reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny, ale żeście się dzisiaj rozpisały od rana =)

Ja sobie wstałam dzisiaj o godzinie 11-tej można powiedzieć że się wyspałam pomijając nocne wędrówki do kibelka i potworny skurcz ręki.
Co do kawy to ja raz na jakiś czas się napiję Nescafe 3w1 ale bardzo rzadko. Wczoraj M poczuł pierwszy raz kopniaka położył rękę i pytanie to takie puknięcie to to, ja do Niego że tak to później wieczorem leżałam i pyta się czy Maluszek kopię ja na to że tak, to znowu położył rękę a Niunia przestała kopać i On do mnie, dlaczego jak ja przykładam rękę to przestaje =)
Ja pierwsze kopniaki poczułam ok 20t i 4d a teraz czuję już je na całym brzuszku.
Zaraz muszę coś zjeść na śniadanie bo pierwsze co wstałam zaczęłam jeść ptasie mleczko tak mnie naleciało, a teraz czas na coś konkretnego a potem trzeba iść na zakupy. Wczoraj zauważyłam że tak mi brzusio urósł że żadna bluza się na mnie nie dopina.

Dziewczyny mam pytanko czy Wam też puchną nogi ??

W końcu dzisiaj się chłodniej zrobiło i nie grzeje słoneczko bo co prawda grzało tylko 3 dni ale i tak miałam już dość bo mi się słabo robi jak są upały =/

Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim grudniowym mamusią, a tym które mają dzisiaj usg życzę tego aby maluszki były zdrowe i żeby pokazały co mają między nóżkami =)

reklama
Żabcia, mu puchną łydki i stopy tak od spodu ale minimalnie i tylko wtedy, jak dużo chodzę i stoję, ogólnie bardziej dokucza mi krzyż.
Zastanawiam sie, czy w ciąży można stosować te te opuchnięte nogi jakieś maści typu Lioton1000. Bo przyznam, że samo leżenie z nogami w górzy niewiele daje. Przydałby się jakiś przystojny masażysta, bo mój M., coś niechętnie się kwapi do pomocy :-D ;-)

venus - ja tez sama z siebie bym pewnie nie poczuła poleż wieczorem na pleckach masuj brzuszek czasem zapukaj a byc może ktoś sie odezwie jak u Mnie wczoraj :) Nie łam się Kochana :*

żabcia - wiesz co... nie wiem czy mi puchną ale na pewno stopy i tyci urosły - to ponoć normalne w ciąży :D Dobrze, że moje pepegi rozciągliwe ale wszystkie moje obcasili z przed ciąży chya szlak trafi bo ponoć noga po ciąży się nie skurczy :-D

No właśnie mi wczoraj jak pochodziłam, a było bardzo gorąco to mi buty tak ściskały nogi że nie mogłam chodzić =/
I tak sobie myślę że chyba na upały zakupię sobie jakieś sandałki z regulowanymi zapięciami.
Kota nie przejmuj się nie tylko Twój ma niechęć do masowania nóg, mój ma to samo =)

hej dziewczyny. Ostatnio pisałam o moich dolegliwośćaich tzn. o twardniejącej macicy. Biore już tydzień luteine i magnez no i może troszeczke pomogło ale dalej mi twardnieje ale juz troszke mniej, nie wiem czym to jest spowodowane i nie potrafie o tym przestać myśleć wiem że to w niczym nie pomaga tylko pogarsza sprawe taki stres. Ale moja mama będą w ciązy miała podobną sytuacje jak ja i leżała na podtrzymaniu w ciązy i ciągle mi mówi że to nie jest normalne. Tak myśle nad tym aby pojść skontrolować się do innego lekarza co innym powie na ten temat czy to normalne i nicznemu nie grozi, usłyszeć to od dwóch lekarzy to już coś będzie znaczyło że jestem panikarą. Ale ja uważam że lepiej panikować niż nic z tym nie zrobić, jak badal mnie mój lekarz to z szyjką było wszystko dobrze, ale to tak jest dzisiaj dobrze jutro już troche gorzej, to tylko nasze ciało ktore zmienia się każdego dnia.
A i jeszcze czasami wypycha mnie tylko z jednej strony ale to to już chyba jest moje maleństwo :)

złotko ja uważam że jeżeli kontrola u innego lekarza pozwoli Ci się troszkę uspokoić to pewnie idź na nią będziesz spokojniejsza.
Z tym wypychaniem to ja miałam tak raz też mnie tak dziwnie wypchało z jednej strony aż poszłam do Mojego i pytam czy mi się wydaję czy mam kanciasty brzuch =)

Hej dziewczyny!

Jestem już po obu usg, wszystko w porządku, dzidzia rośnie, ale co do płci to na 90% jest dziewczynka ponieważ jestem przy sobie więc dokładniej nie można było sprawdzić tylko tyle, że nic nie odstaje więc nastawienie na dziewczynkę:-)

reklama
Do góry