reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć Dziewczynki... :zawstydzona/y:

Ja na razie jeszcze nieśmiało do Was pukam i po cichutku napiszę, że dzisiaj na teście zobaczyłam swoje pierwsze w życiu II kreseczki... :zawstydzona/y: Ta najważniejsza jest jeszcze słabiutka, ale termin @ mam dopiero na czwartek i mam nadzieję, że za tydzień o tej porze już obie będą wielkie, grubaśne i czerwone ;-)

Zobacz załącznik 344627

Sergeevna Witamy!!! Twój test za kilka dni nabierze kolorku:tak::-) GRATULUJĘ!!!
Zobacz jak wyglądały moje kreseczki:-)

Test ciązowy 23dc (10dfl)- 29.03.11

dsc03685oe.jpg

Test ciązowy 25dc (12dfl)-31.03.11

zdjcie0042m.jpg

Test ciążowy 31dc (18dfl)-6.04.11

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczynki :)
narazie z pewną dozą nieśmiałości i niepokoju przyłączam się do Was, bo z doświadczenia wiem, że w grupie raźniej ;) do czerwca tamtego roku siedziałam na czerwcówkach, teraz czas doskoczyć tu

krótko i szczerze powiem, że ta ciąża jest dla mnie masakrycznym zaskoczeniem i chyba wciąż jestem w szoku... Fip ma 9 miesięcy, ciąża była zagrożona, ale szczęśliwie donoszona a nawet przenoszona, a tu nagle trach, jak z nieba grom, niespodzianka na teście
w sumie chcieliśmy rodzeństwo dla Malucha, ale za 3, 4 lata, na pewno nie teraz...
nie chciałam fundować sobie kolejnych stresów czy wszystko będzie ok i tak dalej, bo głównie odbiłoby się to na Małym, stąd teraz ogromne obawy co dalej o w trakcie ciąży, bo przecież trudno się oszczędzać przy właśnie zaczynającym się przemieszczać brzdącu i potem z dwójką maluchów też nie wiadomo jak sobie radę dać.. nie wiem, nie jestem w stanie nawet o tym myśleć jeszcze
żeby było śmieszniej, a co mnie akurat najmniej martwi teraz, od stycznia porządnie wzięłam się za siebie i schudłam ponad 10 kg, dochodząc do 56, a nie było to łatwe i kosztowało wiiiieeeele samozaparcia i wysiłku, zwłaszcza z taką jak moja siłą woli ;)
taka dumna z siebie byłam, a tu się okazuje, że znowu przyjdzie mi zhipopotamieć ;)

to tak tytułem wstępu, ale myślę że się jeszcze lepiej poznamy, pewnie wsio w praniu powychodzi ;)

u lekarza jeszcze nie byłam, wolałabym poczekać aż usg od razu z serduszkiem będzie miało szansę wyjść.. a z drugiej strony chyba przypatałętało mi się jakieś zakażenie więc w tym tygodniu już skoczę.. brrr aż mnie otrząsa na samą myśl, że znów te 'przeprzyjemne' badania przede mną :( szczerze mowiąc po porodzie jż nie pokazałam się u gina :p

asienka kochana, zanim udało mi się z Fipem, 3 razy poroniłam na tak wczesnym etapie.. za każdym razem ból i zwątpienie były dobijające, ale wierzyłam że w końc się uda. udało i Ty też musisz wierzyć, że jeszcze wszystko przed Wami !

ja nie mam szans na zrobienie bety.. chyba, że z 9 miesięcznym szkrabem pojadę :p będę go musiała flipsami przekupić, bo fakt faktem chyba z niecierpliwości nie dam rady sobie odpuścić

majeczka02 ten niepokój to już chyba będziemy czuć cały czas ;) to jak nie kończąca si ę opowieść w zawodzie mamy ;)

u mnie z objawów to pomdliło mnie wczoraj dosyć konkretnie a to dla mnie nowość bo w tamtej ciąży nie zdarzyło się to ani razu
a tak poza tym to chyba nic.. ale widzę że Wy też macie maluchy w domu, to same wiecie że przy nich trudno się rozkminiać nad własnymi dolegliwościami ;)

akasiam termin na 29 grudzień? nie na listopad przypadkiem? nie było problemu z zauważeniem serducha tak wcześnie? super że już masz to za sobą :)

majeczka podziwiam, mieć pod ręką 2 testy i nie użyć ich od razu, nie potrafiłabym :D

podsumowując w każdym razie

GRATULUJĘ WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWYM :)

a sama się boję jak cholera :p

Buziaki :-)
Dziękuję za ciepłe przyjęcie :-)
Dzisiaj powtórzyłam test, bardziej z ciekawości dla siebie samej i oczywiście II kreseczka dalej widoczna, tylko tak samo jaśniutka jak wczoraj;-) No, ale teraz z czasem już będzie tylko ciemniejsza - a ja musiałam się upewnić, że to nie był "piękny sobotni sen"... :zawstydzona/y:

Ja mieszkam i pracuję w Anglii a w Polsce pochodzę z Dolnego Śląska. Niewątpliwy minus to więc to, że nie mam możliwości wykonania bety tutaj, nawet prywatnie jest to niemożliwe :dry: Pozostaje mi więc jeszcze czekać 2 tygodnie, bo wybieramy się z Towarzyszem Życia na urlop i święta w Polsce, więc już będzie wiadomo - beta, ginek i wyniki...

A właśnie - jakie badania najlepiej robić, Kochane, na początku ciąży? Pytam, bo nie będę miała czasu za dużo w Polsce i chciałabym je zrobić sama wcześniej i już z wynikami pójść do ginki...
Niestety, ale muszę to zrobić na własną rękę podczas pobytu, bo w UK dla lekarzy ciąża przed 12-stym tyg to nie ciąża, więc jeśli coś się dzieje, to nie ratują dziecka przed tym czasem... :szok::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
sergeevna no tak, jak się czyta co piszą dziewczyny z UK to czasem aż krew się mrozi, nie mówiąc już o tym że zalewa :wściekła/y: gdyby potraktowano moją ciążę w ten sposób i nie podano luteiny i clexane od samego początku prawdopodobnie nie miałabym przy sobie 9-mies. faceta mojego życia :baffled: paranoja z tym 12 tygodniem

z badań to głównie morfologia i mocz, badanie ogólne
to na pewno, a dodatkowe to już od gina zależy, ale nie wiem czy to na tak wczesnym etapie
być może przeciwciała też
ale wydaje mi się że te 2 najważniejsze na sam początek

cytrusik witamy - na pewno dasz rade i z dwoma brzdącami - przez chwile każdej z nas będzie ciężko ale z drugiej strony im mniejsza różnica tym większa więź między bobasami :)
Tak ja mam termin na 29 listopad :) pomyłeczka słowna... ale zanim poszłam do gina to zawitałam na tą stronębo wydawało mi się że będzie grudniowy bąbelek i już tu zostanę - kto wie jeszcze może być grudzień :D
Co do serducha to nie było go widać bo moja fasolka ma miała 2 milimetry ale tętno wyraźnie było widać na całej powierzchni - sama byłam w szoku że tak szybko będzie to widoczne.

sergeevna jaja normalnie w tej anglii ale 2 tyg to nie jest dużo więc nie ma źle :) a co do badań to po za tym co pisała cytrusik ja mam zalecony jeszcze cukier we krwi i ze względu że mamy konflikt serologiczny z mężem to jeszcze na przeciwciała odczyn coombsa. Poza tym dobrze sobie brać kwas foliowy bo nie wiem czy bierzesz.

a_gala czekam na wyniki z niecierpliwośćią i trzymam kciukasy żeby wszystko było ok. A cena femibionu chyba co apteka to inna cena bo ja jak ostatnio pytałam to 30 zł za 30 tabletek Feminatal 1 (ten z metafoliną i jodem)

Czesc dziewczyny dolanczam do was poniewaz rowniez spodziewam sie dzidziusia wprawdzie to jeszcze 8 mcy ale zawsze razniej jak sie bedziemy wymieniac doswiadczeniami o ciazy dowiedzialam sie 1 kwietnia a termin mam na 6 grudnia mam do was pytanie czy odczuwacie juz jakies dolegliwosci?pozdrawiam

Czesc dziewczyny dolanczam do was poniewaz rowniez spodziewam sie dzidziusia wprawdzie to jeszcze 8 mcy ale zawsze razniej jak sie bedziemy wymieniac doswiadczeniami o ciazy dowiedzialam sie 1 kwietnia a termin mam na 6 grudnia mam do was pytanie czy odczuwacie juz jakies dolegliwosci?pozdrawiam

Hej:-)Aspirynka Udzielaj się tu jak najczęściej:tak:
Dolegliwości raczej nie. Jestem bardziej zmęczona i chce mi się spać w ciągu dnia...
A u Ciebie?

Cytrusik wszystko bedzie dobrze-mój synek ma prawie 2,5 latka. Widocznie ktoś zadecydował za Was;-)Teraz trzeba tylko się cieszyć,a czarne myśli odganiać:tak::-) Mój synek nie ma z kim się bawić,a Twój będzie już miał to szczęście:tak:

a_gala ja biorę tylko folik-nie myślałam jeszcze o witaminach

sergeevna nie zazdroszczę tej opieki...Dziecko się liczy od 12 tyg. Normalnie oszaleć można od domysłów...Dobrze,że będziesz w PL porób sobie wszystkie badanka:-) Będziesz o wiele spokojniejsza:tak:

Dostałam dziś zapalenia spojówki ałłłćć. Żadnych kropelek nie można bo trwa organogeneza...na szczęście rumianek odrobinę pomaga. Mój synek zasnął po obiadku,a ja korzystam z chwilki;-)Chrapie strasznie bo złapał katarek i ma zatkany nosek.
Dziewczyny pracujecie? Uczycie się? Ja studiuję zaocznie-w przyszłym roku czeka mnie licencjat...
Miłej niedzieli

Witajcie, ja również zostanę mamą w grudniu:) Przewidywalny termin porodu to 15. grudzień, Pozdrawiam i gratuluję przyszłym mamą:)

Witajcie, ja również zostanę mamą w grudniu:) Przewidywalny termin porodu to 15. grudzień, Pozdrawiam i gratuluję przyszłym mamą:)
GRATULUJĘ!!! I WITAM:-)
A kiedy był pierwszy dzień Twojej miesiączki?
U mnie 7.03.11 Prawdopodobnie jesteśmy na tym samym etapie;-):-)
Jak masz na imię? Ile masz lat? Czym się zajmujesz?

reklama
Moja ostatnia@ była 06.03 więc tylko dzień różnicy:) mam na imię iga, lat 28 jestem mamą 4 letniego synka i pracuje i przedszkolu:) a ty??

Do góry