reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

hejka!
Kciukasy za dzisiejsze wizyty dziewczynki trzymam mocno!!!
Siedze w pracy nad stertą papierów i...patrze na brzuszek bo Mała podskakuje:-) Ona mnie kopie a ja jej stukam lekko w brzuszek:cool2:
Udało mi się wczoraj ubrac Kamilkę czyli kupić wszystko na rozpoczęcie roku - jejciu jak moje dziecko w przymierzalni założyło ta bluzkę i spódniczkę to aż mi ścisneło gardło. Kiedy ona tak wyrosła:sorry2:
Upał straszny - czuję że stopy mam większe i dłonie też jakby nie moje. Dobrze że pokój w pracy mam na północ, wiec skwar mi nie doskwiera. Ale pić mi się dzisiaj chce bardzo - jakbym kaca miała.

reklama
Cześć Kochane

Dagne wklejam link artykułu o ruchach dziecka- nie przejmuj sie moja mała tez zwykle rano zaczyna kopac ale nie zawsze czasem troche pozniej, powinno sie liczyc ruchy dziecka od 28 tyg w artykule dobrze jest to wytłumaczone
Pierwsze ruchy dziecka - Ciąża - Ciąża i poród - BabyOnline.pl

Serg-dobrze ze z maluszkiem ok

Agunia-nie przejmuj sie facetem , nie warto

Dziewczyny pomocy- mega boli mnie gardło ąz uszy mnie bola nie mowiąc o przełykaniu, juz w nocy wzielam jedna tabletke tantum verde do ssania ale nic nie dało, potem zrobiłam sobie cytryne z miodem ale ja musze uwazac na miod bo po nim mialam mega wysoki cukier 193-to juz masakra:szok:, mala w brzuszku strasznie mnie bombardowala przez ten cukier, please znacie jakies sprawdzone sposoby na gardło???? Co robić???

mamcia2, ale Ci zazdroszczę tego wózka, pewnie nie możesz się doczekać, ja ciągle przeszukuję allegro w poszukiwnaiu fajnego używanego w niskiej cenie :-)

co do pracy, to właśnie najgorsze są bóle pleców po zasiedzeniu się na krześle, coraz poważniej myślę o zwolnieniu, ale wciąż liczę, że uda mi się jeszcze co najmniej miesiąc popracować, czuję się ogólnie BARDZO dobrze i boję się, że w domu oszaleję z nudów i będę non stop coś podjadała, niestety znam siebie od tej strony :dry:
zobaczę co mi dzisiaj gin powie.

kota mam te same obawy odnośnie zwolnienia lekarskiego,chciałabym popracować do końca września,ale sił mam już coraz ,mniej,a znowu jak będę siedziała w domu to tylko będzie komputer i jedzonko:zawstydzona/y:.

salsik, ja to bym najchętniej aż do 8 miesiąca chodziła do pracy :-) na pracoholizm nie ma rady, ale wiadomo, że trzeba wszystko w domu przygotować na przyjście maluszka na świat, więc końcówka września, ewentualnie połowa października to chyba mój deadline jeśli chodzi o pracę.

Aga, a próbowałaś ciepłego mleka z czosnkiem? z domowych sposobów, to właśnie to i/albo plus miód. Jeszcze się płuka gardło wodą z solą jodowaną. Mam nadzieję, że Ci przejdzie, jak nie może lekarz rodzinny?

dzień dobry kobietki drogie

na wstępie życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i poproszę o wyczerpujące relacje z badań :)

co do spania hmmmm ja fatalnie spałam położyłam sie po 1 bo mały szalał nie mogłam usnąć :zawstydzona/y:wstałam po 2:30 i zasnęłam grubo po 4 rano i o 8 pobudka wiec dzień mam nie ciekawy w dodatku muli mnie od rana duszno normalnie krople potu lecą mi z czoła i noska stanowczo ta pogoda nie jest dla takiej "kluski jak ja"
pozdrawiam i miłego dnia życzę

Dobrze że pokój w pracy mam na północ, wiec skwar mi nie doskwiera. Ale pić mi się dzisiaj chce bardzo - jakbym kaca miała.

ja mam tak samo! i na szczęście niedaleko mnie stoi dystrybutor z ziiiiiimnąąąą wodą :-)
ale pomimo tego, że słońce na mnie nie świeci, to umieram z duchoty, bo nie mamy klimy, a tempetarura robi się coraz wyższa...

reklama
Witam Misiaczki Kolorowe:-)
W sobote mam wesele najchętniej bym nie poszła,ale to mojego ojca siostrzeniec,a po drugie sąsiad...
Dobiła mnie wczoraj wieść od męza szefowej,że wypłaty nie będzie...właśnie skończyli budowę dużego budynku i inwestor nie chce wypłacić pieniędzy... Strasznie mnie poniosły nerwy... W sukienkę wbiłam się z tamtego roku...ale co z tego jak póki co nie mam co włozyć do koperty...
Miliśmy robić remont pokoju-taki nie skompliwkowany,pomalować,kupić karnisz,firanki , zasłonki i takie pierdółki,a teraz nie mam nawet na "przysłowiowy chleb" Inwestor śmieje się w twarz niestety nie mozna nic zrobić bo od mojego M szefa dostał już wszystkie rozliczenia i faktury...tak jakby wypłata była... Podobno ma "coś rzucić" pod koniec tego tyg,ale nie wiadomo...
Ręce mi opadły,wizyte u gin raz już przełożyłam- teraz mam na poniedziałek...
Jakbym nie żyła w jednym domu z rodzicami to bym sie już załamała...z drugiej strony jest mi strasznie głupio,że muszą mi pomagać...eh...

Do góry