reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

inka póki co moje znajome ostatnio rodzą samych chłopaków... więc się śmiałam, że przydała by się jakaś panna co by im serca skradła:-D ale wiadomo, nie koniecznie u mnie w brzuchu;-) jak to się mówi - ważne, żeby było zdrowe:tak:

reklama
Kochane, mam jakiś wysięk z prawej piersi :szok: Siedzę i oglądam tv, a tu nagle coś czuję, że mi mokro... Zaglądam pod koszulkę, a tam sutek mokry i w kropelkach! :szok: To normalne jest????
pewnie to siara, może już się pojawić u niektórych właśnie w ciąży. U mnie nic nie leci, ale w pierwszej ciąży to samo miałam, do porodu nic nie wyciekało. Tak więc na pewno wszystko ok :) Zresztą chyba któreś z dziewczyn pisały albo pisała że już jej coś cieknie :)

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny jestescie niezastąpione!!!!!!
uspokoiłyście mnie na maxa, fakt ciut mnei boli brzuch po boku ale tak w poprzedniej ciazy miałam, i cieszę się że już jutro wizyta.
Ale własnie cholerka nie pamiętałam jak to było z tymi pierwszymi ruchami bo Kamila poczułąm dużo pozniej ale za to już praktycznie caly czas a teraz jednak dosc wczesnie wiec podejrzewałam ze dzidzia jeszcze takie numery będzie odwalać, ale rozum jedno serce drugie jak w tp;p;p. A skoro wy tak czasem macie jeszcze a jednak ja jedna z 4 najpozniejszych terminowo tu jestem to mysle ze jest ok:).

Niunia
makaron zapowiada się apetycznie.. tylko cholera czemu ja nie przepadam za szpinakiem.. moze jakbym gdzies w koncu zjadła cos dobrego z nim w roli głównej to bym się przekonała.

Sergii ja tez myślę że to siara, jesli nagle nie pojawiły się jakieś nowe mega bole piersi i obrzmienia itp to powinno być ok.

witam:)teraz nigdy nie nadrobie jak jestesmy na fb:p:p:p
uciekam,fajnie ze tam jestescie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamy dolaczcie do nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

polecam dobranoc pa:)

Wczoraj na Usg mój gin dokonał nowego odkrycia!. Będzie dziewczynka:-D, podobno to już pewne na 100%:-), dzidzia ślicznie rozchyliła nóżki, więc nawet ja wątpliwości nie miałam. Do tej pory gin upierał się, że to chlopczyk ...hm...tłumaczył się teraz, że to co widział to musiała być łechtaczka taka stercząca hahahaha, a my już ciuszki zaczęliśmy kupować, to znaczy mąż zacząl, na szczęście mu wypersfadowałam żeby kupował neutralne, a trochę tego zdążył już nabyć....
Ja też już czuję ruchy dzidzi:-) i od czasu do czasu-np.przy ucisku gumki od leginsów na brzuch albo kiedy pies mi glowę na brzuchu poloży-kopniaczki.

Zastanawiam się jakiej długości powinna być szyjka macicy na tym etapie ciązy. Moj gin twierdzi że 4cm to ok, ale ja wiem, że on jest z tych którzy nie lubią stresować kobiet w ciąży i nie do końca mu ufam w tej kwestii...jak z tą szyjką jest u Was? Od kilku dni pobolewało mnie coś w pobrzuszu i zaczęłam nieco panikować-codziennie podsłuchiwałam serduszko detektorem bo mi się wydawało że coś nie tak. Po wizycie dopiero się trochę uspokoiłam ale jak widać nie do końca...

hej dziewczyny!:-)
Sergie, mi tez sie wydaje, ze to siara....
Tofika, gratulacje!!!;-)
u mnie nieprzespana noc... po pierwsze byla burza, bardzo silna i troche sie balam (sama w mieszkniu, maz w podrozy), a po drugie wieczorem zaczal mnie bolec brzuch, tak jakos wokol pilki i na dole i po boku z prawej strony.... mocno bolal, tak ,ze musialam lezec na plecach, na boku nie dawalam rady... teraz tez jeszcze troche dokucza, ale juz mniej na szczescie.... ten bol tez dodatkowo mnie wystraszyl, bo jakby co to w taxi i do kliniki.... Nie wiem czemu tak boli.... czy znowu przez to, ze cos nie takiego zjadlam....
Milego dnia dziewczynki!;-)

Ostatnia edycja:
Hej mamusie:-)
Ja dzisiaj wizyta u mojej ginki na 15.00:-)..znów pooglądam moją dzidzię:tak:
Sergi, na bank to siara..mi już jakiś czas się sączy.
Tofika, to super:-), zasilicie szeregi dziewczynek, żeby nie czuły się samotne;-)

Ok, zmykam zrobić papu mojej księżniczce;-)

Sergi, to na pewno siara :tak:

Tofika, gratuluję córeczki!!!

dziewczyny, wczoraj mnie maly skopal!!!! zjadlam kolacje, siadlam spokojnie i nagle czuje takie pukanie w brzuch raz za razem i po kilku minutach znów :-D no coś wspaniałego, w końcu się doczekałam i od razu jestem spokojniejsza. Albo moje dziecię lubi jajko na twardo albo go nienawidzi, ale muszę je częściej jeść, skoro maluch tak po nim bryka :tak:

no a dziś pierwszy dzień w pracy po zwolnieniu i już się denerwuję :dry: kurcze... a miało być tak miło... zobaczymy, jak się rozwinie sytuacja, muszę się mniej angażować i robić tylko to, co co mnie należy. dzidzia jest najważniejsza!

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczynki,
wczoraj znowu nie udało mi się nic kupić w h&m były spodnie, ale zostały same 42 i 44, a ja potrzebuję 36 ;( Ehh.. Wczoraj miałam dzień głodomora, ciągle coś jadłam , taka byłam głodna, na obiad praktycznie zjadłam 2 dania, bo miałam pomidorową z ryżem i kluseczki z mięsem, boje się że ten apetyt mi już taki zostanie.

Serg, nie martw się , mnie cieknie z piersi juz od tygodnia, codziennie na koszulkach mam mokre ślady. Musze zapytać gina w przyszłym tygodniu czy wszystko ok. ?
Tofika , gratuluje córeczki ;)
No i jutro dziewczyny wielki dzień, połówkowe USG i mam nadzieje, że poznam płeć, bo już mnie skręca z ciekawości :-)
Lece, bo zaraz mój M. przychodzi.. Dziś robię jego ulubiony obiad: kotlety mielone, buraczki, ziemniaczki , mam nadzieje że się ucieszy.
Buziaki dla Was..

reklama
Nastazja, ja mam dokładnie taki sam problem z H&M-owymi spodniami, bo też potrzebuję 36 i wiesz co, u mnie w h&m dział mama graniczy w działem BB i zapędziłam się właśnie do tego działu, gdzie ktoś przypadkowo chyba poodwieszał mniejsze rozmiary ciążowych spodni, bo cały wieszak był ich pełny..

a jeśli chodzi o apetyt to mi coraz bardzo dopisuje :tak: i coraz gorzej sypiam niestety

Do góry