reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

eloo

Ja kupiłam sobie z motherhood poduche rogal do spania i karmienia później dziecka - rewelacja mam go przy każdej ciazy poprzedni się zuzył, bardzo pomocna poducha

moje dzieciaki dzisiaj pospaly do 8 :)
zaraz smigamy do kosciółka a potem na spacerek co by wykorzystac wolne bo od jutra znów do pracy :)

Pozdrawiam Grudnióweczki

reklama
Nie wszystkie ;) Dzień dobry :)

Dzisiaj mija kolejna rocznica mojego chrztu. Miałam wtedy 25 dni! Wczoraj minęła rocznica chrztu mojego bratanka. Kiedy go chrzciliśmy miał 26 dni. Ze względu na to, że jedna z babć będzie u nas tylko przez miesiąc od urodzenia mojego maleństwa ja również będę zmuszona ochrzcić je przed upływem miesiąca od narodzin. To jak widać rodzinna tradycja, choć nikt tego nie planował :)

To była moja poranna reflaksja, którą postanowiłam się podzielić ;) A Wy? Myślałyście już o tym? Teoretycznie jest sporo czasu, praktycznie czas ten się kurczy :)

Witajcie kochane,

Widze ze długi weekend i troszke mniej postów do czytania hihihih:-)Własnie jestem po sniadanku , i sobie odpoczywam przy BB;-)
Mła- jesli chodzi o chrzest maleństwa ,to napewno bede chrzcila na świeta wielkanocne:tak:akurat bedzie mialo 3-4 miesiace (bedzie cieplutko)hehehe tak mi sie wydaje;-)Jesli chodzi o czas tak jak juz wczesniej wspominalam watku leci jak szalony...Jak juz wrzesien sie zacznie to juz z górki czas jest nieubłagalny:-)
Ale mam dzis dzien lenia:sorry:... Budzilam sie w nocy na siusiu chyba z 7 razy co 30 min:no:Ładnie Alanek mamusi poskakal po pęcherzu:-DPowiem wam kochane ze wczoraj jak zakladalam buty to sie zmeczylam:cool:jakiejs zadyszki zlapalam...kurcze to dopiero 6 miesiac a co to bedzie za 2 - 3 miesiace...

hejka!
No ja z chrzcinami też poczekam na cieplejsze wiosenne dni.
Niby ciepło na dworze, ale na basen niezbyt bo pełno chmur, a moja Mała już nie może się doczekać. Nazbierała dzisiaj przez noc pod poduszką kasiorkę od wróżki zębuszki, bo wczoraj straciła dwójkę na dole:-)

I ja się witam niedzielnie :)
Już po Kościółku :) a teraz pora robić rosołek. Mój wróci dopiero koło 2, bo jak na wojskowego przystało- w swoje święto wieniec będzie niósł :)
Ja też budziłam się non stop- Kalinka sądzi, że mój pęcherz to trampolina ;p a rano już o 7 obudził mnie mały głód ;p

A co do chrzcin, to myślę, że coś koło lutego, żeby mała jeszcze całą msze przespała :)

Życzę Wam dziewczynki miłej i pogodnej Niedzieli :)

Czesc dziewczynki...bylam juz tu o 8 ale jeszcze wszyscy spali:):)
wczoraj przyjechala do mnie siora z synkiem(3l) i mama spaly u mnie...no i juz wlasnie pojechaly bo mlody byl spiacy,a tu oczywiscie nie moze zasnac:):):)
a ja sobie posprzatam obiadek juz mam chlodniczek:):)

zapraszam na zakupki!!

Hej dziewczyny =)

A mnie dzisiaj noc minęła ok budziłam się tylko raz na siusiu i potem nie mogłam usnąć bo mnie gardło boli i śliny nie mogłam łykać =/
Teraz właśnie sobie zrobiłam płatki na mleku i za chwileczkę będę zajadać =)

Mła co do chrzcin to my planujemy ochrzcić naszą Kruszynkę w kwietniu jak będziemy w Polsce najprawdopodobniej w Wielkanoc.

Phelnia nie przejmuj się nie jesteś sama którą łapie zadyszka przy ubieraniu butów mam to samo i jeszcze mam tak że nieraz się bez pomocy mojego K nie mogę podnieść z łóżka i też się zastanawiam jak ja będę funkcjonować za 2-3 mies heh =)

Pozdrawiam Mamusie i życzę miłego dnia =)

Czyli ja pierwsza będę Wam opowiadała o emocjach związanych z chrztem, a raczej z chrzcinami ;)))

Co do wstawania nie mam kłopotu, ale jak się zaczną, przegonię M na drugą stronę łóżka - po zewnętrznej wystarczy spuścić nogi i już. Nie trzeba turlać się po całym wielkim łożu ;))))

Wiecie co? Dzięki temu forum mam często dobry humor. To za Waszą przyczyną. Nie ma to jak porozmawiac z kimś, kto jest "na tym samym etapie" :)

My tez bedziemy jakos chrzcic moze jak bedzie miec 4 miesiace??ale to wyjdzie samo...zalezy od dzidziusia:):)czy bedzie grzeczny...heheheh

a moze polaczymy to z 2 latkami Patryka??
hmm sama nie wiem..bo on ma 9 lutego...ale jeszcze przemysle..:):)
kurde mam zamiar sprzatac,ale tak mi sie nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
cześć :)
U Nas niestety nie ma długiego łikendu :/
Widzę że temat chrzcin zaczęłyście :) Ja będę też najprawdopodobniej chrzest robić na Wielkanoc :) Akurat wtedy będę w Polsce, a chcę właśnie w PL robić chrzest :)
Co do zadyszki to niestety też znam ten problem :) Jeszcze trochę nie będę mogła butów wiązać :/ Ani skarpetek zakładać hehe :)
Dziewczyny które mieszkają daleko od Polski powiedzcie mi jak później będziecie się do domu dostawać ? Pewnie samolotem. Ma któraś z Was już doświadczenie jeżeli chodzi o latanie z takimi maluszkami 3-4 miesiące ? Z tego co widziałam zawsze latają jacyś rodzice z takimi maluszkami więc to nic tak strasznego :) Normalka ;) Ale ja nie mam w tym doświadczenia i wolała bym żeby mi ktoś opowiedział jak to się odbywa ;)
Życzę udanego dnia :)
P.S. A co do tych poduszek dla kobiet w ciąży ile kosztują w Polsce takie cuda ? Bo nie wiem czy warto zamówić z Polski czy kupić tutaj. Ja musiałabym zapłacić tutaj za taką poduszkę około 400 zł.

Ostatnia edycja:
Do góry