reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

dla jednych zgrabniutki ,a dla drugich duży...

sama nie wiem ? dla mnie już duży jest zawsze byłam bez ... więc inaczej...

Gratuluję poznania płci ! ja dowiem się w środę.

reklama
Witajcie
Nie mogłam się wcześniej zebrać do pisania. Parę dni mnie tu nie było, ale jakoś tak zeszło i nie miałam kiedy pisać. Byłam dzid u ginekologa i Anielka ma już 380g. Właśnie tak szaleje, że mi cały brzuch tancuje :) Troszkę sobię popatrzę i idziemy nynać. Odezwę się jutro. Buziaki

Aha i gratulacje Klariss mężczyzny małego :)

Witam,:-)
klariss gratulacje!;-)
u mnie nadal goraco.... wczoraj bylam w sklepie z ubrankami... sliczne sa, ale jestem twarda i tak jak sobie obiecalam, czekam do mniej wiecej 25 tyg, potem zaczne szalec.... Jutro zaczynam 17tydz, wiec jeszcze troszke....:tak:
Ciagle mam te schize, ze bede miala jakas infekcje (bakterie, grzyby itp), ktora moze zagrozic ciazy.... :-( (pewnie dlatego, ze to juz mi sie przydarzylo:-( i zle skonczylo)....
I chcialam sie was zapytac, czy tylko badanie moczu potwierdza infekcje, czy raczej wymaz z pochwy?
Dobra wiecej nie smuce....
Milego dnia!

papayka, wiesz ja własnie z infekcją mam dylemat, bo w listopadzie 2010 miałam mega swędzące dolegliwości i zaraz leciałam do lekarza, gin stwierdził, że jakaś grzybica i dał leki. Przeszło i uznałam sprawę za zamkniętą.
Natomiast jak w kwietniu poszłam potwierdzic ciąże, to lekarz mi powiedział, że mam upławy (czy to, to samo co zapalenie grzybami lub drożdżakami?) i przepisał "antygrzybiczną" nastatynę - antybiotyk. Tylko tym razem kompletnie nic mnie nie swędziało, a upławy? Moim zdaniem ich nie miałam, zwykła biała wydzielina bez zapachu. Więc powiem szczerze, że juz sama nie wiem czy te zapalenie mam czy nie. Zastanawiam sie bo wiem, że to niebezpieczne dla ciąży, a Ty teraz mi znów dałas do myslenia:-(
Ponoć zapalenie sie stwierdza z wymazu z pochwy, czy są to grzyby czy drożdżaki, i gdyby mi lekarz zrobił to bym wiedziała jak to u mnie jest, ale on twierdzi, że nie robi sie tego wymazu w ciązy, bo wynik jest zakłamany...no i nie wiem czy mam sie martwić czy nie, bo przecież nic mnie nie swędzi itd.

Klaris, sorki, nie chcialam cie niepokoic..... Trzeba myslec pozytywnie... hehe... latwo mowic....
Chyba sama sobie szukam problemow.... ale tak to juz jest, ze jak ktos sie raz sparzyl, to potem na zimne dmucha.
Lekarz mowil, ze poki nie ma uplawow z zapachem, lub krwi, mam dac sobie spokoj....
A wiec nie przejmuj sie moimi smutami, bedzie dobrze!;-)

Cześć Dziewczynki ,
Byłam wczoraj na zakupach i NIC.. Wszystko już wykupione :( Dla mojego M. jedynie polówkę kupiłam i do domu. Trochę było mi smutno, ale moje słońce powiedziało, że jeszcze pojeździmy i może coś znajdziemy. Dzidzia odzywa się już od rana, ciekawe czy na połówkowym w czwartek będzie się wiercił czy będzie grzeczny ten mój dzieciak? Idę się zastanawiać co dziś robić ?!

inka ja tak samo jak agapa jak pojechalam tak urodzilam:)
U nas polozna bierze czasem do 1000 zl....a po co mam placic jak musi wykonac swoja [prace??ja bylam zadowolona z tej ktora byla w pracy:):)

Dziewczynki!!!!!!!!!!!!
moge prosic o ten link do spotkania Mam i ciezarnych w Poznaniu??bo kurde nie chce mi sie szukac a zapomnialam jak sie ma ta sstrona:(:(
Przepraszam ale nie pamietam juz która z Was to wkleila;/

agapa czy my mamy w podobnym wieku dzidzie??:)
Tak , dokładnie mamy dzieci w tym samym wieku. A ty byłaś na lutuwkach 2010?

U mnie dzis samopoczucie dobre. Wczoraj nerwy puściły i ciśnienie wzrosło, nie mogłam się uspokoić, mąż nade mną czuwał:-) dziś jest lepiej:-)
Jutro sikacz, a w pojutrze wizyta:-D Mam nadzieję że będzie ok, bo nie czuję jeszcze kopniaków, ale w środku jakby mnie co i raz coś łaskocze

Cześć Kochane

Klariss1-gratuluje syneczka:-)
Papayko-nie przejmuj sie schizami, ja to dopiero co chwile sobie wynajduje problemy, wszystko sprawdzam i jak cos jest nie tak to panikuje, juz tak po cichu zeby mąż nie widział, bo on sie denerwuje. Mnie za to lekarz zawsze stawia do pionu, czasem na mnie "opierdalając"-ze przeciez jest dobrze, a z drugiej strony zleca mnostwo badan i jak cos tylko minimalnie odbiega od normy to reaguje-wlasnie dzisiaj ide do endokrynologa bo wyniki tarczycy nieco odbiegaja od normy.
Agapa-bedzie ok, tego sie trzymamy:-) ja mam wizyte jutro-połowkową i tez juz dzisiaj nią żyje-najwazniejsze zeby pomiary były ok a wiem ze to lekarz ktory sprawdzi mi u dzidzi wszystko łącznie z serduszkiem i innymi narzadami. Mam nadzieje tez dowiedziec sie czy to chłopczyk czy dziewczynka ale i tak to sprawa drugorzedna najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Tez nie czuje kopniakow.ale ruchy codziennie i to silne a znowu jak tylko miej czuje to sie denerwuje eh-chcialabym juz urodzić bo do konca ciąży to osiwieje:-)

buziaki

reklama
Do góry