reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

oj ale burzę temat szczepień wywołał! ja tak uważam, że to sprawa indywidualnego podejścia rodzica...

ja właśnie robię leczo na obiad i za jakąś godzinkę uciekam na basen :-) wymoczyć się trochę a od 17 będę wisiała na tel żeby się dodzwonić na rejestrację do mojego gina, bo w pon wrócił z urlopu i podejrzewam,że sporo kobiet będzie się chciało do niego dostać. mam nadzieję,że ciężarówki mają pierszeństwo :-D

miłego dnia i do później

reklama
Witajcie mamuśki,

U mnie standard siedze w Ożarowie, a moj M dzien jak codzien klei kafelki:-)nawet dobrze mu idzie:tak:
Inka - jesli chodzi o te badanie USG za 125zl cena atrakcyjna ,juz mialam zakupić ..ale weszlam na znanylekarz.pl i wpisałam imie i nazwisko tej kobietki co robi USG same prawie NEGATYWY masakra -ta kobieta nie umie robic usg ,kilka dziewczyn sie wypowiadalo gdzie u nich prowadzila ciaze i robila USG.Jest Ginekologiem nie polecanym:-(dobrze ze zajrzalam ,wiec dziewczyny jak macie takie fajne okazje to wpierw sprawdzcie opinie o tych lakarzach...ale napewno czasem sie zdarzaja fajne oferty i godne polecenia caly czas zagladam na grupera,i grupona:tak:

Jesli chodzi o szczepionki dla malucha u mnie beda tylko obowiazkowe.

Milego dnia kochane

Witam wszystkich:-)
Dawno nic nie pisałam, ale tyle produkujecie tych stron, że zanim doczytam do końca to nie mam siły już nic napisać.
Ja byłam wczoraj na usg u mojej beznadziejnej pani doktor. W sumie nic jak zwykle się nie dowiedziałam o rozwoju dzidzi tylko potwierdziła płeć z mojego poprzedniego badania 4D. W związku z tym mam pewność, że to dziewczynka:-) Strasznie sie cieszę, ze wtedy poszłam na to połówkowe 4D, było naprawdę warto.
Co do dzidzi kopie za każdym razem jak się położę, reaguje na głosy i brzusio rośnie:-)

Gratuluję wszystkim mamą poznania płci, kopniaków:-)
Jeśli chodzi o wózek to my zdecydowaliśmy się kupić Wózek dziecięcy wielofunkcyjny TAKO Captiva Mohican - Wózek wielofunkcyjny TAKO Captiva Mohican - TAKO
cena jest przystępna, a kolor wcale nie jest wcale taki jasny jak na zdjęciu, noi mam wszystko w komplecie.

Jeśli chodzi o ubranka dla dzidzi to moja szafa się zapełniła, mam już wszystko chyba na rezerwę roczną. Teraz muszę wszystko podzielić i pochować. Kupowaliśmy głownie w smyku na przecenie noi w ciucholandzie.
Teraz powoli zaczynam się zastanawiać gdzie zakupić pozostałe rzeczy typu akcesoria dla mamy (majtki jednorazowe, wkładki itP) oraz wanienki, laktator itp. Najlepiej kupiłabym to w jakimś jednym sklepie internetowym, zamówiła wszystko i z głowy, ale nie mogę znaleźć takiego, żeby było wszystko i do tego w przystępnych cenach :no:

Teraz powoli zaczynam się zastanawiać gdzie zakupić pozostałe rzeczy typu akcesoria dla mamy (majtki jednorazowe, wkładki itP) oraz wanienki, laktator itp. Najlepiej kupiłabym to w jakimś jednym sklepie internetowym, zamówiła wszystko i z głowy, ale nie mogę znaleźć takiego, żeby było wszystko i do tego w przystępnych cenach :no:

Ja sporo takich rzeczy kupiłam u sprzedawcy na allegro, ktory sie nazywa boboland_pl wszystko przyszlo szybciutko. Pieluchy białe takie fajne dość grube ma, ale wanienki chyba nie widziałam.
Co do laktatora ja zaryzykuje i kupię, ale raczej będę polować na aukcjach. Wydaje mi się, że to wygodnie jak się z kimś dziecko zostawia nie musieć się doić ręcznie tylko użyć laktatora, choćby takiego najprostszego. No ale dzieciata nie jestem, więc mogę się mylić :D

Witam Mamusie!!!!!
Ja dzisiaj czuję się jakoś dziwnie, boli mnie brzuch po obu stronach tak jakby jajniki i jakaś słaba jestem. Ale wczoraj byłam u lekarza i wszystko ok, więc trochę mnie to uspakaja.
DoMisia- ja też chyba kupę ten wózek, bo bardzo mi się podoba tylko nie widziałam go "na żywo" i nigdzie nie mogę zdobyć wymiarów gondoli, a lekarz powiedział, że mała będzie duża i chciałabym jak najdłużej skorzystać z wersji głębokiej. Bardzo mi się podoba cały biały kolor tego wózka, ale nie wiem czy to dobry pomysł.

Pozdrawiam!!!

Dziewczyny a co sądzicie na temat termometrów dla dziecka? Słyszałam, zeby nie kupowac tych bez dotykowych na podczerwien itp b sa nie dokładne. Myśle nad takim do czoła i ucha, tylko nie wiem z jakiej fimry... Może miałyście juz doświadczenia z tego typu urzadzeniami i możecie cos polecic?

Co do dziwnych snów, to śnilo mi sie ze juz urodziłam w 20 tyg i moja mała juz raczkowała i mówila "mama"...tak odrazu haha

Dziewczyny, a jak sądzicie ile powinien ważyć wózek? Już zaczynam rozglądać się powolutku, ale nie jestem doświadczona w tych sprawach, więc pytam :-)

właśnie wróciłam z basenu wymoczona i zadowolona ale szybko mi uśmiech zniknął- w domu istny sajgon!! całe mieszkanie w białym pyle bo szlifowali gładź na ścianach :wściekła/y:

pół wieczora będę teraz doprowadzać mieszkanie do porządku!! a od jutra znów do samo...

dołączam się do pytania o laktator: lepszy ręczny czy elektryczny ?? ewentualnie jakiej firmy ??

reklama
Dziewczyny

Własnie wrocilam od gina, zwolnienie mi przedłuzył recepty dostałam, badania moczu sie poprawiły prawie juz brak ciał ketonowych, szyjka sprawdzona, długa i zamknieta, tylko schody sie zaczeły jak sie spytałam co mysli o mojej sobotnim wyjezdzie- ponad 400 km, to wkurzył sie na mnie powiedział ze ja to moge ewentualnie za Warszawe sobie pojechac a nie tak daleko, strzelił mi gadke ze 2 jego pacjentki pojechały nad morze i wylądowały w szpitalu, i na dodatek mi sie spytał czy ja chce tą ciaze utrzymać bo on nie odpowiada jak pojade,:-(, kurcze poczulam sie conajmniej dziwnie, to nie pierwszy jego raz jak mnie tak straszy

W domu sie poryczałam:wściekła/y: i teraz bije sie z myslami co robić jechac czy nie? Wszystko niby u mnie dobrze, kurde nienawidze takiego straszenia:-(.

Mam przez to doła:-(

Do góry