reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Phelania, mam nadzieje, że się odezwie, bo ma mamę panikarę :p

Dagne, ja w piątek miałam takie bóle brzucha, dużo leżałam, wzięłam ciepłą kąpiel i pomogło. Może też powinnaś odpocząć.

reklama
Witam witam i powiem otwarcie .... już nie mogę się doczekać kiedy będzie GRUDZIEŃ :) ... normalnie jakem facet jak nigdy chyba ale rozpiera mnie duma że będziemy razem na sali porodowej :) ... a co się nasłucham to już moje haha ... ale co mi tam zniosę dumnie i z pokorą wszystkie niedogodności porodowe ( szkoda że to nie ja rodzę :)

A mi się od powrotu ze spacerku nic nie chce jak się położyłam tak leżę i leniu****ę i do tej pory się nudziłam ale w końcu coś troszeczkę się ruszyło na BB więc można troszkę poczytać =)
A mam pytanko czy jest jakiś określony czas kiedy robi się glukozę w ciąży ??

No jak widać w mej sygnaturce 19 tydzień i 1 dzień . Do przyjścia na świat "smoczątka" 146 dni. termin mamy na 17 grudnia i mam nadzieję że będzie terminowo bo święta za pasem będą a kto mieszka ? i o to jest pytanie za 100pkt a nie wiem jak babcie w kapcie nie wiem i powiem szczerze jak tylko się dowiem dam znać jakem facet z ;) jajami :D ... pozdrawiam wszystkie grudniowe mamusie no i tatusiów !!! Faceci co jest z wami noo?? czy tylko ja tu jestem jedynym rodzynkiem wśród damskiej populacji grudniowej porodówki ?? , ruszcie się no z przed TV , zaprzestańcie grzebania w waszych furach , nie wybierajcie się na ryby zostawiając swoje damy same tylko brać no się za pisanie ... pozdrawiam Marek

tataSMOK -Widze widze:-)zagalopowalam sie zazwyczaj to podstawowe pytanka na BB;-)Cieżko na Forum o faceta chyba bedziesz jedyny ,fajnie zawsze cos nowego.:tak:
A z ta glukoza to nie wiedzialam ze tak pozno, 25.t.c hmmm myslalam ze teraz dotane skierowanie na badanie:baffled:

Z tego co słyszałam to cukrzyca rozwija się w II trymestrze, w necie można wyczytać że obciążenie glukozą robi się zwykle między 24 a 28 tygodniem. Ja od lekarza dostałam skierowanie na ostatniej wizycie, kolejną mam w środę 27.07 więc będę w 21 tygodniu, ale myślę, że te 3 tygodnie nie zrobią różnicy. Oprócz tego mam skierowanie na mocz i morfologię.
Kładę sie powoli, rano trzeba wcześnie wstać, a jeszcze pewnie pogapię się na tv. Dobranoc dziewczyny, trzymajcie kciuki, żebym jutro jakoś przeżyła :)

No dziewczyny trzymać będą ale i ja potrzymam sobie troszkę a co mi tam :), nawet nie wiecie drogie Panie ile się nauczyłem już o ciąży i problemach jakie was spotykają ...no no jestem pełen uznania i zrozumienia ... patrzcie no Panie niby facet a łapie co i jak :)

reklama
Witam Wszystkich!!!
Ja połówkowe mam 3 sierpnia to będzie 21 tydzień. również bardzo się denerwuję i chciałabym już być po.... i wiedzieć, że z małą wszystko ok. Mam nadzieję, że płeć się potwierdzi bo już nakupiłam duuużo ubranek różowych i w kwiatuszki. Mój M to chyba by oszalał z radości gdyby się dowiedział, że będzie syn.....ja jednak mam nadzieję, że nic nie urosło:-)
My dzisiaj poweselnie, za tydzień jeszcze jedne weselisko tyle że dwudniowe. Miłego wieczoru!!!! Dobranoc!!!

Do góry