reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Asko super że jesteś! Bardzo mi cię tu brakowało, bo chociaz nie zawsze musimy się zgadzać we wszystkim (byłoby nudno!) to bardzo Cię lubię :)

Maxwell super że Ty i Twoje M&Msy też znów z nami jesteście :))))

i Mła! no co za powroty!!! :)))))

Szkoda, że Ankubator nie ma czasu na powrót, jeszcze tylko jej mi chyba brakuje :((

Maxwell moja Emilka jeszcze cyckuje i końca nie widać :D

reklama
INKA mam nadzieję, że uda się z Nianią. Ale rozumię, że skoro rozglądasz się za nianią to jednak temat rezygnacji z pracy nieaktualny???

ROJKU spoko, rozbestwiaj Anielkę póki możesz, Mela też mi zasypiała na kolanach, a był okres że i noszona, bujana na rękach czy ramieniu.

Poporannej drzemce młodego, umówiłam się z koleżanka przez fb na kawkę, przedtem pościągałam Meli 50 malowanek i pojechaliśmy później jeszcze w miasto by je wydrukować, także młoda ma teraz zajęcie, zajechaliśmy do sklepu kupić jeszcze serki dla dzieciaków bo wczoraj nie kupiłam na zakupach.
Teraz usypiam młodego drugi raz i będę ćwiczyć.
Dziś obiadu nie robię bo trzeba reszki pozjadać.:-D

Ufff dzisiaj mam mega intensywny dzien:)
Bylam na zakupach z dziecmi, woriclam i wzielam się za przemeblowaniepokoju. Nie wiem czy wam pisalam ale z P zamierzaliśmy zmienic lozko już od początkumiesiąca ale ciagle cos wypadalo ze a to niemieliśmy czasu do sklepu jechac itp.,wczoraj wracam, Dodomu patrze a tutaj nowe lozko- P sam kupil i przywiozl dodomuJNo ale nie wyniosl starego materaca wiec ja dzisiaj wyniosłam stary materac taki wielki i jeszcze taka podkładkępod materac, i zmienilam miejsce Mariki lozka i tego nowego naszegoJ bylam cala mokra ale Psię zdziwi jak wroci do domu:p

Teraz odpoczywam, a niedlugo do pracy., Cos się chmurzy wiecpewnie będzie padalo;/

Milva, Dorota, Rojku a jak by przyszlo Wam jechac do tegoSPA to byscie co chwile dzwonily jak tam Wasze dzieciJ

Inka no wlasnie takie chwile sa bezcenne, ehh wogole ciezkiete chwile zlobkowo- przedszkolne jeszcze jak dziecko nie może się zaklimatyzowacto już wogole. Trzymam kciuki za znalezienie jakiejs fajnej opiekunki która mlodyby zaakceptowal.

Rojku wytłumacz swojemu mezowi ze jak urodzi się Hania to obowiązekuspiania Anieli spadnie na niego wiec jeżeli ma ochote z nia się kotłować polozku to ok., a jak nie to niech da Ci teraz nauczyc ja normalnego zasypianiaJ Mysle ze to poskutkujeJ

Maxwell a robiliście fiberoskopie???? U nas wlasnie pierwszebadanie które wykonali mlodemu to fiberoskopie żeby zobaczyc wlasnie jak tentrzeci migdalek, badanie mega nieprzyjemne ale dowiedzielismy miedzy innymi zniego ze mlody ma krzywa przegrode nosowa.

Ewka to sporo zapłaciliście za wakacje, ale z drugiej storny jak ma się odlozonetakie pieniadze to potem wspomnienia cudowne i nie ma co żałować.

Ale fajnie, że nasze dziewczyny powracają, bardzo się cieszę :)) Maxwell, Asko super, że jesteście :)))

Koko właśnie śpi, ja już zrobiłam obiad (leczo) i nastawiłam pranie. P dzisiaj do 18 w pracy, także cały dzień spędzony tylko z młodą. Jutro P ma cały dzień wolny, to może zaprosimy znajomych i zrobimy grilla, albo pojedziemy nad jezioro :))

Braciszek po operacji czyje się już bardzo dobrze. Od poniedziałku jest na rehabilitacji i tak przez cały miesiąc.
Jak na razie jedna noga dziwnie ucieka mu w bok, ale lekarz zapewnia, że po rehabilitacji i sanatorium powinno wszystko wrócić do normy.

Nasza kochana Netka coś rzadko zagląda, chyba bidulka w pracy siedzi.

inka- trzymam kciuki, aby niania dla A się znalazła :))

maxwell tak jeszcze cycuje i chyba tak bedzie do 18 roku zycia haha:p 

2701... super ze z bratem lepiej :D

mala spi a ja mam wrescie chwile dla siebie uff jutro przyjezdza moja przyjaciolka takze musze upichcic jakies ciacho:D

VIOLA to poszalałaś dziś.
Z tym spa to na bank by tak było z tym dzwonieniem.
My matki czasem narzekamy, jesteśmy zmęczone ale dzień bez naszych dzieci to dzień stracony.

EWKA faktycznie dużo wydaliście na wakacjach. Ale jak autem jechaliście to na paliwo kupa kasy poszło.

270... dobrze, że brat wraca do zdrowia.

Kacperek śpi, ja zrobiłam skalpel II, zjadłam i chwilę odpocząć zanim wstanie.

Hej dziewczynki..
byłam rano z Adasiem w CH i kupiłam mu tenisówki w ccc i teraz trochę żałuję, bo podobały mi się też inne , droższe ale lepsze, no ale skusila mnie cena i Adaś zaczął mi uciekać więc nie miałam czasu się spokojnie zastanowić. Nie wiem jak przyjedzie M. to zasięgnę opinii u niego. Zobaczymy.

Teraz Adaś śpi już 2,5 h a ja ugotowalam i muszę się zabrać za sprzątanie i pakowanie bo rano wracamy do domu.
Jakoś dziwnie boli mnie odc lędźwiowy , jak na @ ale jeszcze 5 dni.. Najchętńiej poszlabym spać..

viola - udanej nocy w nowym łóżku;-)
Inka - powodzenia, ja mam trochę uprzedzenie do niań , choć pewnie niepotrzebnie. Jakoś zawsze mi się wyawało że skoro ja tracę czasem cierpliwość to i obca osoba straci i może dać klapsa, albo i gorzej. No i pewnie byłabym trochę zazdrosna że obca baba ma bliskie relacje z moim dzieckiem.

KUPINOSIA nawet mi się wierzyć nie chciało, przez 2 tyg. dochodziłam do tego skąd ona ma pewne informacje na moj temat, bo fb mam tylko dla znajomych dostępne, tu też były male szanse ale poprostu kiedyś wspominałam o forum i szukała mnie po datach porodu i widząc suwaczki i imiona dzieci... znalazła. tak tak zawieść kobiety wobec kobiety nie zna granic, a najlepsze że tam każda zz nas pracuje na swoj plan, więc nie ma powodu żeby tak życie uprzykrzać.
freiya dzięki i wzajemnie:*
maxwell powiedzmy że przyśpieszyłaś moją decyzję,;p ;p oj szkoda że nie wiedziałam o dzisiejszym wolnym, byłam dziecmi w zoo chorzowskim, mogłyśmy się jakoś zgadać.
mła ja tez o Tobie myślałam, zniknełaś jak kamfora, zastanawiałam się czy aby wszystko jest u was ok:)
dziewczynki bez wyjątku dziękuję wam wszystkim za miłe przyjęcie:) postaram się logować i choć troszkę udzielać, bo z czytaniem na bieżąco to no problem;p

Hello! Ale sie tu ozywilo!! Asko, Mla, Maxwell witajcie :*

Nie wiem jak u was ale tu w UK juz od 3 tygodni upaly, lubie slonce i lato ale dzieciaki maja juz dosc tej goraczki I slonca bo nawet chmur nie ma! Zapowiadaja kolejne takie 2 tyg.

Troche sie nawet opalilam, wlasnie siedzimy w ogrodku to wystawilam nogi bo biale sa ze hoho

Moj brat byl z rodzinka z Polski wiec spali u mnie jedna noc, dzieciaki sie wybawily no i fajnie bylo.

Inka mam nadzieje ze znajdziecie najlepsze W dla Aleksego, sprzostrzezenie przedszkolanek sprawdzilabym z lekarzem, Autyzm (bo chyba o to im chodzilo?) najczesciej wyjkrywa sie ok 2 roku zycia, wiec dla twojego wlasnego spokoju bym to sprawdzila ze specjalista. Trzymam kciuki zeby to jednak byl zlobkowy bunt!

Maxwell oby M&M juz przestaly chorowac! Ja odkad Ben jest u opiekunki nie mam problemu, biegunki przeszlym jak za machnieciem rozdzki. Fajnie ze jestes tu z powrotem ;)

Mla ale z Emilki laleczka! Urosla I juz tyle potrafi ze az sie usmiechalam jak czytalam co u was! Witaj :*

Violett pochwal sie fotkami z przemeblowania, jakby co to u mnie tez znajdziesz cos do roboty ;)

270 dobrze ze z bratem juz lepiej!

Zabka jak u was z temp u Macka w pokoju w nocy? U nas 27 :( okna za bardzo nie moge otworzyc bo mam glosmych sasiadow :(

Moja mama podobno zajmie sie Benem w niedziele wiec ja I Andy bedziemy mieli labe bo Zuzia u taty. Jestem wiecznie niewyspana, Ben nadal budzi sie w nocy przynajmniej 2 razy na mleko jak nie wiecej, jednej nocy wstawalam do niego az 8 razy ;( nie wiem czy on z tego kiedys wyrosnie ehhh

A tak to chyba u nas w sumie nic ciekawego sie niedzieje, tak jak I podwojnych mam dzieciaki ciagle krzycza, kloca sie o zabawki, jedzenie I miejsce ;-/

reklama
Hej
Poczytuje od rana, ale roboty mam tyle ze nie mam kiedy pisać.

Jakie powroty się tu porobiły :))) :-) Asko witaj wśród nas!!! Zaglądaj czesciej i pisz do nas!!!

Mła gratuluję postępów nocnych u Emilki:)

Violett Aluś grilował, i jest efekt: Oparzona rączka ;(
Po dzisiejszej zmianie opatrunku nawet niezle, ale 30-go lipca znowu ;(((

Inka a jakaś sąsiadka emerytka, która lubi dzieci? Nie masz takiej miłej starszej pani w okolicy?

Maxwell wspolczuje tego kaszlu krtaniowego :( Alan miał dwa razy zapalenie krtani, tragedia to była...

27014 narobilas ochoty na leczo... Muszę zrobić w niedalekiej przyszlosci :)

Nastazja zawsze mozesz jechac i wymienic buciki:)

posta zaczęłam do was pisac o 15 :/

Do góry