reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Nastazja to widzę ze wasz wieczór zakonczył sie jak nasz :/
M w drugim pokoju i tyle ...
Ja jeszcze nie gorowałam rosołu z ryzem, ale jutro zrobię! Alan uwielbia zupki a mnie juz brakuje na nie pomysłów!
Ryz w osobnym garnku gotujesz?

Dorotar mam nadzieje ze szybko znajdziesz dobrą pracę.

Aluś zjada własnie zupke i idzie z babcią na spacer. Mam nadzieje ze usnie w tym czasie.

reklama
Hej :-)
My po szczepieniu, jak na E. to zniosła to nawet bardzo dzielnie. Już ostatnia dawka 6w1 i pneumo za nami :-)
U nas też zimno i właśnie leje...

Pyszczek, Inka - wiedziałyście, ze dla "żłobkowych" dzieci szczepionka przeciw ospie jest darmowa? My zaszczepimy, bo nawet jesli się zarazi, to przebieg będzie dużo łagodniejszy niż bez szczepionki.

Tak się martwiłam, ze Elenka mało je, a okazuje się, że na wadze całkiem ładnie, bo 11,5kg (co daje 50centyl, czyli jej norma od dawien dawna).
Dziś drugi dzień z rzędu E. poszła do żłobka bardzo chętnie, ma "swoją" panią i widzę, że teraz tylko ona ją odbiera i jest ok :-)

Adas zasnął a ja razem z nim.. Chyba przez te nocne stresy. U mnie wyszło słońce i musiałam przebrać się w krótsze spodenki bo ciepłej sie zrobiło. Z M. Rozmawiałam przez telefon, nawet normalnie gada, więc pewnie rozejdzie się po kościach. Rosołek prawie gotowy, ja wzięłam prysznic i siedzę na tarasie.

Sosnowiczanka, Dorotar - rosół z ryżem normalnie smakuje, pasuje wg mnie jak do pomidorówki. Nie robię tak często, ale już się przejadłam makaronu. Ryż gotuje osobno, taki w torebkach.

A gala - ile płaciłaś za pneumo?

A gala o tym nie wiedziałam ale na następnej wizycie zapytam. Nas czeka teraz pneumo i 5w1 wiec wyjdę z gabinetu lżejsza o jakieś 400zl :-(

Młody od godziny i 15min leży w łóżeczku i nie chce spać a na 16 idziemy na kinderbal :-) wiec musi chwile sie zdrzemnąć żeby nie marudził tam.
Dziś poszedł na wagary :-) został ze mną w domu. Ostatnio w ogole nie spędzamy razem czasu. Dziś miałam wolne wiec postanowiłam ze zostanie. Jutro 7-17, sobota 11-19, niedziela 15-23 :-( wiec naprawdę mamy teraz mało czasu dla siebie!

U mnie chinszczyzna :-)

Nastazja - u nas jakies drogie te szczepionki. pneumo 280zł, a 6w1 hexa 200zł. także prawie 5 stów poszło ot tak

Inka - ja się nad ospą zastanawiałam, ale cena ,mnie troszkę odstraszyła, bo za dwie dawki trzeba zapłacic 400zł, ale jak teraz nam przysługuje, to zaszczepię.

Ospa przysługuje dzieciom żłobkowym za darmo tylko trzeba do lekarza przynieść zaświadczenie, że dziecko uczęszcza do placówki (ale żłobki wystawiają to bez problemu), może też być prywatny klubik itp. No i oczywiście w placówce NFZ. Mi została jeszcze szczepionka na ospę (24.07 idziemy), potem na początku września druga dawka, i potem pod koniec roku jeszcze meningo zaszczepię. Za pneumokoki płaciłam koło 260zł za dawkę, ale ja mam w pracy u siebie zniżkę 25% więc bez zniżki wyszłoby jeszcze drożej.

Macie absolutną rację – zdrowie najważniejsze!

Freiya
dzięki za ostrzeżenie, zacznę prać staniki w woreczku…. Współczuję kosztów :( Mam nadzieję że pozwolisz mi się uczyć na nieswoich błędach ;) ;)

Sosnowczanka Krzyś miał to samo tydzień temu, wymiotował 4 razy i przeszło. Lekarka mówiła że to wirus krąży.

A_gala Krzyś już po 1 dawce darmowej ospy, druga dawka we wrześniu

My już po wszystkich szczepionkach do 3 rż (chyba) :)

Zrobiłam tartę na obiad – jedna cebulowa, druga z kurczakiem, M. się ucieszy a ja standardowo kurczak i warzywa na parze, bez soli… ech. U nas polało , ubrałam młodemu cholewy i poszliśmy w kałuże – szaleństwo…

MILVA oj tam porządek nie zając nie ucieknie.

AGALA super, ze Elenka w przedszkolu zadowolona.

NASTAZJA muszę kiedyś spróbować rosół z ryżem.

INKA dzień z dzieckiem-BEZCENNE tym bardziej jak się ma czasu mało.

reklama
Ja szczepionkę na ospe jakos od początku odrzuciłam ... Jak rozmawialam z lekarzem to mowil ze chyba na 10 lat chroni dziecko (jesli dobrze pamietam) w sumie wolalabym zeby przeszedl w wieku wczesno dzieciecym niz nastoletnim... No moze jeszcze trzeba by to przemyslec...???

Nastazja w takim razie jutro robię rosół z ryzem:)

Nie wiecie gdzie jest promocja na pampersy???

Do góry