reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Inka ja nie śpię od 5 bo to moja godzina wstawania do pracy. Dziś mam kryzysa pracowniczego nic mi się nie chce i najchętniej bym się gdzieś zaszyła i przespała .
Ta letnia pogoda mnie dobija.

reklama
dzien dobry dziewczyny!!!
u mnie na szczescie spokoj od soboty, jestem wiec normalnie w pracy ale poczwornie czujna :tak:
coraz ciezej mi rano wstac, mały od ok 5 rano codziennie urzada mi pobudki wdziecznie przewalajac sie w brzuchu, szczerze to uwielbiam :-) wczoraj sobie pomyslalam, jak bardzo bedzie mi tego brakowalo po porodzie.

pogoda nadal listopadowa... szaro, buro, zimno i deszczowo, sama radosc.
milego dnia!!!

Cześć Dziewczynki:)

Widzę, że nie marnujecie czasu tylko po wstaniu odrazu do kompa siadacie:)
Dzisiaj idę na usg więc prawdopodobnie dowiem się płci dziecka.
Coś nie umiałam zasnąć może dlatego, że się denerwuję czy wszystko będzie w porządku z dzidzią, no i z tego powodu też wczas wstałam więc dzisiaj nic a nic się nie wyspałam...

Pozdrawiam:*

witam drogie PAnie :-)
miałam jakieś problemy z internetem ale już powróciłam.
pogoda straszna więc praktycznie cały weekend w domu przesiedziałam. mój M ma od dziś urlop- prawie 3tyg i gdzieś chcielibyśmy się wybrać ale z jednej strony remont trwa a z drugiej to i tak muszę czekać do 5na wizytę. nie chcę panikować ale ostatnio jakoś pobolewa mnie brzuch, i robi się taki twardy. nie wiem czy to twardnienie macicy czy może po prostu Aleksy się przekręca ?? staram się nie panikować ale z drugiej strony nie wiem czy nie iść wcześniej na wizytę? poobserwuję jeszcze jutro i zadecyduję.

Kochana to,ze brzuszek twardnieje to normalna sprawa-weź magnez:tak:Najlepiej się przyswaja magne B6,dostałam go od Gin.

Dorcia- trzymam kciuki za wizyte, ciekawe czy Twój maluszek sie pokaże. Czekam na relacje:tak:

Kota- to prawda tęskni się za brzuszkiem,ruchami jak się już urodzi:-) Dlatego ciesz się tym stanem jak tylko możesz:tak:i uważaj na Was.

U mnie dziś też pogoda paskudna-normalnie nic tylko spać...

Ostatnia edycja:
dorcia co do kawy to są różne kwestie :-)
ja np jestem smakoszem kawy- uwielbiam late machiatto i inne tego rodzaju mleczne kawy i jakoś nie zrezygnowałam z niej do tej pory. ale należę do osób z tzw trupim ciśnieniem :-D i kawka podobno wskazana.
nie należy pić mocnej kawy ale taka mleczna kawa a raczej mleko kawowe nie powinno zaszkodzić. czasem piję też inkę :-D bo uwielbiam ten smak- smak dzieciństwa :-)

dorcia88 - czasem można - wiadomo że nie mocną siekiere jakąś i nie często bo to zawsze kofeina. Ale np. ja mam bardzo niskie ciśnienie w ciąży i jak zaczyna Mnie boleć serce albo głowa pije sobie delikatną rozpuszczalną z mlekiem....(albo szklankę coli)
Natomiast strasznie też lubię wypić sobie kawkę do deserku jakiegoś...ciasteczka bułeczki maślanej itp. to wtedy pije inke - naprawde dobrze zrobiona nie różni się wiele w smaku od normalnej kawy.

Dziewczyny byłam w poprzedni poniedziałek u lekarza i detektorem wychodziło ze serduszko jest tuż nad zespojeniem łonowym . Wczoraj leżąc poczułam jakby kopanie, odbijanie się troszkę poniżej pępka tak ja wiem..3-5 cm... powtórzyło się to pare razy tak pod rząd...nie czułam wiele jakoby w środku ale dużo pod ręką którą trzymałam pod brzuchem...
Jelitka to tej bory mi innaczej pracowały i głośniej także jest duża szansa że to nie były one :tak:
Ale czy to możliwe, że jak serduszko było tak nisko bym czuła ruchy wiele wyżej?

Gdzie wy zazwyczaj czujecie swoje ruchy maleństwa lub gdzie czułyście w 18-19 tc?

reklama
Do góry