reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Agapa- ale bym dymu narobiła w tej przychodni !
Asko- Kasia zazdrości Karoli tej suni :)
Kota- Mamoku mieliśmy ale podarowałam komuś, bo ta grafika mi się nie podobała. Kiedyś w Lidlu za 10zł udało mi sie kupić W krainie misiów - fajne... Kubuś jest obłędny :) Przyjdzie czas że w końcu włosy Ci się wzmocnią, nie ma innej opcji

Nos mam zawalony i ciężko dychać :/ Dziś jedziemy do znajomych na andrzejki a jutro moje urodziny i nie wiem jak odmówić teściowej bo na obiad nas zaprosiła. Niewdzięczna jestem

reklama
Kota-jeszcze trochę i galerie będą Twoje:-D juz wkrotce zaczną sie przeceny.
Kama wróciła rano z nocy w szkole. Szczęśliwa bardzo. Mieli bal połączony z wrozbami. Była przegrana za pipi.

Z prezentami u nas juz nawet niezle. Na Mikołaja dajemy Młodej klocki do budowania, Kama dostanie kalendarz adwentowy z lego-codziennie jest inna zabawka pod okienkiem.
Pod choinkę Zulka ma safari z play doha-plasteline, a Kama dostaje tableta. Mężol chce cv radio to sie doloze, ja chce perfum, a rodzicom kupuje bilety na kabaret w styczniu. Jeszcze musze pomyśleć o bratanki i w sumie tyle. Potem urodziny Zu.

Dziewczyny macie świętą rację żeby zmienić przychodnię tylko u mnie jest taki problem że najbliższa jest 15km ode mnie, a ja często biorę recepty na leki dla Mikusia. Nie mogę wziąć zapasu, bo recepty mają swoją ważność, a ja muszę w miesiącu mieć f-rę na conajmniej 100zł bo będę to sobie odliczała od podatku. Dlatego ja sobie tak kombinuję żeby w każdym m-cu ta kwota była.
Mogłabym złożyć skargę, ale potem muszę jeździć do W-wy na sprawy do sądu lekarskiego, a mi naprawdę są niepotrzebne dodatkowe nerwy.

Dziewczyny macie świętą rację żeby zmienić przychodnię tylko u mnie jest taki problem że najbliższa jest 15km ode mnie, a ja często biorę recepty na leki dla Mikusia. Nie mogę wziąć zapasu, bo recepty mają swoją ważność, a ja muszę w miesiącu mieć f-rę na conajmniej 100zł bo będę to sobie odliczała od podatku. Dlatego ja sobie tak kombinuję żeby w każdym m-cu ta kwota była.
Mogłabym złożyć skargę, ale potem muszę jeździć do W-wy na sprawy do sądu lekarskiego, a mi naprawdę są niepotrzebne dodatkowe nerwy.
Kochana to tak jak ja ... najbliższą przychodnię mam 4 km od siebie,ale ją olałam bo lekarze pediatrzy na niczym się nie znają a czasem przyjmują na podójnym gazie...
Przeniosłam się 16km dalej...
Dzieciaki są dopatrzone - teraz Rubenek po mononekluozie jest drugi tydzień-lepiej mu,ale nie jest do końca zdrowy i znowu muszę się z nim wybrać na obejrzenie.

Sosnowiczanka obrzydziłaś mnie, a ja uwielbiam wiśniowy jogurt Augustowski...
Kupinosia mam więcej i konkretnych ;)
Agapa to dla mnie jakieś nieporozumienie. Ale bym się wkurwiła, nie dziwię się, że chcesz zmienić przychodnię.
Kota do Rozenkowej mi brakuje ulala... Jakby wpadła na test białej rękawiczki to by chyba padła trupem, że nie wspomnę o tym, że wyglądam jak trol przy niej. Zaufaj mi... haha No a co do włosów... powaga, Nina zbiera moje z podłogi też a wcale cycem nie karmiłam.. wogle to już 2 lata zaraz od porodu mija a włosy się sypią...ale pewnie z innych przyczyn niż u Ciebie. Też mam zakola i wysokie czółko. Już nie wiem z której strony się zaczesać żeby było ładnie hahaha. Nina jak znajduje włosy to nie idzie mi z pomocą jak Tobie Kuba by dokleić ale po prostu... palcami je dotyka i tak sobie sprawdza długość... a jaką minę robi...jakby miała kupę pod nosem... się brzydzi...WŁASNEJ RODZONEJ MATKI!:szok:Jedyne co to mniej włosów w szczotce odkąd używam Szczotka TANGLE TEEZER ELITE - WYSYŁKA 24H (3718544245) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Zawsze sobie żalowałam ale naurodziny dostałam od brata dziewczyny... no i nie używam już odżywek, które zajebiście obciążały moje słabe włosy. Teraz tylko spray Giss Kura raz na jakiś czas... tą szczotką to swój blond i bez odżywki mogę rozczesać... a teraz mam taki odrost, że wogle koniec. MAPET SHOW....a fryzjer zapisany na 19go grudnia...
Maleństwo mi tez brakuje prezentów dla rodziców, dla kilku innych osób. Póki co kupiłam dla Małej i Brata... Nie mam kiedy reszcie coś sprawić...
Sosnowiczanka masz rację, grzywka spoko...tylko co dalej... mam mieć samą grzywkę?Na więcej włosów brak!:szok::-D
Kupinosia powiedz teściowej, że nie dasz rady, bo masz kaca po andrzejkach hahaha.Nie no żartuję...idź na trochę i święty spokój.
Co do prezentów dla dzieci naszych to wczoraj Nina dostała od mojej koleżanki tekturowy domek.Kupiła w Lidlu chyba za 3 dychy. Złożyłyśmy go, fakt kawał miejsca zajmuje ale jest rewelacyjny. Pomalowałyśmy go trochę farbami, mazakami...cały czas jest dużo pracy i Nina ma zajęcie, w dodatku już zamieszkała w domku lalka i kołyska, dywanik i pies...i my 2 jeszcze tam wchodzimy ale nie powiem...na styk już i siedzimy jedna na drugiej ale jest fun. Nina uwielbia i karze mi siedzieć w domku cały czas...Domek fajny solidny, można malować go jak się chce.My farbami, palcami..trzeba farb z biedronki zakupić...bo te nasze na wykończeniu.
Ninka zakatarzona, pokasłuje, oczywiście wczoraj opiekę na Nią wzięłam, nie poszła do żłobka, że nie wspomnę o zapaleniu spojówek.
Ale walczę z tym... weekend troszkę samotny ale może tak trzeba... Nina ma drzemkę więc pewnie nie pójdzie spać jak należy i będzie dyskoteka.
Od kilku nocy Nina woła P w śnie, przebudza się płacze, chce spać tylko na moim brzuchu, kręci się. Nie wiem co jej jest. Tęsknota?Aż taka?Ostatnio miał urlop i wogle dużo się nią zajmował. Bardzo dużo... za każdym razem jak ktoś puka to ona pyta czy tata... popłakuje przez sen.. a może to 5?Wychodzą już niektórym Grudniaczkom czytałam...sama już nie wiem;(

Hej kochane :)))

No i po sobocie. Alan spi od 20. Ja obejzałam Kevina w Nowm Jorku i niebawem sie tez kładę.
Popoludniu zostawiłam Alanka z babcią i ruszyliśmy z M do sklepu, chcieliśmy sobie kupić buty zimowe. I wy******m sie jak nie wiem:/
Spodobały mi sie buty w deichmanie, niewielka cena, mój rozmiar, moj kolor, futro w środku... M tez zlalazł dla siebie buty tylko nie było jego rozmiaru, bardzo fajne buty zresztą. No to pani spojzała w komputer, mówi ze w realu w Czeladzi w tym rozmiarze sa 4 pary. Jako ze Alan u babci, to mowie jedziemy! nie daleko moze z 10 km do Czeladzi mamy, moze i mniej. No to wieć nie mierzę "swoich" butów, tam kupię. Pojechaliśmy i co? Dla M sa, ale moje tylko jedne w malutkim rozmiarze!!! No az zła się zrobiłam...
Jutro jeszcze po nowy kaloryfer musimy jechać to moze po drodze zajadę i po buty.

Kupiliśmy w tej czeladzi jeszcze obraz do kuchni nad komodę. W ciemniej ramie z motywem papryczek chilli nad rozsypanym pieprzem. ładnie, pięknie, tylko trochę za szeroki i jakbyśmy go powiesili to za zasłonę bedzie się trochę chował. Kurde nie wzięłam rachunku, w sumie pani nam nie dała, ale moze mozna wynienic na trochę mniejszy?

Asko Karolcia z Mollunią śliczne :))))))))))))))))))))))))))))))))) A psinka jaka duza się na zdjęciu wydaje! Pokazałam fotkę mojemu M to stwierdził ze cała Fifka! Moja kochana dziewczynka:)

Agapa jak czytam twoje przygody z lekarzami to dziękuję Bogu za moją przychodnie. Mam moze z dwa km, wiec bliziutko a nasz pediatra to lekarz z powołania. wspaniały facet, mowie wam. Nigdy, przenigdy nie miałam problemu zeby dal mi skierowanie, L4 czy cos innego... Obym tylko nie przechwaliła za wczasu..:/
Wogóle to w przyszłą środe wybieram sie na bilans dwulatka:)
I na meningokoki chce zaszczepić Alanka.

Netka gdybyś ty wiedziała jak ja sobie obrzydziłam owocowe jogurty...... :-(
Nigdy, przenigdy nie kupie. Najwyzej naturalny i owoce sama dołoże. Obrzydliwa jestem strasznie do jedzenia.... Juz wole czystą chemię niz jesc robaki! Fuj :no:
Netka rozbawiłaś mnie tym ze włosów na samą grzywkę ci zostało :) Piękna kobieta z ciebie:)
Ubawiłaś mnie tym siedzeniem w domku! Sąsiadki synek ma i uwierz ze we dwie byśmy nie weszły ;)
Aj, grunt to akceptacja siebie:)
Aluś dolne piętki juz ze trzy miesiące chyba bedzie miał... Górne czuc pod dziąsłem, ale wyjśc nie chcę! Skubane.... Do zawału i nerwicy mnie doprowadzą!

Nastazja, Phelania, Freiya a gdzie wy jestescie????

Kupinosia Alan imo ze jedynak tez od jakichś dwóch tyg ma ciśnienie na mamę! W tyg nie moge go z dziadkiem zostawić bo płacze jak ide do pracy.. Musze wychodzic jak sie czymś zajmnie bo inaczej ryk... No ale co zrobić,do pracy MUSZĘ iść!
Dziś o dziwo bezproblemowo został z babcią!

Czesc Dziewczyny...
Codziennie czytam zaczynam coś pisać, ale jakoś wena mnie opuściła i każdy post wydaje mi się bez sensu. U nas jakoś leci.. Praktycznie narazie nic się nie zmienia. Dziś nasza pierwsza rocznica ślubu. Może w końcu spędzimy wspólnie wieczór przed tv chociaż, bo codziennie padam usypiając Adasia. Jestem przemęczona i nie wiem kiedy się zregeneruję. Adaś cały tydzień ma katar, a dwa dni temu w nocy gorączkował, ale nie była wysoka więc nic nie podałam i przeszło mu. Obstawiam, że to jakaś piątka się przebija, bo zawsze tak było. Muszę zajrzeć mu kiedyś do buzi.
Dziś M. gra mecz, potem mamy jechać do siostry, może zahaczę o fryzjera, bo nie mogę na siebie patrzeć!

Buziaki..

Nie pisalam bo prawie przez 2 tyg nie mialam klawiatury:/ straszak mi zalał od latopa (nie wiem jaki bedzie koszt wrrrr) a druga która mialam zastepcza powyjmowal przyciski i pochowal
xbaffled5wh.gif.pagespeed.ic.86g2k5DKPM.webp
przez Tablet PC pisalo sie strasznie wiec zrezygnowalam... ale juz Witam z nowa klawiatura
xlaugh.gif.pagespeed.ic.3EWxJjzyNf.webp

Sosnowiczanka-jestem :)

U nas dzieciaki odpukac zdrowe za tydzien robimy urodzinki Alana wiec szykowania co nie miara bedzie 10 osób...Marceli szaleje juz puszcza sie lozka i robi pierwsze kroczki,juz sie nie rehbilitujemy bo mlody poszedl ladnie do przodu.

Kupinosia
- ehhhh brak mi slow .... powiem Ci tak lezy w szpitalu ale tam ja caly czas rehabilituja , jeszcze 4 miesiace (ma lewa czesc sparalizowana) wyglada jak wrak czlowieka i tak byla chyda wazyla 48kg przed ta cala tragedia a teraz 40kg wszystko musi jesc zmielone , a co najgorsze pali papierosy!!!! opierniczylam jej M ale on powiedzial ze ona ma nadcisnienie i jak sie zdenewuje musi zapalic jak dla mnie to jest glupie gadanie!!! ona palila kiedys 2 paczki papierosów dziiennie.Poprostu krew mnie zalewa ale ja juz swoje powiedzialam niech robia co chca.

Milva- Alan mi sie budzil codzienie 6.30 ale od 3 dni nie robie mu drzemki w ciagu dnia jest marudny jak jasna ciasna ,ale chociaz mi wstaje o 8 rano
:baffled:

Agapo-brak słow koniecznie musicie zmienic pediatre...

reklama
Martusia 100 lat dla Ciebie Kruszynko!!6981429-ilustracja-balony-nad-bialej.jpg
Kupinosia wszystkiego co Najpiękniejsze!!!!
399px-Schwappender_Wein.jpg
Jutro będę w pracy to napiszę więcej a póki co tylko tyle, że Ninka kaszle tak, że przez sen wymiotuje...;(

Załączniki

• 6981429-ilustracja-balony-nad-bialej.jpg
    6981429-ilustracja-balony-nad-bialej.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 106
  • 399px-Schwappender_Wein.jpg
    399px-Schwappender_Wein.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 119
Do góry