reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej;)
Jejkukiedy ja się wyspie, tak chciałabym poleżeć w lozku do godziny 11:p
No ale rzeczywistość jest inna i nie spimy od 7. Dzieciaki zjadły już sniadanie, teraz bawia się w berka, zaraz zbieramy się na zakupy do Carrefoura bo lodowka swieci pustka już.

Maxwell – witajJ Super ze i Ty zajrzałaś:) Biedna dziewczynki, Martusia to te choroby ma na tle alergicznym czy jak?? Z Marysia wspolczuje uszek, my ostatnio jakos nie chorujemy zale szczescie na uszka;) Ale już się chyba wychorowaliśmy boi F miał 12 razy zapalenie ropne uszka. Powiedz mi robia lekarze jakies badania Marysi w związku z tych uchem czy tylko lecza antybiotykami??

Rojku brzuchol cudny i rzeczywiscie już Duzy:) ahh kiedy to było hah

Inka fajnie ze możecie spędzić z mlodym te dwa dni, ale z drugiej strony to dla niego to nie takie dobre tzn chodzi mi o to ze znowu po tych 2 dniach będzie wielki placz jak go będziesz zostawiala w Glowie, takie troche macenie mu w Glowie i narazanie na niepotrzebny stres. Pamiętam jak moja siostra zaczynala chodzic do przedszkola to już było ok., przychodzil weekend i poniedziałek znowu był straszny. Zdecydowaliscie z M co robicie w związku z mlodym?? Może rzeczywiście poszukajcie niani?? Może finansowo wyjdzie podobnie ale mlody będzie u siebie w domu to tez inaczej no i wiadomo niania skupi uwage tylko na nim, a w zlobku wiadomo dzieci jest duzo a pan pare tylko.

Żabcia mój syn tez chodzi jak dziecko wojny, dopiero co mu zeszly strupy z kolan to już się zdarzyl wczoraj wywalic i nie dosad ze kolana poscierane to jeszcze lokcie, o siniakach już nie wspomne.

Sopsnowiczka nie wiem co Alusiowi stalosie w raczke bo nie przekopałam się przez poprzednie posty ale trzymam kciuki aby było wszystko ok.:)

Asko super ze wpadłaś;) haha chyba z mła i Maxwell jakos się umówiłyście ze wpadacie na stare smieci:)

Nastazja ooo wspolczuje ze Adas nie spi calej nocki, szczerze to ja nie pamietram już czasow ze musze wstawac do dzieci bo już od paru miesięcy spia pieknie cala noc, ale co z tego jak ja i tak wstaje nie wyspana:p

reklama
Widzę, że spowrotem tłumy się tu robią

Nastazja nasi to nawet jak licencję mają, albo scenariusz, to nie zawsze im coś wychodzi, więc to w sumie sukces, że ta rodzinka.pl tak błyszczy :)

Milva no mój E. jak wziął urlop, to tym się to różniło od mojego siedzenia cały dzień z Anielą, że robiąc koło domu wpadał, gdy poczuł pragnienie lub głód, więc ja też myślę o tym, żeby przy następnej okazji z tego urlopu jego skorzystać tak, żeby gdzieś zwiać na dłuższą chwilę w pojedynkę :D

asko super, że jesteś :)

A do mnie przyjechały wiśnie do przerobienia... Ech chyba muszę jakieś wsparcie wezwać w postaci mamy :D

Asko- nawet tu niedawno był poruszany ten temat jak wredne i przebiegłe potrafią być kobiety. Facet by na to nie wpadł !
Mła- żeby Miśce już tak zostało z tym spokojnym spaniem !
Kota- nie była przeceniona ale i tak po ptakach...
Milva, Dorotar- mi by wystarczyły chociaż 3 godziny bez dzieci, niekoniecznie weekend w spa
Inka- to Młody musiał być przeszczęśliwy :)
Sosnowiczanka- napisz potem co z tym paluszkiem Alanka, czy ok

Jeszcze jakby do nas wróciła Izi, Papayka i Gosia która tu nie była już uuu, byłoby super !!!

Nie mam paragonu więc pozostaje mi zacerować a jak będzie sie rzucać w oczy to będzie tylko na działkę.
Mam @, M nie poszedł do pracy bo chory i drażni mnie, wszystko mnie dziś drażni. Niech mi szybko przejdzie bo sama ze sobą nie wytrzymam :)

Wczoraj sie zamyśliłam i przez pomyłkę próbowałam Oli założyć bodziaka :-p

Dzień dobry
Asko :-) :-) super że sie pojawiłaś!!
Może jeszcze Izi tu zawita??
PW do Sergee i znów będziesz w grupie :-) tak jak kiedyś pisałyśmy.

Violett wiem że to z jednej strony nie dobre ale dla mnie te 2 dni są cenne bo tylko nasze. Co do opiekunki to rozglądam sie! Byłaby tylko na te dni kiedy pracuje 7-15, pozostałe byłby ze mną a gdy mam 15-23 to z M lub jego rodzicami. W sierpniu przyjeżdża na 2 tyg moja mama z Niemiec wiec i ona by sie nim zajmowała.

U nas Mlody zasypia 20 mąż 21, wstaje 7-7:30 lub nawet po 8! Coraz wiecej nocnek bez pobudek. Dziś np spał od 19:45(zasnął w aucie) do 7:30 wiec super :-)
Wieczorem dostaje butlę, klade go do łóżeczka, daje buziaka i wychodzę. Czasem zasypia od razu, czasem po godz ale przez ten czas nie zaglądam do niego.

To tylko ja tak rozbestwiłam moją, że u mnie na kolanie zasypia, albo jak leżymy z nią... Ale jako ostatnio próbowałam coś z tym zrobić, to tatuś się dobry robił, więc nie dałam rady...

asko witaj:D
swoja droga to ta laska musi miec naprawde posrane w  glowie i nie miec wlasnego zycia ze Cie tu znalazla i obserwowala

u nas naszczescie cale nocki przespane mala tylko budzi sie na cyca o 7 zje troche i dalej spi i wstaje jak w zegarku o 8;13:p

Kupinosia - ja jeżdzę z niemieckiego biura podróży Alltours. Wycieczka kosztowała nas 976 euro + dojazd i noclegi w Serbii, które już były również zarezerwoane przez biuro ale płantne na miejscu u właściceli.
Po przyjezdzie i przeliczeniu przez męża wszystkich płatności, które wygodniej i lepiej wykonywaliśmy kartą Visa - benzyna, opłaty za autostrade itp to wycieczka kosztowała nas ok 7 tys zł.

Ja mam dzisiaj jakieś seksualne podejście do pracy:rofl2: nic mi sie nie chceeee....no ale trzeba robotę skończyć.

Hej!;-)
Ja dzisiaj na jednodniowym L4, bo Marta miała w nocy atak kaszlu krtaniowego:( Rano poszłam z nia do pediatry, ale osłuchowo jest czysta, gardło także ok..lekarka stwierdziła, że to mogło być alergicznie..sama nie wiem:(..
Violett, a te uszka u Marysi to z migdałków ponoć, znaczy z tego trzeciego..no i leczą to antybiotykami.. Jak wróci moja mama z urlopu, to nas "pociśnie " z terminem na usunięcie..i mam nadzieję, że wtedy się skończy temat zapalenia uszek...
Asko- :* rozumiem, że duża w tym moja zasługa, że i Ty się odezwałaś;-):-D nie no, żartuję...
Ewka, z tym seksualnym podejściem "nic mi się nie chce"...padłam:-D:-D:-D a gdzie byliście dokładnie na urlopie? Serbia?
Kupinosia, i kto się w końcu zorientował? Ty czy Olka się zbuntowała na bodziaka?:-D
Rojku, ja wczoraj szalałam w kuchni z wiśniami (przywiózł mój od moich rodziców), a ja jeszcze czerwone porzeczki od koleżanki..siedziałam do 23.00 w kuchni, ale wszystko przerobione:tak::-) życzę powodzenia:-p
Maleństwo, rozumiem, że jeszcze cycujesz..któraś jeszcze (mam na myśli nasze grudniaczki)..\?

Maxwell- byłam w Grecji, ale jechaliśmy autkiem swoim i mieliśmy nocleg w Serbii:-)
Jeszcze trochę i weekendzik. Dobrze że obiad zrobiony wiec nie mam zbyt dużo do zrobienia w domku.

reklama
Ale fajni sie tu na forum zrobiło :-) tak zywiej!!
Dziewczyny przyniosły ze sobą powiew świeżości :-)
Właśnie sobie uświadomiłam jak brakowało mi Waszej obecności :-)

My niestety od rana po urzędach biegamy. Młody właśnie usnął w aucie wiec musimy szybko do domu uciekać. Pózniej szybki spacer i na 19 do pracy, niestety :-(

Do góry