reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hm z tymi przeczuciami to róznie jest mi sni sie corka i córeczke bym chciała choc jedną juz mam sprawdzaam na necie rozne zabobony symptomy wyglad a nawet doliczylam sie ze jak do zaplodnienia dojdzie przed jajeczkowaniem to tez corka u mnie tak bylo zobaczymy czy sie sprawdzi znajomi wrózą:-)róznie raz synek raz córka a niewazne aby dzieciątko zdrowe bylo a u was sa juz jakies symptomy i przeczucia?

reklama
Mnie na razie nic nie mówi co bedzie choć bym chciałam córę ;) Ale najperw to muszę wiedziec czy faktycznie jestem w ciązy, choć szyjka bardzo rozpulchniona wiec wskakuje na to ze tak !!!!:) U mnie bedzie trudno okreslic kiedy mialam owulacje, ale teraz to liczy sie jedynie to aby donosić szczęśliwie :)
Choć z wrózby z obrączki i nitki wychodzi ze bedzie córeczka ;) Bo ciagle co robię to wychodzi mi SYN , CÓRKA , STOP !!!!

Cześć dziewczyny,

ja jak zobaczyłam na usg pęcherzyk to od razu powiedziałam, że to będzie chłopczyk i bardzo bym chciała chłopczyka, ale tyle mi syfów na twarzy wyłazi, że zaczynam wątpić, że to chłopak. Teraz to już mi wszystko jedno, najważniejsze żeby donosić zdrowe dzieciątko :)))

Mówi sie ze dziewczynka odbiera urodę w ciązy, a na chłopaka sie ładnieje, mi mówiono ze ładnieje ja tego nie widzialam !!

Ta niepewnosć jest najlpesza:-) Ja przy pierwszej ciązy chciałam chłopczyka, ale zobaczyłam dzidzie to wiedziałam że to córcia i tak było.
Teraz jeszcze nie wiem. Chciałabym chłopczyka i byłaby parka, ale z dziewczynką też będzie cudnie, bo wszsytko mam po Kamisi.
Właśnie mi częściowo śniadanie poleciało do kibelka....strasznie mnie dzisiaj muli.

Ewka a jak przechodziłaś ciązę z Kamilą ??????mdłości przeważnie tak od 6 tyg sie zaczynają,!!Obyś tylko sie nie nameczyła, bo Ja wiem co to znaczy !!!
Jak by była następna córeczka to wszystkie rzeczy juz bedziesz miec wiec mniejszy wydatek :)

Ja sie zastanawiam czy to prawda ze na chlopca nie ma sie zadnych obiawów a na dziewczynke nudnosci wymioty itd ile w tym prawdy a ile falszu;-) oststnio przeczytalam nawet ze jak wloski na nogach szubciej rosna i mocz ma sie blado żółty to tez synek heheheh ile tych zabobonów nie zliczyl by a z nie których to sie osmiac mozna co ma piernik do wiatraka .....zdrówka:-)zdrówka:-)wszystkim dwupakom,,,

Mamuśka23 no właściwie to nie pamiętam żebym jakoś szczególnie się męczyła w ciąży z córcią. Odrzycało mnie od jedzenia ale nie wylatywało nic.
Z tymi rzeczami to racja, bo rowerek różowy, rolki i łyżwy tez w kolorach dziewczęcych:-)

Aspirynka niby to zabobony a zaraz sprawdziłam włosy na nogach jakie są długie-hahaha

aspirynka u mnie to sie nie sprawdziło bo z małym wymiotowałam codziennie od 6 tyg do 7 miesiąca- dzien w dzien !!!!!!!!!!!!!!! a o tych włosach i moczu to pierwsze słyszę :szok: hehe !!!!

ewka- każda ciąża inna wiec teraz możesz wymiotować ale oby szybko minęło,albo było to jednorazowe !!!!!!!!!
Ja czytałam artykuł kiedys ze kobiety chorujące na chorobę lokomocyjną bardziej odczuwają mdłości i wymioty w ciązy , ja mam tą chorobę i w pierwszej jak i w tej martwej ciązy wymiotowałam jak kot, wiec i teraz mnie to nie ominie !!!

reklama
mamuskazobacz sama:-DGdy włosy na nogach rosną szybciej...

Jednak najwięcej "wróżb" co do płci dziecka za podstawę obiera sobie to, w jaki sposób zmienia się kobiece ciało. Nic dziwnego: zmienia się ono niesamowicie, nietrudno więc przywiązać wagę do najmniejszych detali.

Jeśli w ciąży masz: zbędny tłuszcz na brzuchu, a nie na udach i pośladkach, ciemne otoczki brodawek, jasnożółty mocz, suche dłonie, a włosy na nogach szybciej ci rosną - będzie chłopiec. Jeśli natomiast twój brzuch kształtem przypomina arbuza, twoje włosy nabrały rudego połysku, a piersi są wyjątkowo piękne lub lewa jest większa od prawej - urodzisz dziewczynkę.

Takie zgadywanki często odwołują się do ogólnego wyglądu kobiety w ciąży. Jeśli wszyscy mówią ci, że nigdy jeszcze tak pięknie nie wyglądałaś - będzie syn, bo "dziewczynka zabiera urodę". Ale możesz też kierować się własnymi odczuciami. Jeśli miewasz w ciąży bóle głowy - oznacza to, że w brzuchu rozwija się człowiek płci męskiej. Podobnie, jeśli twoje stopy są zimniejsze niż przed ciążą. A jeśli na początku ciąży męczyły cię poranne nudności - na bank będzie dziewczynka. hehhe

Do góry