reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

venus27 powiem tak... mój tata wróży mi chłopca, mąż mówi, że będzie syn, mama również, a ja nie wiem co czuję hehehe obstawiam, że będzie córcia i obym się nie pomyliła:-) dodam jeszcze tylko, że tata mojej siostrze wywróżył córkę i jak się okazało półtora miesiąca temu wyszła córka:-) a tak wogóle to żeby było zdrowe;-)
Nie zamartwiaj się kopniakami, ja sama to przeżyłam na własnej skórze;) a że jestem kobietą przy kości to mogłam nie czuć tak szybko ruchów maleństwa, a wyczytałam gdzieś, że jak się ma później ruchy to na dziewczynkę bo chłopacy kopią 14tc-16tc a dziewczynki po 17tc i którymś dniu hehe ale nie wiem czy to się sprawdzi, zobaczę u mnie;) ja czułam ruchy jak byłam w 18tc i 4dniu;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia88 powiedziałam kiedyś mojemu M. o tym jak się czuję i co myslę. On twierdzi, ze wymyślam sobie kłopoty. Powiedział mi, że rzeczywiście ma dużo miłych wspomnien co do zony, wkońcu byli ze sobą kilkanaście lat i nie bedzie kłamał że nie. Tak samo mówił kiedy pytałam o dziewczynę, z którą był po rozwodzie-mówił ze był z nimi szczęśliwy, ale teraz jest tylko ze mną. Wierzę mu, ale wiem też że jego przeszłość będzie sie za nami ciagnęła do końca zycia:-(Widziały gały co brały, nie mam prawa się użalać!
dzięki za słowa otuchy:-)

venus27 nie chcę się wstrącać ale na twoim miejscu powiedziałabym mu że przeszłość zostawia się za sobą, podją decyzję o rozstaniu z żoną więc zaczyna nowy rozdział w swoim życiu z Tobą i niech zamknie za sobą drzwi z poprzedniego życia tylko niech z dziećmi utrzymuje kontakt, a jeśli naprawdę Cię kocha to niech zapomni o żonie. Porozmawiaj z nim na spokojnie, wytłumacz w jakiej ty się znajdujesz sytuacji, co Cię dręczy i co czujesz, bo jeśli ma Cię mieć za obojętną albo twierdzić, że Cię kocha, a ciągle wspomina "wspaniałe chwile z żoną" to niech się naprawdę zastanowi czego on oczekuje od życia dzieląc go z Tobą i przyszłym waszym bąblem;)

Dorcia88 więc wg tego co napisałaś mamy szansę na dziewczynki hehe;-) Koniecznie napisz jak będzie po wizytach:) Ja idę w czwartek, ale marne szanse, że lekarz mi powie:-)

a wyczytałam gdzieś, że jak się ma później ruchy to na dziewczynkę bo chłopacy kopią 14tc-16tc a dziewczynki po 17tc i którymś dniu hehe ale nie wiem czy to się sprawdzi, zobaczę u mnie;) ja czułam ruchy jak byłam w 18tc i 4dniu;-)

hehe, ja też poczułam w 18tyg. i będę miała chłopca :-D

venus27, za każdym ciągnie się jakaś przeszłość, nie ma sensu tego rozpamiętywać i może Twój facet ma rację, że wymyślasz kłopoty, nie warto! ciesz się swoim życiem i szczęściem, nie patrz wstecz w nie swoje życie, a zobaczysz, że wszystko jest ok i że tworzycie razem super rodzinę! myśl o przyszłości :tak: trzymam kciuki!

Dorcia88 moze troszkę niejasno napisałam. On zostawił przeszłość za sobą i w ogóle nie wspomina o niej. Tylko, że ja jak go dręczę i wypytuję to on się wkurza i twierdzi, ze było minęło i liczy się życie teraz. Mówił mi w tym sensie o eks, że nie może mi powiedzieć, ze zawsze było miedzy nimi źle, bo przeciez mają dzieci i były też miłe chwile. Ale nie moge mu zarzucić, że mnie do tamtej porównuje czy w ogóle mówi coś o niej. Jak np. mu mówię, że ona z kims jest czy ją widziałam to on na to ze to nie nasza sprawa i że jego to nie interesuje.

kota-behemota no to znaczy, że to pic na wodę hehe:-) ale zobaczymy co mi wyjdzie, w poniedziałek mam usg więc już nie długo:-) a tobie gratuluję chłopczyka:*

venus27 skoro tak mówi to znaczy, że mu nie zależy na eks żonie;-) więc nie masz co się zmartwiać i zaśmiecać sobie tym głowy, myśl pozytywnie, a pewne sprawy same się rozwiążą;-) kochajcie sie i nie róbcie sobie niepotrzebnych problemów i wyrzutów, a będziecie żyć jak w bajce:-) trzymam za was kciuki, kiedy ślub?

reklama
Do góry