reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej mamusie:-)
Inka,mamcia- kciukasy zaciśnięte!!i czekamy na relacje:-)!!
Żabcia- faktycznie,mam też takie wrażenie,że to ślub teściowej,a nie Wasz!!Co za babsko..weź ją olej i nie ustępuj jej!! A o dawaniu placka ja też pierwsze słyszę;-),co region to inny obyczaj..
Katarinka09-najlepszego na Waszą rocznicę,duuuuużo miłości i pomyślności!!;-)

Ok,idę sięna chwilkę położyć, wykorzystując drzemkę małej..na razie:-)

reklama
U nas w sumie wyszło za te szyszki 14zł z opakowaniem za jedno, ale daje się jedno na parę (jak z dziećmi to i tak jedno) :) o w takim :) więc dużo dość kawałków się zmieściło:) a u nas na Podkarpaciu to już tradycja :)
product_1251202030_510252418_OPN-1.jpg

A ja jak idę na wesele, to cieszę się, że dostanę placki po, bo zazwyczaj nie mam ochoty w trakcie wesela jeść słodkiego, a na następny dzień to by się spróbowało co nie co :)

ooo kurde, bylam tu rano i lajcik a teraz juz mam oczopląs:D
Mła, no to fajnie z tym lataniem, a z wakacji z reguły się wraca bardziej zmęczonym i przejedzonym hihi;p. Ale najwazniejsze ze bylo miło i warto:). No to faktycznie z tą pracą narobiłaś;p ale to tylko kilka dni:).
Żabcia widzę że juz duzo osob sie wypowiedziało, ale ja robiłam tak samo jak Ewka, jesli z kims się nei spotykamy, mało znamy itp to nei zapraszamy i koniec. I tym sposobem z mojej mamy rodzenstwa byl tylko brat (bylo ich 7) a od tesciow wiecej rodzenstwa.. ale za to z mojej rodziny było mega duzo młodych osob, postawilismy jednak na pokolenie nasze i jedno wyzej, tesciowa tez probowała się w to wtracac, ale powiedziałąm ze nie odpuszcze i nei zaprosze kogos kogo moj maz nie widział 18 lat a zwie się wujek i jest z rodziny..
jESLI CHODZI O CIASTA, TO JA O TYM SŁYSZĄŁAM, WIDZIAŁAM I TO W ROZNYCH REGIONACH PL, NEI JEST TO STRASZNIE DROGI WYDATEK U NAS PACZUSZKI BYŁY WLICZONE W CENE OSOBY, I W SUMIE KOSZT TEGO WYNOSIŁ CHYBA 2 ZŁ.tak wiec kazda para, lub rodzinka z dziecmi dostawała jedno opakowanie cos takego jak wkleiła dagne.

Ja się zdrzemnałam amialam cos porbic no ale co tam:).
A dzisiaj mi przyszły te probki z johnsona, mega duze nie sa, ale uwazam ze jak na wyprobowanie produktu to spokojnie wystarczy, a po co kupowac odrazu normalny duzy a potem sie rozczarowac.
Kota ja tez piłam ostatnio frugo to ciemne, mniam, ale teraz spokojnie znowu je idzie wszedzie dostac:).

DZIEWCZYNY POWODZENIA NA WIZYTACH:)

Ostatnia edycja:
Jeju dziewczyny ale się rozpisałyście...normalnie nie nadążam za wami :)
Mam dzisiaj fajny humorek bo się wreszcie wyspałam ! No i M zrobił mi wieczorkiem fajną niespodziankę i zabrał na dobre ciacho do kawiarni :),a potem był film i przytulanki :) Jednak jak chłopem czasami nie potrząśniesz to nie kuma :)

Witam

Synal starszy odstawiony do szkoły,młodszy zawiedziony bo u niego przedszkole zaczyna się w środę :-D
Się rozpierzchną te moje dzieci do placówek i całe 3h dziennie będę miała wolne.Ludzie co ja poczynię przez te 3h,chyba ze szczęścia będę leżała pupskiem do góry.

Co do ślubów,to ja nie miałam tego problemu he he.Skromny cywilny na 35 osób :-D
A kościelny to już całkowicie...10 gości,sami najbliżsi i mały 6 miesięczny Antek z nami :laugh2:
Ale te paczuszki z ciastem na koniec dla gości to znam.Miło tak dostac poczęstunek na koniec...no i flaszeczkę dostawaliśmy,ale to dlatego,że po prostu pozostały po weselu.
Mój kuzyn np.zamiast kwiatów zażyczył sobie jakiś trunek od każdego gościa i tym sposobem miał alkohol z całego świata. :tak::tak:

Mła welcome back ;-)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, jak ja się cieszę że jest to forum a bardziej że Wy tu jesteście bo potraficie doradzić, pocieszyć i po prostu "wysłuchać" :-)

A my zamiast kwiatów zażyczyliśmy sobie pluszaki :-)

A nad ciastem się jeszcze zastanowimy po obliczeniach :-)

Słuchajcie dziewczynki, a była już któraś z Was u okulisty? Bo moja ginekolog poleciła mi taką wizytę, mam sie zapyta czy moge rodzic naturalnie itp, problem w tym ze najlbize wolne terminy w naszym miescie zaczynaja sie tak...2-3 miesiace po moim porodzie... Byłyście już na takich badaniach??

Ankubator ja nie byłam i lekarz na ten temat też nic mi nie mówił...nosisz okulary lub masz znaczną wadę wzroku? jeśli tak to być może dlatego lekarz Ci doradził taką wizytę...

Ankubator ale to chyba osoby,które mają jakiekolwiek problemy ze wzrokiem?
Bo zdrowa osoba to chyba raczej nie? Wiem,że niektórym osobom zaleca się rozwiązanie przez cc bo chodzi o jakieś ciśnienie w gałce ocznej :sorry:
No ja nie byłam i nie mam zamiaru.Jako dzieciak nosiłam okulary bo miałam zeza,ale się wsio wyprostowało :tak:

Żabciu a powiedź mi co zrobicie z 50 sztukami pluszaków??

reklama
Żabcia opakowanie do ciasta można znaleźć na allegro

no tutaj Pudełka na ciasto 12 NOWYCH WZORÓW ATEST ! pudełko (1776100311) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy,

jakieś takie kartoniki specjalne do ciast napewno taniej niż w cukierni. U mnie też po weselu niektórzy goście dostali ciasto i wogle zabierali sobie ze stołu co chcieli ale tylko najbliższa rodzina, bo po prostu szkoda było tego całego jedzenia które zostało, więc niektórzy dostali kartonik i mieli sobie napakować co im się podobało.

Nie wiem czy wiesz ale na allegro jest specjalna kategoria ślub gdzie można różne rzeczy taniej nabyć Ślub - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

możesz pogrzegać tam napewno znajdziesz jakieś kartoniki.

Do góry