reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Mirabelka, witaj :) ano jesteśmy w tym samym czasie :) chociaż mój ginek uparcie twierdzi, że Mała jest starsza wg USG :)
A imię, które wybrałaś (jak może zauważyłaś) dumnie mam nadzieję będzie nosić też i moja pociecha :)
Ja też się uzależniłam od forum :) i wchodzę po kilka razy dziennie jak mi czas pozwala, bo mimo że siedzę na razie domu, to zawsze mam coś do roboty :)

reklama
Hej grudnióweczki!

Wróciłam z wizyty u gina i wszystko jest cacy. Mała leży sobie główką do dołu i kopie mnie po żeberkach. :-) Szyja długa, nie ma nic niepokojącego, choć dzisiaj kuło mnie podbrzusze po lewej stronie, jakbym miała kolkę. Mogę w sobotę lecieć na wesele, ale nie szaleć.:-) Muszę dodatkowo brać magnez, bo często łapią mnie skurcze łydek. Od ostatniej wizyty przytyłam 1,5kg więc jest dobrze. :-) Jak moje maleństwo ma się dobrze i ze mną wszystko gra to jakos odrazu lżej i weselej na sercu. :-D

W piątek zaczynam szkołę rodzenia i już nie mogę się doczekać. Poza tym załatwiłam sobie położną do porodu i też psychicznie czuję się bezpieczniej. ;-) 3 miesiące do wielkiego dnia, a że czas leci szybko to okaże się że to już zaraz. :-)

Witam!!!
Ja dzisiaj miałam wizytę u gina. Z małą wszystko ok. waży już prawie kilogram:-)!!! Pytałam lekarza, bo tak jak niektóre z Was boli mnie kość łonowa i uda od wewnętrznej strony - co oznacza, że wszystko się rozciąga i rozchodzi! Cieszę się, że wszystko ok!!!

Witam nową mamusię!!!

A ja od jutra do pracy!!! jestem n-lem, miałam umowę do dzisiaj, i właśnie dzisiaj moja dyrekcja przedłużyła mi na czas nieokreślony!!!! Churrrrra!!! Ale jakiś czas muszę popracować!!! Następną wizytę mam 21 września i idę na zwolnienie!!! Trzymajcie kciuki, abym dochodziła bez komplikacji do 21.09 do pracy!!!

Witam :)
Ja miałam wizytę u lekarza wczoraj :) Przytyłam w miesiąc 2 kg :) Nie jest źle :) W lipcu po wizycie w Polsce przytyłam aż 4 :/ Dzidzia się rozwija :) Serduszko puka :) USG mam dopiero 21 września :)
A dzisiaj kupiłam z mężem smoczki dla dzidziusia :)
katarinka09 masz rację :) 3 miesiące zlecą bardzo szybko :) Ani się obejrzymy a już będziemy po porodzie :D

Mimozami, przede wszystkim gratuluję udanej wizyty! Kiedy czytam ostatnio ile ważą maluchy, to aż nie wierzę. Moja mała 2 tygodnie temu ważyła 430 g, a tu proszę, dzieciczki grudniowe dochodzą już do kilograma!
Świetnie, że masz "normalnego" pracodawcę. Mam nadzieję, że na spokojnie poradzisz sobie do 21 września. To tylko trzy tygodnie, ale oszczędzaj się :)

Katarinka, Ty też pchnęłaś sporo spraw do przodu! Nie ma to jak spokój o zdrowie dzidziusia i perspektywa porodu z doświadczoną osobą przy boku :)

Salsik, niezły miszmasz na obiadek :D

Kasia_jag, niestety każdorazowa zmiana otoczenia i sposobu żywienia odbija się na naszej wadze. Ja w ciągu 10-ciodniowych wakacji poza domem przytyłam 1,5 kg :/ Mój lekarz nie będzie zadowolony :p ;)

Złapałam jakiś dołek. Odkąd jestem w ciąży zauważyłam, że większość znajomych zaczyna "zapominać" o mnie. Gdyby nie mąż i rodzina (z mojej strony), to chyba popadłabym w jakąś depresje. W moim towarzystwie jestem jako jedyna, która spodziewa się dziecka i wydaję mi się, że każdy jakoś myśli, że ja nigdzie nie mogę wyjść, bo jestem otoczona kopułą z której nie mogę wydostać się. Bardzo pomaga mi nasze forum i Wy dziewczyny, przynajmniej mam z kim porozmawiać o tematach, które teraz najbardziej mnie interesują.
ehh... musiałam się wyżalić :-(

cieszę się dziewczyny, że z dzidziusiami wszystko ok i macie same pozytywne wrażenia z wizyt:-)
ja do gina idę 9 września i już nie mogę się doczekać!!:-):-)
to zabrzmi okrutnie ale cieszę się że z bólem kości łonowej nie jestem sama wyobraźcie sobie co ja czułam w nocy jak się obudziłam do toalety chce się ruszyć a tu taki ból- przerażenie...
no ale mnie uspokoiłyście i teraz wiem, że taki ból wpisany jest w te 9 miesięcy:-):-) kolejny raz jetem wniebowzięta, że Was mam moje dziewuszki:-)

270... nie przejmuj się!!!!!:-)są ludzie i parapety:) niektórzy traktują kobiety w ciąży ja trędowate takie płytkie myślenie...olać tooo:-)

Ostatnia edycja:
właśnie odkryłam ,że "szalejecie' również na innych wątkach,super!przeglądałam Wasze zakupy i oczywiście nabrałam ogromnej ochoty, żeby i w tej kwestii do Was dołączyć...Jak to mówią:pożyjemy, zobaczymy.
Dagne- oczywiście zauważyłam wszystkie podobieństwa;) i wiesz co, podobno też mam starszą ciążę - ale numer!kiedy ostatnio siedziłam na koziołku i byłam badana, lekarka powiedział, że gdyby nie ostatnie usg, to powiedziała by,że jestem duzo dalej...teraz to pewnie będzie ciężkie do ustalenia,Trzeba to wszystko wychwycić w 1 trymestrze, potem różnice co do wielkości dzieciaczków są sprawą indywidualną
Mła - tak, Twoje strony oferują wiele ciekawych miejsc.Niektóre znam od dziecka, bo stamtąd pochodzą moi rodzice.A co do wieku, wiem, ma się tyle lat na ile się wygląda;:)i tu zawsze przypomina mi się puenta pewnego kawału(..)"niemożliwe?!, ludzie tak długo nie żyją!"

xxasienkaxx2 ja też mam takie bóle :/ ale fakt, pocieszające jest to, że to normalne :)
27012701 ja mam też czasami takie dni że mam doła i jest mi ciągle smutno :/ i nie potrafię wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje i jaki jest powód moich smutków :/ czasem zaczynam płakać i już :) co prawda przechodzi mi tak szybko jak szybko się pojawia.
papayka Twoja sałatka mnie zachwyciła :) Koniecznie muszę ją kiedyś zrobić bo wiem że jest pyszna :)

reklama
270127...-terazkiedy od pewnego czasu skazana jestem na siedzenie w domku,odbieram wszytsko bardzo podobnie.Moje przyjaciółki mają juz swoje pociechy odchowane, wszyscy zajęci są swoimi sprawami i czasami poza listonoszem;)nikt do mnie nie zaglądnie.Ale przecież - jak słusznie Zauważyłaś jest bb i to można poczuć się dużo lepiej.Myślę,że wspólnych tematów nie zabraknie

Do góry