reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

witam!kolejna grudniowa mamusia atakuje!:-) nigdy nie przepadałam za komputerem( brak czasu i drobne problemy ze wzrokiem),ale przyszło mi polegiwać w domu i nagle "znielubione' przeze mnie urządzenie okazało się zbawienne.Do zaglądania na forum namówiła mnie siostra,która od jakiegoś czasu udziela się na innym wątku.Mieszkam na Śląśku i jak niektóre z Was powinnam od jutra iść doi pracy ,ale od jakiegoś czasu jestem już na zwolnieniu.Skoro skończyło mi się alibi;) i mam wreszcie czas - witam się bardzo serdecznie, mając nadzieję,że pozwolicie mi tu pobyć ze sobą.

Witam serdecznie :) Kiedy termin? Córeczka czy synek? Imię już wybrane? Wyprawka gotowa?
To znaczy, że w oświacie robisz?

reklama
Wizytę mam w poniedziałek więc w poniedziałek się dowiem co i jak. A jutro bądz w piątek wybieram się na glukoze więc się okaże czy to cukrzyca. Mam nadzieję, że nie bo w piątek kiedy robiłam to badanie moczu właśnie chyba bolała mnie strasznie nerka. Mam nadzieję, że to od nerki a nie od cukrzycy. Czekam też jeszcze na wynik posiewu moczu.

Wizytę mam w poniedziałek więc w poniedziałek się dowiem co i jak. A jutro bądz w piątek wybieram się na glukoze więc się okaże czy to cukrzyca. Mam nadzieję, że nie bo w piątek kiedy robiłam to badanie moczu właśnie chyba bolała mnie strasznie nerka. Mam nadzieję, że to od nerki a nie od cukrzycy. Czekam też jeszcze na wynik posiewu moczu.

No to pewnie tak jak mówisz. Jakieś bakterie miałaś już w ciąży?

Witamy nowa mamusie!:-)
Maxwell, mnie piersi nie bola... ale ja to dopiero 23 tydz..., za to na sutkach pojawily mi sie takie dziwne grudki jasnej/zoltej barwy.... po samodzielnym badaniu organoleptycznym okazalo sie, ze daje sie je latwo zdrapac... moze to pierwsza siara....????
Mamcia, nie pomoge, o tych cialach pierwszy raz slysze.....:sorry:
Zrobilam salatke z brokula, jajka, pomidora z sosem czosnkowym.... calkiem dobra wyszla... zmykam konsumowac;-)

Hej

Ja mogę zniknąc na jakiś czas bo okazało się,że mój dostawca netu nie pokrywa nowego domku :-( się załamałam bo jestem bardzo zadowolona z ich usług.
Będę musiała kogoś innego poszukac,a to trochę może potrwac.A,że własnie M zerwał kontrakt ze starym dostawcą to w każdej chwili mogę zniknąc :sorry:

reklama
Hej, ja dziś troszkę wcześniej.
byłam u fryzjera, obcięłam się , ufarbowałam i teraz mogę czekać na poród:-D:-D:-D

I ja wpadłam na chwilkę powiedzieć wszystkim dobranoc =)

Na pewno coś co zrobię nie będzie tak śliczne jak Twoja czapeczka asko.

Dobra uciekam spać a na dobranoc zostawiam zdjęcie mojego futrzastego potworka :-D
Zobacz załącznik 386521<--- to co Bąbel lubi najbardziej ... jeść :-)
A co to za chomik. My mieliśmy dwa chomiki pandy, ale jeden zagryzł drugiego a potem ten co został zasnął na zawsze :-(

hej Mamusie

nie było mnei od wczoraj bo M zabrał kompa i był w Holandii i dopiero wrócił.
miałam wczoraj połówkowe, opiszę wizytę na odpowiednim wątku ale chyba jutro bo dziś nie dam już rady, padam na twarz.

witam nescafe!!
za Nastazję trzymam kciuki!!
(a propos- nie krzyczcie tylko :zawstydzona/y:- ale ustaliłyśmy, że wątek "Na sygnale" nie będzie komentowany przez nas bo bałagan się wkrada a widzę,że już sporo tam coś napisało.Ja tam wierzę, że Nastazja po prostu się przemęczyła i teraz sobie odpoczywa a Adaś jest zdrów jak ryba!! a nasze kciuki i dobre słowo na pewno do niej dotrą!!)
izi poród może i ciężki i dramatyczny ale synka masz zdrowego i naprawdę ślicznego, oj będzie łamał serca.... :-)
No właśnie ten wątek też miał być nie komentowany. Wkurza mnie taki bałagan, ale same go robimy:angry:

Hej Dziewczynki!

Asko przepiękna czapusia! :tak: Tak się zastanawiam, czy taka zrobiona na szydełku lub drutach wystarczy na ochronę główki Maluszka jako czapka zimowa? Sama też mam chrapkę na poszydełkowanie dla naszego Bąbla ;-)

Mła zgadzam się z Tobą, że komentarze w wątku "na sygnale" są wyrazem naszego wsparcia :tak: Może tylko unikajmy pisania tam zbędnych rzeczy i powtarzania się (póki co tego i tak nie widzę... ;-) ), ale nie ma chyba potrzeby kasowania postów :no:

Tofika, Żabcia uwielbiam oglądać takie rozkoszne zdjęcia zwierzątek :-) I sama nie wyobrażam sobie NIE posiadania żadnego, to dla mnie tak, jakby rodzina była niepełna... ;-) Nie ważne, jak duże to zwierzę, czy chomik, królik czy pies - zwierzątko musi być! :tak:

Papayka pisz z nami, będzie Ci weselej niż samej patrzeć się w tv... ;-)

Inka czekam na relację z wizyty i na zdjęcia z usg :tak: :-D

Salsik co prawda zwierzątka uwielbiam, te małe też, ale... komary nie załapują się na moją listę :-p :no: Jak dobrze, że po przeprowadzce na Wyspy akurat ten problem mam z głowy! ;-) Tu nie ma komarów!! :-) Ale z drugiej strony, są ogromne, włochate pająki które często wchodzą do mieszkań... :szok::no::eek::baffled:

Oj, a ja mam stresik malutki od rana, ale taki raczej "mobilizacyjny"... Dzisiaj mija data dostarczenia dokumentów do prawników, całość już w miarę mam ogarniętą, teraz jeszcze tylko podrukować parę rzeczy, pokserować inne, spiąć, opisać i dostarczyć w teczuszce przed 12:30.... Dopiero teraz tak NA PRAWDĘ dociera do mnie, że zaczynam walkę sądową z dwoma firmami w obcym państwie... Nasze Dziecko jeszcze nie zdążyło przyjść na świat, a już "życie" zmusiło mnie do walki o sprawiedliwość w imieniu swoim i Jego/Jej,... Kto by pomyślał, że tak to się potoczy?... No ale nie zamierzam im odpuścić, zbyt wiele kosztowało nas, Brzdąca i mnie nerwów całe to niesprawiedliwe zwolnienie z pracy...
Kochana trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemów:-)

witam!kolejna grudniowa mamusia atakuje!:-) nigdy nie przepadałam za komputerem( brak czasu i drobne problemy ze wzrokiem),ale przyszło mi polegiwać w domu i nagle "znielubione' przeze mnie urządzenie okazało się zbawienne.Do zaglądania na forum namówiła mnie siostra,która od jakiegoś czasu udziela się na innym wątku.Mieszkam na Śląśku i jak niektóre z Was powinnam od jutra iść doi pracy ,ale od jakiegoś czasu jestem już na zwolnieniu.Skoro skończyło mi się alibi;) i mam wreszcie czas - witam się bardzo serdecznie, mając nadzieję,że pozwolicie mi tu pobyć ze sobą.
Pewnie że pozwolimy. Napisz nam coś więcej o sobie i zachęcamy do czynnego udziału na naszym forum.

Właśnie odebrałam wyniki moczu i mam jakieś ciała ketonowe 50mg/dl oraz leukocyty 25 leuk./ul czy ktoś z was wie co to oznacza?
Leukocyty to chyba nie bardzo dobrze, bo mogą być oznaką bakterii w moczu, ale my nie jesteśmy lekarzami więc się nie denerwuj tylko poczekaj spokojnie do wizyty.

Hej

Ja mogę zniknąc na jakiś czas bo okazało się,że mój dostawca netu nie pokrywa nowego domku :-( się załamałam bo jestem bardzo zadowolona z ich usług.
Będę musiała kogoś innego poszukac,a to trochę może potrwac.A,że własnie M zerwał kontrakt ze starym dostawcą to w każdej chwili mogę zniknąc :sorry:
:-:)-:)-:)-:)-(

Do góry