reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ankubator ja nie byłam jeszcze u okulisty ale zamierzam odwiedzić w październiku jak będę w PL bo nosiłam kiedyś okulary a teraz czuję że mi się wzrok coś psuje ale ja to pójdę prywatnie bo mam dobrą okulistkę w bloku obok :-)

reklama
Słuchajcie dziewczynki, a była już któraś z Was u okulisty? Bo moja ginekolog poleciła mi taką wizytę, mam sie zapyta czy moge rodzic naturalnie itp, problem w tym ze najlbize wolne terminy w naszym miescie zaczynaja sie tak...2-3 miesiace po moim porodzie... Byłyście już na takich badaniach??

ja mam wadę wzroku -3,5, jest krótkowidzem, ale mój gin powiedział, że specjalnie nie muszę iść do okulisty, chyba, że będę przy okazji jakoś do cesarki kwalifikują się podobno jakieś więkze wady, jak -8.
w sumie oczy badam regularnie przy okresowych badaniach w pracy i jest ok, wada stała od lat, nie wiem sama czy specjalnie iść, nienawidzę tych kolejek u lekarzy, to mnie cholernie frustruje, a u nas prywatnie lichutko z okulistami.

Ja też mam wadę, ale nawet nie będę szła. U mnie to -2,25, więc na cc się nie kwalifikuję, zresztą nie chcę :) chciałabym naturalnie urodzić. Oczywiście jeśli na to niunia pozwoli (w sensie, że nie zabawi się pępowiną i nie zrobi z niej korali) :) bo w razie w to wszystko dla dobra Małej :)

dziękuję za odpowiedzi :)
xxasienkaxx i anineczka: no właśnie, mam ale nie tak dużą, bo to tylko -3 ;)
Żabcia: dobrze wiedziec, ze komus innemo gin tez mówił cos na ten temat
kota-behemota- no wlasnie jak sobie pomysle o tych kolejkach i tłumie licytujacych sie chorych to, aż mi sie odechciewa ;p

Witajcie!
Trzymam kciuki za wizytyyy.

ankubator mi lekarz nie mowil,ale przy Patryku pytal czy mam wade wzroku:)

a u nas troche chlodno dzis po tym weekendzie upalnym to nawet zimno bym powiedziala:):)
ja sobie siedze na kompie obralam fasolke i dzis fasolka mizeria i kotlecik:p(resztki z wczoraj)
teraz robie obiadki na 2 dni bo mi sie nie chce jakos gotowac...

milego dzionkkaaaa:*

Ja również nosze szkła i może dlatego mój gin nie wpadł na to, że mam wadę ;) Ale do okulisty idę, na własne życzenie. Podobno wzrok w czasie ciąży może polecieć, więc chcę to sprawdzić.
Rzeczywiście przy dużych wadach wzroku jest jakieś ryzyko podczas porodu - chyba odwarstwienie siatkówki, ale nas to nie dotyczy (z tego, co piszecie). Gdyby ktoś chciał poczytać więcej, to wygooglowałam nawet fajny artykuł http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/7485,ryzyko,odwarstwienia,siatk%C3%B3wki.html

Oj a komu się chce w taki upał :) u mnie tez zazwyczaj na 2 dni obiady, a jak nie to przynajmniej mięsko na 2 dni :)
Ale dziś przyjemna pogoda, jak wczorajsza :) lekki chłodny wiaterek i słoneczko.

Ja mam wadę wzroku -6.0 ale nie ma ryzyka odwarstwienia siatkówki więc ta wada nie kwalifikuje się do CC. Z tego co wiem wskazaniem do CC nie jest konkretna wada (ilość dioptrii) tylko właśnie ryzyko odwarstwienia się tej siatkówki charakterystyczne dla niektórych schorzeń wzroku.

reklama
hej, witam po kilkudniowej nieobecności :) Nadrobiłam dzis rano te kilkanaście stron Waszej "produkcji" a tu znów sporo do czytania;-)

izi dzieki za paczke i gratisy..naprawde bardzo milo z Twojej strony. Rzeczy super!

Jeśli chodzi o okuliste to ja byłam po pierwszej ciąży i wzrok rzeczywiście sie pogorszył, a następną wizytę mam zaplanowaną po drugiej ciąży. U mnie się zgadza, że wzrok sie pogarsza przez ciążę i nie byłoby sensu teraz dobierać okularków, bo prawdopodobnie po drugim porodzie znów trzeba by było zmienic na mocniejsze...tak więc póki co czekam na kolejna kontrole.

A my wczoraj byliśmy na 75 urodzinach mojej babci...super impreza, tańce, jedzenie, atmosfera. Jak na małym weselu. Dzis odchorowuje troche te hulanki, nogi mnie bola niemiłosiernie, ale fajnie bylo! Błażejek tez z nami tańczył, oczywiście rozchwytywany przez całą rodzine:-D wycalowany za wszystkie czasy :)

Wpadnę wieczorkiem. Miłego popołudnia:-)

Do góry