reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć dziewczyny,
Zjadłam właśnie płatki owsiane, a teraz piję lekką kawę, po nieprzespanej nocy. Dobrze, że rodzice idą dziś do pracy, to będę miała spokój do wieczora, bo strasznie nerwowa jestem. U mnie jakoś na wadze nie ma strasznych skoków, bo narazie 1 kg, ale wszystko idzie w brzuch i już nieźle odstaje. Obawiam się tylko, że u mnie będzie taki nagły skok, wtedy moge przeżyć szok. Chyba lepiej przybierac tak stopniowo..

Kota, koniecznie odpoczywaj i sprawdzaj czy nie pojawia się więcej. Ostatnio tak mi gin mówił. Jeśli możesz to zadzwoń do gina, mój odbiera 24h, a zawsze może cię uspokoi. ściskam ciepło.. :*

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,

Jakoś dzis ciuchutko na BB:-)
Kota- powiem Ci tak na twoim miejscu dla swietego spokoju pojechalabym do szpitala ,widocznie cos sie dzieje w organizmie ze plamisz (malo bo malo) ale w ten sposob organizm daje Ci znac ze co jest nie tak,tym bardziej wczesniej lezalas w szpitalu,Ja bym tego nie bagatelizowała to jest jednak malutki dzidzius i różnie moze sie dziac ,tym bardziej jestes w zawansowanej ciazy i nie musisz duzo plamic zeby cos moglo sie stac.Mam nadzieje ze Cie nie przestraszylam,moze i nie mam racji ,a chcialabym zeby tak bylo,tez i jestem panikara:-)no ale to jest tylko moje zdanie.

A ja jestem po sniadanku i mi sie nudzi:sorry: Niedziela- dzien leniuchowania:tak:własnie ogladam plytke z Alankiem jak fika koziolki u mamusi w brzuszku:-D

Kurcze tak sobie mysle jak ja wytrzymam 2 miesiace do nastepnego USG:sorry::sorry::sorry:
Miłego dnia kochane

Kota- leż w łóżku, nospa, magnez i jesli masz to luteine bierz, jak możesz to skontaktuj sie jak pisze Nastazja ze swoim ginem, albo jedz do szpitala, sama juz nie wiem-nie mialam takiej sytuacji. Ja bym pojechała żeby sprawdzić np co z szyjką.

Trzymaj sie

dziewczyny, dzięki!
dzwoniłam do gina, pytał, jaki kolor plamienia - była to dosyć ciemna kropla, czy się powtórzyło i czy mam skurcze - na szczęście nie, no i czy czuję ruchy małego - a ten jest nadzwyczaj aktywny.
mam się nie martwić, ale leżeć i obserwować, jak nic więcej się nie pojawi, to dobrze, bo czasem takie ciemne plamienia to znak, że mogłam mieć jakies otarcie itd., jestem trochę spokojniejsza, ale nadal się boję. no i to prawdopodobnie wina tego, że wczoraj za dużo chodziłam, nosiłam, stałam. gin powiedział, że ciąża nie lubie dużej aktywności i muszę więcej odpoczywać. na razie nie wzięłam L4, ale będę czujna....

Witam wszystkie Grudniówki!
Ja co prawda też mam termin wyznaczony na dzień 17 grudzień,ale zaraz po stwierdzonej ciąży bliźniaczej( w 5 tyg.) pani doktor uprzedziła nas,że rozwiązania możemy spodziewać się dużo wcześniej. Ponoć przy bliźniakach tak się często zdarza.Mam też zapowiedziane,że raczej będę rodziła przez cc. Jest to moja pierwsza długo oczekiwana ciąża,mam 33 lata,z mężusiem staraliśmy się o dzidziusia bite 2 lata. Jakoś nie chciało nam wyjść mimo,że wszystkie badania moje i męża nie wskazywały na to,że jest z nami jakiś problem-w końcu się udało.A co do tego,że "strzeliliśmy" :-) bliźnięta to było moje marzenie od 19 roku życia(wtedy siostra mojej mamy ur. bliźniaki).Wymarzona,wymodlona,wyafirmowana ciąża!

Witam,

dopiero wróciłam na BB po małej przerwie i znowu mnie chyba tydzień nie będzie :szok: Wyjeżdżamy na tydzień nad jeziorko, niby nie daleko, ale neta tam nie ma :-( Po powrocie pewnie nie dam rady nadrobić wszystkiego. Dziewczynki wszystkiego dobrego Wam życzę w nadchodzącym tygodniu i samych dobrych wieści.

Kota dbaj o siebie. Ja bym się zastanowiła jednak nad L4. Odpoczywania nigdy za wiele.

Piękna fotka. Aż się nie mogę doczekać mojego USG. Dzidzia już taka duża :)

A ja juz po USG!!!!:-) jestem przeszczesliwa, chłopczyk na 100% :tak:jesli chodzi o parametry dzidzi sa idealne, według USG jutro jest 21 .t.c :-) Pani dr pokazala mi jajeczka Alanka , cały czas spał wiec z boku na bok musialam sie przekrecac:-) nagrała mi płytke z calego badania , warto bylo wydac 250zł bylam pierwszy raz w tej klinice na USG Pani dr ssuper wszystko wyjasnila krok po kroku , jest niesamowita (dziewczyna z Warszaway mogę podac namiary) łożysko wysoko,na sciane tylnej i według USG poród na 13.12.2011:-)
Jesli chodzi o wage Alanka sa dwa rodzaje danych (nie wiem o co chodzi)
Efw Hadlock - 389,1g
Efw Shepard - 434,5 g

Fotki nie sa dobrej jakosci bo nie ma skanu , ale dzidzia jest jak ta lala:-D

Jak wszystko bedzie ok nastepna wizyta dopiero w pazdzierniku :-(

Zobacz załącznik 377051Zobacz załącznik 377052

Gratuluję!!! No tak powinna wyglądać każda wizyta.

Muszę się powoli zacząć ogarniać. Pojawię się za tydzień. Buziaki!

Hej kota!
Jesteśmy mnie więcej na tym samym etapie naszych brzuszków.Ja ciążę znoszę bardzo dobrze,ale też przytrafiło mi się małe plamienie co prawda było to 5 tyg.temu,leżałam 4 dni w szpitalu na obserwacji.Moje plamienie dostałam rano po "spokojnej" nocy ;-),były to właśnie takie brunatne plamki,beż żadnego bólu czy skurczy, w sumie skończyło się na jednej wkładce higienicznej-ale wystraszyło. W szpitalu powiedzieli mi,że mogło to być np.po współżyciu(4dni wcześniej),albo jakieś naczynko czy krwiaczek mi pękł-nic zagrażającego ciąży.Mamy tylko z mężusiem zakaz przytulania-do odwołania:tak:.Wszystko będzie OK.czasami tak postraszy,żebyśmy troszkę więcej dbały o siebie i dzidziulki.POZDRAWIAM

Witaj salsik-pierwsza bliźniakowa mamo na naszym forum:-)
Kota- co do L4 ja bym wzieła-ja jestem na L4 od 5 tyg, niby praca siedzaca przy biurku ale nie ma zmiłuj czesto po godzinach siedziałam (korporacja), ja chcialam wrocic po 12 tyg, ale jak moja kolezanka z działu bedąca w ciąży ją straciła bo siedziała po godzinach, nikt jej nie oszczedzał, to mi przeszło, tym bardziej ze moj gin to na samym poczatku mi powiedzial ze cała ciaze bede na L4. Nie chce Cie broń Boże straszyć, tylko żebys uważała

dziewczyny, dzięki!
gin powiedział, że ciąża nie lubie dużej aktywności i muszę więcej odpoczywać. na razie nie wzięłam L4, ale będę czujna....

Kota, mój gin też mi powiedział, że mam robić wszystko 2 razy wolniej. Może weź L4 jednak. Ja nie pracuję, a też czasem czuję się zmęczona robiąc coś w domu. A poza tym my się podświadomie teraz podwójnie stresujemy i później się to odbija na zdrowiu.

Salsik, witaj.. A ostatnio właśnie pisałam że nie mamy żadnych bliźniaków.. No i proszę :)

Becia, ja tez się nie moge napatrzeć na te zdjęcia.. Przed tym usg ostatnie miałam w 11 tygodniu i wtedy dzidzia wyglądala jak bałwanek, a teraz już rysy twarzy widać. no piękne uczucie.

reklama
właśnie coraz poważniej rozważam to zwolnienie, zobaczymy co jutro podpowie głos rozsądku, gin powiedział, że wystarczy jeden telefon i on mi od razu wypisze zwolnienie.

salsik; dzięki wielkie za Twoje słowa, też już leżałam kilka dni w szpitalu, ale przez skurcze, plamienie, a raczej brązowo-czerwona kropka pojawiła się wczoraj, 4 dni pod wizycie u gina, to też mógł być powód, w końcu mnie badał i sprawdzał szyjkę podobno jest długa, twarda i ładnie zamknięta. kurcze, same stresy z ta ciążą :-D no ale teraz to już zawsze będziemy się martwiły o nasze dzieciątka :tak:

miłego dnia kochane Grudnióweczki!!!
ja swój raczej spędzę w łóżku :tak: i zastanowię jeszcze czy jutro iść do pracy...

Ostatnia edycja:
Do góry