięłam leki i sobie siedzę i myśle.. Co tu robić ?

klariss1 u mnie w mieście tej jestem niewidzialna, a raczej mój brzuch :D społeczeństwo takie

agapa niesamowita jesteś :) dość że z dzieciaczkami swoimi sobie radzisz, to jeszcze się tak udzielasz, szacun! :D

dagne, aga7602, papayka myślę, że im bliżej porodu będzie to więcej nas nie będzie spało po nocach :) będziemy czuwać na dyżurach na bb :)

Wczoraj wieczorem malutka okropnie szalała, wierciła się, kopała i tak około jedną godzinę trwało. ale i tak najlepszy był M. Już wiele razy kładł rękę na brzuch i jakoś nigdy nie czuł jak niunia kopie, ale wczoraj był "ten pierwszy raz", Karolcia zasadziła takiego kopa, a mój M zrobił oczy jak 5 złotych. Powiedział, że ona nie sądził, że takie maleństwo może aż tak mocno kopać, z tego wszystkiego z radości miał łzy w oczach.
Bardzo przyjemne uczucie, wiedząc, że nie tylko ja to czuje, ale i też przyszły tatuś :-)

Wczoraj przyszły do mnie darmowe próbki kosmetyków jonsona dla bobasów. Dziękuję dziewczynie która jakiś czas temu podała tu namiar na te próbki, niestety nie pamiętam która to:-).
Brzuch mnie nadal boli, w dodatku mój mąż złapał jakiegos bakcyla i gorączki dostał. Boję sie, żeby się nie zarazić i niestety musi spać w innym pokoju.:-(

Do mnie też wczoraj doszły te próbki:)
I mój TZ też wrócił z pracy przeziębiony....u niego problem , bo uczulony na salicylany i praktycznie nic nie może brać z leków. Obym tylko się nie zaraziła...

Nastazja, ja też jestem ostatnio uziemiona przez to cholerne przeziębienie, ale zdążyłam kupić w empiku album dla maluszka i teraz mam co robić. Co prawda uzupełnienie go na tym etapie nie zajmuje wiele czasu, ale mam wiele rzeczy "nadprogramowych i dlatego doklejam je do albumu, dorabiam kartki z kalki itd. Dzięki temu mała kiedyś będzie mogła pooglądać swoje zdjęcia z kolejnych usg, z datami, z opisem jak duża wtedy była (na pierwszym 1,5 cm, potem 4,5 cm itd. :)) i ewentualnie z dodatkowym komentarzem :) Myślę, że to będzie naprawdę niepowtarzalna pamiątka. Wpadłam też na dość nietypowy pomysł. Muzyka w moim życiu zajmuje sporo miejsca, i dzielę ją z wieloma znajomymi - podsyłają mi linki, albo całe płyty i wzajemnie. Zachwycamy się tymi samymi rzeczami lub wręcz przeciwnie, nie znajdujemy zrozumienia ;) No więc wczoraj wymyśliłam, że poproszę te przyszywane ciotki i wujków od muzyki, żeby każdy wybrał jeden numer specjalnie dla Emilki. Stworzeę z niego składankę dla małej, a na okładce opiszę co od kogo i z jakim przesłaniem :) Znajomi się zachwycili :)

No więc skoro musisz siedzieć na pupie kochana, to może popracujesz nad gromadzeniem pamiątek - specyficznych tylko dla Ciebie i dla Waszej rodziny, i utrwalisz je jakoś dla Adasia? To relaksujące i najmilsze chyba zajęcie :)

reklama
Mła a może byśmy wspólnie na forum poszukali muzyki dla dzieciaków :) może nawet taki wątek by się przydał? Muzyka dla smyka :)
Niby czytałam, żeby słuchac tego co się lubi, ale jednak gdzie indziej, że najlepiej jesli to są jakieś łagodne kawałki, nie ostry rock :D
Podzieliły by sie mamusie swoimi spostrzeżeniami :)

Do góry