witajcie!!
za mna tez ciezka noc, brzuch mnie pobolewal tak, ze sie non stop budzilam, a razem ze mna dzidzius i jak juz sie rozbrykal, to koniec, nie dal mi spac przez kilka godzin...
ale wczoraj wieczorem za to dal piekny popis kopania, jednoczesnie raz z jednej strony brzuch mi sie podnosil, raz z drugiej, chyba nozkami i raczkami sie rozpychal, lezalam na lozku i sie zmialam, M. przyszedl zobaczyc co sie dzieje, polozyl rece na obu stronach mojego brzucha i dzielnie przyjmowal ciosy od malego
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
a jaki zadowolony byl, ze Kuba w koncu posanowil go konkretniej skopac :-)
co do wyprawki, ja zrobilam sobie liste na bazie Waszych list wyprawkowych i tylko odhaczam co juz mamy, a czego jeszcze brakuje. jestesmy tak mniej wiecej w polowie zakupow i ja osobiscie jestem przerazona tym, jak duzo kasy trzeba wydac na niezbedne rzeczy dla malucha, a ograniczylam wyprawke do minimum. kosmetyki kupimy przed samym porodem albo juz po, oliwke i jakies mydelko na start + kremik do buzki na wyjscie ze szpitala, reszte na biezaco w miare potrzeb.
w ogole slyszalam wiele dobrego o oleju ze slodkich migdalow i chyba kupie teraz juz na wyprobowanie na sobie - podobno jest boski dla kobiet w ciazy i pozniej mozna go spokojnie zamiast oliwek uzywac do smarowania maluszka. jest naturalny i nie uczula. ktoras z Was moze go uzywala?
u nas dzis piekna pogoda, zaraz smigamy na spacer. milego dzionka!!!