reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny.
Ja już po pierwszym pobraniu i za jakieś 40 min lecę na drugie pobranie. Wczoraj na zebraniu zostałam wybrana do 3 klasowej i Rady Rodziców. A na zebraniu RR jestem zastępcą Przewodniczącej. W przyszłym tyg. znowu zebranie ale Stowarzyszenia (tam też jestem z-cą Prezesa) i potem w następnym tyg. znowu zebranie RR przed Dniem Nauczyciela.

reklama
Cześć kochane,

kolejna nocka do du*py no ale cóż za to mały się wierci więc chociaż z tego mam radość...te dziecko jest chyba wszędzie bo czuje go w całym brzuchu hehehe strasznie żywotny coś czuję, że charakterny będzie ten mój syn zresztą co się dziwić matka nie lepsza:):):) dzisiaj w nocy to już byłam zła, że nie mogłam spać i sobie zaczęłam gadać pod nosem a M się rano budzi i mówi do mnie, że chyba coś strasznego mi się śniło bo mówiłam przez sen hahaha:):):)
idę robić kawę, szkoda że takie porozrzucane jesteśmy bo chętnie napiłabym się z Wami laseczki:):)

agapa ale z Ciebie działaczka !!! Szacun! :) Ale to prawda, fajnie sie udzielać, zawsze to jakis kontakt z ludźmi i satysfakcja.

dagne mnie lekarz na ból gardła w poprzedniej ciazy przepisał syrop PRAWOŚLAZOWY, jest bezpieczny, daje sie go tez niemowlaczkom w razie bólu gardelka, więc spokojnie możesz go zakupić, taniutki ok 4zł. Spróbuj, powinien pomóc.

Dziewczynom wybierającym sie na badania życzę szybkiego załatwienia sprawy, braku kolejek i dobrych wyników :)

Ja narazie pije kawkę i się relaksuję, a za chwile czeka mnie misja w banku. Jade z Błażejkiem, bo dziś nie mam go komu zostawić i będe zmuszona go trzymac na rękach w tym banku. Tam zawsze są kolejki jak cholera i ciekawa jestem czy ktos zwróci na mnie uwagę,tzn. kobieta z wielkim brzuchem z małym dzieckiem na ręku. Generalnie w takich momentach jestem niewidzialna dla otoczenia i chyba podejde do okienka bez kolejki i zapytam pani czy mnie obsłuży. Nigdy tak nie robie, bo troche mi wstyd się ludziom wciskać w kolejke, ale z drugiej strony to im powinno byc wstyd, ze udają ze nie widza mojego stanu. Nigdy bym nie pomyslała, że będe musiała obmyślać strategie przed wyjściem bo banku..haha!

Ostatnia edycja:
Nastazja dobrze, że wszystko się trochę unormowało słuchaj zaleceń lekarza dużo odpoczywaj a na pewno wszystko będzie dobrze:-) Trzymam kciuki kochana:* uważaj na siebie:)

klariss nie ma się co wstydzić masz prawo pchać się rękami i nogami niestety to fakt, że ludzie są tacy puści i myślą, że kobiecie z brzuszkiem lekko się stoi i czeka w kolejce, tym bardziej skoro bierzesz Błażejka to się pchaj a cooo!:-D jesteś uprzywilejowana:):):)

Czesc Dziewczyny :*
Widzę że pojawiły się już majówki.. Nie możliwe jak ten czas leci! Ciągle się mówi że na wszystko jeszcze czas, a tak naprawdę zostało go niewiele.
Wczoraj miałam wizytę (opisałam w odpowiednim temacie) Później wieczór spędziłam z moim M. i poszłam spać. A dziś, dzień się zaczął jak każdy inny, wstałam , zjadłam jogurt, wzięłam leki i sobie siedzę i myśle.. Co tu robić ?

klariss1 u mnie w mieście tej jestem niewidzialna, a raczej mój brzuch :D społeczeństwo takie

agapa niesamowita jesteś :) dość że z dzieciaczkami swoimi sobie radzisz, to jeszcze się tak udzielasz, szacun! :D

dagne, aga7602, papayka myślę, że im bliżej porodu będzie to więcej nas nie będzie spało po nocach :) będziemy czuwać na dyżurach na bb :)

Wczoraj wieczorem malutka okropnie szalała, wierciła się, kopała i tak około jedną godzinę trwało. ale i tak najlepszy był M. Już wiele razy kładł rękę na brzuch i jakoś nigdy nie czuł jak niunia kopie, ale wczoraj był "ten pierwszy raz", Karolcia zasadziła takiego kopa, a mój M zrobił oczy jak 5 złotych. Powiedział, że ona nie sądził, że takie maleństwo może aż tak mocno kopać, z tego wszystkiego z radości miał łzy w oczach.
Bardzo przyjemne uczucie, wiedząc, że nie tylko ja to czuje, ale i też przyszły tatuś :-)

Wczoraj przyszły do mnie darmowe próbki kosmetyków jonsona dla bobasów. Dziękuję dziewczynie która jakiś czas temu podała tu namiar na te próbki, niestety nie pamiętam która to:-).
Brzuch mnie nadal boli, w dodatku mój mąż złapał jakiegos bakcyla i gorączki dostał. Boję sie, żeby się nie zarazić i niestety musi spać w innym pokoju.:-(

Do mnie też wczoraj doszły te próbki:)
I mój TZ też wrócił z pracy przeziębiony....u niego problem , bo uczulony na salicylany i praktycznie nic nie może brać z leków. Obym tylko się nie zaraziła...

Nastazja, ja też jestem ostatnio uziemiona przez to cholerne przeziębienie, ale zdążyłam kupić w empiku album dla maluszka i teraz mam co robić. Co prawda uzupełnienie go na tym etapie nie zajmuje wiele czasu, ale mam wiele rzeczy "nadprogramowych i dlatego doklejam je do albumu, dorabiam kartki z kalki itd. Dzięki temu mała kiedyś będzie mogła pooglądać swoje zdjęcia z kolejnych usg, z datami, z opisem jak duża wtedy była (na pierwszym 1,5 cm, potem 4,5 cm itd. :)) i ewentualnie z dodatkowym komentarzem :) Myślę, że to będzie naprawdę niepowtarzalna pamiątka. Wpadłam też na dość nietypowy pomysł. Muzyka w moim życiu zajmuje sporo miejsca, i dzielę ją z wieloma znajomymi - podsyłają mi linki, albo całe płyty i wzajemnie. Zachwycamy się tymi samymi rzeczami lub wręcz przeciwnie, nie znajdujemy zrozumienia ;) No więc wczoraj wymyśliłam, że poproszę te przyszywane ciotki i wujków od muzyki, żeby każdy wybrał jeden numer specjalnie dla Emilki. Stworzeę z niego składankę dla małej, a na okładce opiszę co od kogo i z jakim przesłaniem :) Znajomi się zachwycili :)

No więc skoro musisz siedzieć na pupie kochana, to może popracujesz nad gromadzeniem pamiątek - specyficznych tylko dla Ciebie i dla Waszej rodziny, i utrwalisz je jakoś dla Adasia? To relaksujące i najmilsze chyba zajęcie :)

reklama
Mła a może byśmy wspólnie na forum poszukali muzyki dla dzieciaków :) może nawet taki wątek by się przydał? Muzyka dla smyka :)
Niby czytałam, żeby słuchac tego co się lubi, ale jednak gdzie indziej, że najlepiej jesli to są jakieś łagodne kawałki, nie ostry rock :D
Podzieliły by sie mamusie swoimi spostrzeżeniami :)

Do góry