reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

pewnie już wszystkie Panie śpią a ja właśnie skończyłam prasować. 4godz mi zeszło... :-( takie zaległości że sama byłam w szoku.
teraz marzy mi się tylko kąpiel i kładę się spać.

dobranoc

reklama
Dzień dobry :)
myślałam, że po kościółku wybiorę się na jakiś spacer, a tu patrze za okno- pogoda nie napawa optymizmem.
Dziewczyny, ile jest jeszcze nas- przed połówkowych?? jejciu wydaje mi się, że jestem na samym końcu :) a i jeszcze nie znam płci w dodatku :)

Cześć Dziewczyny,
Wczoraj wróciłam o 23:00, zmarznięta, bo grill robili w ogrodzie, a ja w dresie pod dwoma kocami siedziałam :baffled: Ale przynajmniej rodzina nic nie gadała, jedna ciotka tylko uznała, że jej się imię Adam nie podoba i mamy to zmienić, bo ona by dała Wacuś :szok: No to jej powiedziałam, że jak sobie zrobi swoje (a ma prawie 60 na karku i nie ma dzieci) to będzie sobie mogła nazwać jak tylko chce, a "wacusia" to mój Adaś ma wiecie gdzie :-p No ale tak poza tym to był spokój i całkiem miła atmosfera. Od razu gdy wróciłam wskoczyłam do łóżka i jeszcze chwilę się zastanawiałam nad tym imieniem, bo narazie to się podoba tylko mnie, mojemu M. i mojej mamie :baffled: Ale stwierdziłam że nie będę sobie głupotami zawracać głowy i zasnęłam.
Zaraz może coś zjem, a jak dojdę do siebie to trochę muszę ogarnąć w sypialni.. A później, jak to w niedziele, ponudzę się bardzo..

Cześć dziewczyny:)

Mam pytanko-może głupie... Na połówkowe wysyła lekarz czy to zależy od nas kiedy chcemy w tych okreslonych tygodniach?

Połówkowe badanie można zrobić od 18-22 tygodniem, lekarz kieruje zazwyczaj kobiety po 35 roku życia, wtedy badanie jest refundowane przez NFZ, natomiast bez skierowania badania można wykonać prywatnie, ja płaciłam 200zł. Wtedy można się umówić kiedy się chce, byle się zmieścić w tym przedziale. Ale podobno najlepiej iść między 20 a 22 tygodniem, wtedy dzidzia większa i więcej można zobaczyć i pomierzyć.

hej mamuski ! ale dzisiaj echo! wszystkie dziewczyny chyba sie relaksują i nie maja czasu na BB :D
Mnie dzidzius juz kopie regularnie, nawet zdarza sie w nocy przebudzic, bo tak daje czadu :) na siku nie muszę wstawac, to mnie dzieć inaczej zmusza do budzenia sie w nocy :)

Hej =)
Ja dzisiaj mam już lepszy humorek =) Byłam na zakupach ale nic sobie nie kupiłam bo stwierdziłam że nic nie ma heh więc tylko zakupy spożywcze były, a teraz sobie siedzę na sofie słucham muzyczki a M gotuję rosołek żebym ja sobie posiedziała i nic nie robiła, a że gotować lubi to niech gotuje jeżeli tylko ma ochotę. Później jakiś może spacerek a tak to brak więcej planów na niedziele.

Nastazja jaka była reakcja cioci jak Jej tak dowaliłaś żeby sobie zrobiła ??

Pozdrawiam miłego dnia =)

Żabcia, stwierdziła tylko że ona już nie może.. I dalej rozpływała się nad Wacusiem, marząc jaki to on by był grubiutki i śliczniutki :laugh2:
Zjadłam obiad i osłabłam, chyba się położę, żeby się wszystko ładnie strawiło. No coś straszna cisza dzisiaj na BB.. A szkoda :( Bo nudy u mmie straszne.

reklama
No straszliwa cisza jakoś od wczoraj ... też zaglądam co chwilę czy jakiś nowy pościk się pojawił żeby poczytać a tu nic.
Hehe lepiej jak ciocia po porodzie zamiast Adaś będzie się zwracać Wacuś do Twojego Synka. My na razie nikomu z rodzinki nie powiedzieliśmy jak będą się nazywać nasze dzieci (piszę w liczbie mnogiej bo nie znamy płci).
No ja też uciekam na jakiś czas z BB i idę na spacerek po obiadku bo jak się nie zmotywuje od razu do wyjścia to pójdę spać i tyle będzie z mojej niedzieli hehe =)

Do góry