reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Kota, ja w laboratorium także czekam grzecznie, a nie raz są takie małolatki do 16lat i chłopaki może po 18 max 20 lat i ani im w głowie ustąpić ;p bo np od starszych nie wymagam, ale tacy panowie do 40 to mogli by czasem np chociaż miejsce zwolnić:confused2: już nie wymagam przepuszczania w kolejce.
A najlepsze było jak idziemy w tesco do kasy z pierwszeństwem a tu hop przed nas jakieś małżeństwo po 30 z wielkim wózkiem zakupów zadowolone że nas wyprzedzili :crazy: i śmieją się do siebie, ale pani na kasie wstała i mówi do nich: Pani w ciąży? ona: "nie", a ta wtedy: "to proszę przepuścić tamtych Państwa" :) mina tego małżeństwa niezapomniana :cool2:
A to z autami na przejściach to też zauważyłam :) że chętniej się zatrzymują :)

reklama
dagne; kasjerka z Tesco rewelacyjna! :-) wyobrazam sobie jaka mine musieli miec haha, bezcenne!
co do kas pierwszenstwa to u mnie jest dziwnie...sa kasy pierwszenstwa, ale dla inwalidow i kobiet z wozkami, tylko w Delimie kobiety w ciazy sa uwzglednione, Kaufland i L'Eclerc (czy jak to sie tam pisze) nie maja dla ciezarowek specjalnych przywilejow.

Ostatnia edycja:
Powiem Wam, że ludzie narzekają na kasjerki itd, a ja im współczuję, bo one siedzą tam i użerają się z ludźmi różnymi, do tego np w Tesco po 12 godz i non stop te produkty i kasa - oczopląsu można dostać, dlatego ja staram się być uprzejma :)
Kota- no ja na bank przez najbliższy czas ich miny nie zapomne ;p

Niestety nie przytrafiła mi się żadna ulga ze względu na ciążę,a już coraz częściej by się przydała,a zwłaszcza w przychodni,albo w mięsnym.

Ja też ostatnio zwróciłam uwagę, że samochody zatrzymują się szybciej przed przejściem jak widzą ciężarną.

Po dłuższych przemyśleniach i rozmowie z M, zostało postanowione, że nasza kruszynka dostanie imię Antonina. Miało być Julia, ale tak przemyślałam sprawę i sądzę, że teraz jest moda na to imię, a ja chce żeby moja niunia była jedyna w swoim rodzaju( tzn, żeby miała imię jedyne w swoim rodzaju i mało spotykane), także będzie mała Tosia :-)

no a ja raz właśnie wymusiłam na ludziach przepuszczenie mnie w kolejce, w Tesco przy kasie dla ciężarówek. to było jakiś miesiąc temu- piątek, więc ludzi full a jechałam wtedy na 18 na wizytę do gina i nie chciałam się spóźnić. w koszyku miałam właściwie tylko wodę mineralną i jedzenie dla kota i widząc te okropne kolejki podeszłam do kasy i zapytałam czy to jest kasa dla ciężarnych, Pani odp, że tak więc się wepchnęłam :zawstydzona/y:
a dodam, że musiałam brzuszek mega mocno wypchać do przodu bo był taki malutki, że ciężko by było uwierzyć że jestem ciężarówką :-D

270... co do imienia to ja bym takiego nie wybrała, bo właśnie u nas jest ostatnio bardzo popularne, w wersji dla chłopców również (Antoni) i bałabym się, że później dziecko by mnie przeklinało...

jeszcze tylko godzina i wizyta :szok: nerwówka coraz większa!!!

Ostatnia edycja:
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry