reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Dziewczynki kota-behemota, inka85, nereida ja kawę pierwszą w ciąży napiłam się jak byłam w 20tc bo wcześniej się bałam(trochę mnie koleżanki nastraszyły hehe) i w zasadzie tak jak wy piję mleko z kawą niż kawę z mlekiem, co do kawki zbożowej też ją lubię bo w dzieciństwie taką piłam więc również mam troszkę wspomnień tylko, że ta kawa inka to nie jest taka jak kiedyś ale bardzo zbliżony ma smak do poprzedniej z przed lat:)

nereida- co to ruchów maluszka to ja poczułam w 18t i 4d ciąży, a ruchy czułam w dole brzucha, po kilku dniach już były bardzo intensywne i coraz wyżej je odczuwałam, a teraz dzieciątko mnie budzi rano kopniakami i są w okolicy pempka raz po jednej stronie raz po drugiej ale bardzo intensywne trochę mnie to przeraża bo aż za bardzo kopie ale myślę, że wszystko jest wporządku;-)

tofika- gratulacje!!!

maxwell80 mam nadzieję że pokaże to i owo:-)

Relacje wam zdam jak wrócę do domku pierwsze usg mam na 12:45 (płatne), a drugie z NFZ mam na 13:20 więc odrazu jak wrócę wskoczę na lapka i wam napiszę co się kluje we mnie:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Czy trzeba jakoś aktywować ten film aby go obejrzeć?

Wiesz co..nie nie trzeba...tylko ewentualnie taką wtyczkę trzeba wgrać - ja ją miałam u siebie na kompie u męża trzeba było wgrać ale to naprawdę chwila moment.
Jak nie będziesz jej miała jeszcze na kompie wyskoczy Ci zamiast filmu takie okienko gdzie możesz kliknąć i ściągnąć tę wtyczkę, potem zainstalować i odświeżyć str z filmem i pójdzie. :-)

W razie problemów pisz - postaram się pomóc :-)

Relacje wam zdam jak wrócę do domku pierwsze usg mam na 12:45 (płatne), a drugie z NFZ mam na 13:20 więc odrazu jak wrócę wskoczę na lapka i wam napiszę co się kluje we mnie:-D
Koniecznie daj znać.. :) widzę że dzidzia ma dwie szanse, więc powinno się udać ;)

Zjadłam śniadanie, lekkie.. Bo wczoraj sobie powiedziałam że koniec z przejadaniem. Przez parę ostatnich dni to miałam niezły apetyt, a później mnie brzuch bolał. Powiedziałam stop. Teraz muszę nakarmić, jak to mówię moje pierwsze dziecko , czyli mojego królika.. A później już się zajmę moim M.

Dziewczynki gratulacje ruchów!!
Piszcie po wizytach, czekamy!

Mój mąż gada do brzucha i głaszcze, a ja się z nim drażnię że na tym etapie to tylko mamunię niunia słyszy hehe, a on denerwuje się...

Co do spania ja miałam wrażenie, że z godzinę z boku na bok się przekładałam. Ostatnio taki nastał czas, że ciężko mi się ułożyć dobrze.
Co do słyszenia, to myślę, że już do dzidziów naszych dochodzą dźwięki. Naszej ostatnio puszczam taką pozytywkę z misia. I muszę wypróbować ze słuchawkami przykładanymi do brzucha. Koleżanka mówi, że u niej synek na to reagował.

Myśmy wczoraj przed snem patrzyli na brzuch i nie mogła się Anielka zebrać. W końcu mówię no Anielka pokaż tatusiowi jak się kopie. Do startu, gotowa, start! I mała się wtedy poruszyła akurat. Brzuchol sie podniósł, a mój mąż się zaśmiał i był tak fajnie zaskoczony, że to tak widać :)
Uwielbiam takie chwile :)

Cześć Dziewczyny!
Widzę że nie tylko ja spać nie mogę w nocy :) U mnie kawa z rana obowiązkowa! w I trymestrze brzuch się buntował na kawę ale teraz sobie nie odmówię! Wogóle jak czytałam o problemach I trymestru to muszę powiedzieć że jestem szczęściarą! Ani razu nie wymiotowałam, czasem było mi niedobrze. Raz miałam plamienie ale na pogotowiu powiedzieli że to stara krew najprawdopodobniej z okresu kiedy zarodek zagnieżdżał się w macicy. Muszę przyznać ze mam super ciążę, a idealna by była gdyby nie te migreny - 3 dni na 2 tygodnie mam wyjęte z życiorysu.
Moja ciąża to wogóle był przypadek :D o ile można mówić o przypadku jeśli zaszło się w nią z mężem i wiedziało się od czego powstają dzieci ;) planowaliśmy zajść w ciąże w te wakacje a tu prosze! będzie bobo na Boże Narodzenie :) Oczywiście nieświadoma tego że jestem w ciąży chodziłam na fitness- zajęcia na płaski brzuch - biedny malec;) Mój M jak się dowiedział że jestem w ciąży to się popłakał, a jak w zeszłym tygodniu dowiedział sie że będzie synek to cały czas mu sie micha cieszy - mnie z resztą też chociaż byłam przekonana że będzie dziewczynka :) już imię miałam wybrane. Niedawno prowadziliśmy sie do nowego naszego wspólnego mieszkania i jeszcze trochę pracy przed nami (brak lamp, rolet) ale chwilowo kasy brak. Trochę mnie martwi termin porodu 21 grudnia. Moja ginekolog powiedziała mi ze mam trochę przerąbaną datę - ma mi się dowiedzieć czy któraś położna od niej ze szpitala będzie chciała mnie wziąść pod swoją opiekę - zobaczymy. Póki co jestem spokojna o poród bo nie ma wyjścia - tak czy siak malec musi wyjść na świat wiec co będzie to będzie.

Nastazja- no pewnie powinno się udać bo drugiej podwójnej szansy dzidzia nie będzie miała:-)
Ja też nieraz się objadłam i bolał mnie brzuch, a potem zrobiłam sobie taką małą dietkę i wszystko wróciło do normy;-)

To ja uciekam dziewczyny zjeść śniadanie, kawkę wypić, umalować się i cierpliwie czekać na usg:-)

Witajcie mamuśki :-)
Niestety ja nie czuję jeszcze ruchów. Smutno mi z tego powodu. Cieszę się że Wam maluszki dają znać o sobie:tak:
Ogólnie mam doła. Myślałam,że okres przed slubem jest błogim czekaniem....a tu wkurwines bez przerwy!!!!!!!!!!!!
Odechciewa się wszystkiego...

kota nie mamy niestety gdyż jest o to mega spór! Mojemu się żadne nie podoba! A ja to mam parę ładnych : Krzysztof, Artur, Bartosz. Póki co pracuje nad mężem żeby go przekonać do któregoś z nich :)

reklama
Pyszczku ja też ciążę przechodzę ogólnie bardzo dobrze, I trymestr- zero wymiotów, tylko czasem mnie nudziło i jakby metaliczny posmak w ustach. później przypałętał się jakiś mały krwiak ale na szczeście to już historia...

a migreny- no cóż, wiem jak to jest. od kilku lat cierpię na tą przypadłość a w trakcie ciąży zdarzały się 5dniowe mitingi :-( ale starałam się być dzielna i nie brać tabletek, bo apap i panadol, który pozwolił mi brać gin w ogóle na mnie nie działają, a o ibupromie max to mogłam zapomnieć!!

Do góry