reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej kochane!!
Jeden dzień mnie nie było,a tu tyle już naszkrobałyście!!!:szok::-)
Hm..co pamiętam - witaj Nescafe wśród grudnióweczek!!:-) co do glukozy,ja po wypiciu miałam 99 i moja ginka też powiedziała,że wynik jest oki:-).
Termin porodu..wg USG mam na 4 grudnia, a wg OM na 27 listopada..jednak myślę,że pewnie Marta zdecyduje się na grudzień- podobnie miałam przy Marysi..Termin wg OM miałam wtedy na 21 listopada,a mała przyszła na świat 25 listopada..
Kurcze, chodzi mi po głowie Nastazja..mam nadzieję,że u niej i Adasia wszystko ok..

reklama
Salsik moj brat tez jest z 10 grudnia, ja z 13 a moj tata był z 21:) takze było wesoło i duzo imprez;p;p I nawet wolę żeby niunia przyszła na swiat w grudniu hihi ale mogłaby przed swietami kilka dni lub juz po;). Ja tez nigdy nei czułam się gorsza czy "opozniona" ze jestem z konca roku, jedynie wiem ze roznica jest tak przez pierwsze 2 lata, kiedy to np. moja kumpela ma synka ze stycznia tego roku a ja bede miala z grudnia.. no nie da sie ukryc niby ten sam rok a cały rok w tył:0 ale gdy dzieciaczki jzu sa w wieku 2-3 lat wogole nie widac kto z jakiego miesiaca itp:).

Skonczylam robic czapeczke dla mojej Karolki ooo taką:) IMG_5921.jpg jeszcze mam w planach butki i opaski i taka czapę z długim... ogonem i frędzlem(bardziej na sesję)
i moje dziecię zaangażowane do granic możliwości w jedzenie śniadanka:) IMG_5886.jpg

Salsik moj brat tez jest z 10 grudnia, ja z 13 a moj tata był z 21:) takze było wesoło i duzo imprez;p;p I nawet wolę żeby niunia przyszła na swiat w grudniu hihi ale mogłaby przed swietami kilka dni lub juz po;). Ja tez nigdy nei czułam się gorsza czy "opozniona" ze jestem z konca roku, jedynie wiem ze roznica jest tak przez pierwsze 2 lata, kiedy to np. moja kumpela ma synka ze stycznia tego roku a ja bede miala z grudnia.. no nie da sie ukryc niby ten sam rok a cały rok w tył:0 ale gdy dzieciaczki jzu sa w wieku 2-3 lat wogole nie widac kto z jakiego miesiaca itp:).

Skonczylam robic czapeczke dla mojej Karolki ooo taką:)Zobacz załącznik 386456 jeszcze mam w planach butki i opaski i taka czapę z długim... ogonem i frędzlem(bardziej na sesję)
i moje dziecię zaangażowane do granic możliwości w jedzenie śniadanka:) Zobacz załącznik 386457
Ale Ci zazdroszczę cierpliwości i umiejętności robienia na drutach-ja to mam mega problem z przyszyciem guzika bo zaraz mi się coś poplącze,albo zaczepi i nerwicy dostaję. U nas w domu to M.jest ten od szycia,zszywania,cerowania nawet chłopina sam sobie ręcznie portfel ze skóry uszył którejś zimy-HA:tak:
Kamilek jak zawsze uroczy i widzę,że preferuje na śniadanko ten sam zestaw co dwuletni siostrzeniec mojego M.:paróweczka,pieczywko i ketchup,a i sposób jedzenia baaaardzo zbliżony-KOCHANE SŁODZIAKI

dzieki Izi:) nie chciał jesc mi wędlin i kiełbasek itp dopoki mu nie pokazałam ketchupu, teraz uwielbia je pałaszowac, a ja wiem ze przynajmniej zjadł pozywne sniadanko bo roznie z tym bywało, dobrze ze nie jest uczulony na pomidory;p;p
Salsik to szydełkiem;p do drutow tez nie mam cierpliwosci:). , a przy małym i tak nei moge robic wiec cos sporadycznie, bo on mi nici miesza i rozrzuca, to była pierwsza rzecz ktora zrobiłam po 18 mies. przerwy(ostatnio cos działałam w ciazy z kamilem)

Napisałam sms-ka do Phelani i czekam na odp.

Ja jutro jadę do fryzjerki bo nie mogę już na siebie patrzeć

U Phelani wszystko ok. Nie ma netu , jest w trakcie przeprowadzki , a mały kopie jak szalony. Pozdrawia was wszystkie i odezwie się w czwartek :)

Ostatnia edycja:
dzieki Izi:) nie chciał jesc mi wędlin i kiełbasek itp dopoki mu nie pokazałam ketchupu, teraz uwielbia je pałaszowac, a ja wiem ze przynajmniej zjadł pozywne sniadanko bo roznie z tym bywało, dobrze ze nie jest uczulony na pomidory;p;p
Salsik to szydełkiem;p do drutow tez nie mam cierpliwosci:). , a przy małym i tak nei moge robic wiec cos sporadycznie, bo on mi nici miesza i rozrzuca, to była pierwsza rzecz ktora zrobiłam po 18 mies. przerwy(ostatnio cos działałam w ciazy z kamilem)
No widzisz jak ja się znam na robótkach ręcznych...pracy szydełkowej od drutowej nie odróżniam:zawstydzona/y:Mam zamiar obszyć sobie ręcznie parę pieluch tetrowych,może wyhaftować jakieś kolorowe aplikacje-zobaczymy jak to mi pójdzie.

Napisałam sms-ka do Phelani i czekam na odp.

Ja jutro jadę do fryzjerki bo nie mogę już na siebie patrzeć
A ja się zapisałam na piątek na pedicure do kosmetyczki bo sama to ostatnio sobie tylko krzywdę robię przy robieniu pazurków u stóp.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
agapa dzieki za pozdrowki rowniez Pozdro dla Phelanii
asko moj je w kolko szynka jajo parowy...pomidorow nie moze;/ dzis dostal pomidorowke z ryzem na sprobe i dostal krostki na policzkach:(:(

no to ide sie kapac!!!!dobranoc Grudnioweczki!!

asko prześliczna czapeczka, a Kamilek jak ślicznie i samodzielnie je i jak zwykle uroczy =)

A ja czekam na paczkę z PL aż mi Mama poda parę rzeczy i przy okazji kilka wełen (bo ma ich pełno) i druty i też postaram się coś wymodzić może szaliczek na początek czy coś zobaczymy =)

reklama
Do góry