reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

kota, ja myśle, że nie powinnas się martwić brakiem kopniaków...ja w pierwszej ciazy miałam w 21 tygodniu i jeszcze wtedy bylam szczupła;-), co teoretycznie pozwala na wczesniejsze wyczucie ruchów, wiec naprawde spokojnie, uwazam , ze jest czas...
teraz w drugiej ciazy rzeczywiscie ruchy pojawiły sie duzo wcześniej bo juz w 16 tygodniu, więc jestem takim książkowym przykładem, że pierwsza ciąza póżniej, druga wcześniej...:-)

a ja wróciałm przed chwila z laboratorium oddalam mocz , krew na morfologie i glukozę i jutro do odbioru wyniki, bo w poniedziałek wizyta. Mam nadzieje, ze morfologia sie poprawi, bo ostatnia były problemy z żelazem, ale to częste zjawisko wiec jestem spokojna. Mam tez nadzieje, ze lekarz ta poniedziałkowa wizytę potraktuje już jako połówkową i zrobi mi wtedy to usg...no i ze poznam płeć :D

Ja zaraz zmykam w plener na spacer z Młodym i chcialabym gdzieś upolować krótkie jeansowe spodenki z pasem ciazowym, bo na allegro jaooś brak wyboru ..

miłego popołudnia :)

reklama
Dzień dobry Mamusie :)
Ja też dziś pozwolilam sobie na wstanie z łóżka po 10 :D
Teraz piję kawkę i jem tosta. U nas też pogoda się ciut popsuła, ale dla mnie to narazie zbawienie, bo nie pada, a słonka nie ma i czuję przyjemny chłód, ale zimno nie jest- coś 24/25st.
Ale Wam dobrze, ze macie te pikniki... ja z niecierpliwością będę czekać na moje 3d, chyba będę mieć najpóźniej z Was...

witam kobietki moje kochane:)
a u mnie słoneczko troszkę duchoty ale da sie przeżyć :)
śniadanko zjedzone,wypoczęta i chyba pójdę na chałupki bo samej w domu nie mam ochoty siedzieć :)

Cześć:-)
A my już po spacerku, ja się skusiłam na kawałek ciasta snickers,mniam..zrobiłam z małą zakupy na obiad, a teraz chwila odpoczynku..niebo w Zabrzu tez nieciekawe, jak lunie, to ino raz:-D..
Kota, ja w pierwszej ciąży też bardzo późno odczułam pierwszy kopniaczek..chyba coś koło 23 tygodnia..

asko i agapa miałam już jedne badania na cytomegalie z miesiąc temu. Ale jak się dowiedziałam, że teraz ta mała duszyczka leży w Centrum Zdrowia dziecka i dobrze nie słyszy a wszędzie napisane że cytomegalia przenosi się drogą kropelkową jak przeziębienie..jutro mam lekarza to wypytam go dokładnie.
No ale staram się być dobrej myśli że jak nie zaraziłam się do tego czasu a ta mała ma już z pół roku to może nadal nie jestem a na wszelki wypadek mame poprosiłam żeby uważała.

Kurcze dziś rano obudziłam się z takim bólem brzuszka jak na okres....poszłam do apteki p ono-spe i poleżę chwilę.
Brzuch nadal potrafi zakłuć pare razy dziennie lub taka serią pod rząd.. i ta moja pociecha nie łaskocze Mnie coś od soboty...tak bym chciała ją poczuć...
Idę więc poleżeć na lewym boczku - tak najlepiej ponoć.

Trzymajcie się Mamusie!!

dzien dobry :)

ja już też po śniadanku, siedzę na ogrodzie ale w cieniu, jest tak gorąco i tak mocno grzeje słoneczko, że inaczej nie da rady wysiedzieć.
póki co planów na dziś brak, zakupy były wczoraj to może dziś małe porządki?

miłego dnia

klariss mi też wg ostatniego badania hemoglobina zaczęła spadać. brałaś dodatkowo jakieś żelazo, czy starałaś się dietą uzupełnić, bo ja na razie staram się pić soki z buraków, marchewki, żeby nie pakować się od razu w tabletki

dagne u nas już od wczoraj chłodniej, ale ja teraz lubię taką pogodę, bo upały mnie po prostu wykańczają...

Czesc Dziewczyny,
Ja za to dzisiaj sie nie wyspalam, rownowaga w przyrodzie musi byc :-D Ale jak tu sie wyspac, gdy budzik dzwoni juz o 5. Wczoraj rano za to stwierdzilam, ze nie ide na 6 do pracy mam to gdzies, pospalam do 6.20, w pracy powiedzialam, ze zle sie czulam. Niby tylko godzinka roznicy a caly moj dzien byl zupelnie inny, taki z energia.. No nic, jeszcze pare tygodni i obiecuja zatrudnic kogos do pomocy i bede pracowac od 8 :-D Wczoraj po raz pierwszy kopnela mnie Dzidzi :happy2: Czytam sobie forum, a tu nagle takie delikatne stukniecie pod pepkiem, za chwile nastepne, az z wrazenia zciszylam telewizor :nerd: Ale cudowne uczucie, szkoda, ze trwalo tak krotko i juz sie nie powtorzylo. Oczywiscie wsluchiwlam sie jak moglam w brzuch az dopoki nie zasnelam, ale tylko jakby motyle w brzuchu (a tego to nigdy nie jestem pewna czy to na pewno Dzidzi). I dopisuje sie do listy ktora nadal nie zna plci, dopiero 3 sierpnia..
I chyba tyje za szybko :zawstydzona/y: wg kalkulatora wagi mam juz 2 kg nadwagi :no: opona brzuszna naokolo sie pojawila i musze kupic wieksze majty :sad: juz sobie zamowilam DVD z cwiczeniami dla ciezarnych ale strasznie korci mnie tez zumba. Asko, czy ty jeszcze uprawiasz te tance? czy to bezpieczne w ciazy (tzn. to juz drugi trymestr..) sorry, ze znow poruszam temat, ale tyle juz naprodukowane, ze ciezko by bylo mi sie cofnac do tamtego posta. I tabelka jest swietna Sergie, :-)teraz od razu widac co kto i jak :) taka luzna propozycja, podchwycona z innego forum, moze bysmy sie przypomnialy jakie kto mial przeczucia co do plci, fajnie by bylo porownac to z wynikami USG ;-) moze by to wrzucic do tabelki, ciekawie by to wygladalo. Choc wiem, ze to kupa roboty by byla, szkoda, ze nie trafilam na tamten temat wczesniej.
Milego Dnia Mamuski

Dzień dobry dziewczyny:)

Tak nieśmiało Was podczytuje i przeżywam wszystko o czym piszecie razem z Wami:zawstydzona/y:

izi85 chyba pójdę w Twoje ślady i wyskoczę na weekend nad morze:) Mój gin też nie widział jeszcze czy chłopak czy dziewczyna. Jestem w 15 tygodniu i 5 dniu, więc podobnie jak Ty:-) A na kogo stawiasz-on czy ona?Wszyscy mi mówią że chłopak, a ja im zrobię na przekór i będzie dziewczynka:-D

nereida domyślam się że bardzo się denerwujesz, ale zrób badania i bądź dobrej myśli, zrób to dla swojego maleństwa...

pozdrawiam!!

Witaj:):) podczytuj smialo i napisz cos wiecej o sobie:):)
no nie wiem do konca ale moze dziewczynka:):p hmmmm
Jak sie czujesz??
Skad jestes??
pozdrawiam!!

Heja,

Ja tez juz wstałam wypilam cappuccino, zjadłam pączka :-)i ide budzic M bo dzis zaczynamy robic centralne ogrzewanie,czuje ze z tym bedzie roboty,a ja juz bym chciala sie wprowadzic:-(Wyczytalam w miesieczniku Mama to ja Ja - 6-7 sierpnia w Poznaniu jest piknik pod nazwa szczesliwa mama = szczesliwe dziecko i ma byc darmowe USG 4 d !!! Wiec kochane jak któras jest z Poznania lub okolic moze sobie zrobic USG to jest link www.szczesliwe.macierzynstwo.pl
Dodaje jeszcze 1 link Szczęśliwa mama | Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo
Odezwe sie wieczorkiem Buzka kochane

Sergie - lista ssssuper
Phelania witaj i dziekuje za link bo ja akurat z Poznania....

tylko ze jak wchodze na ten link to mi nie pokazuje ze 6-7 sierpnia Poznan...i nawet nie wiem gdzie ten piknik;(

dziekuje za dalsze info:* pozdrwiam

ide sie polozyc bo mlody spi,a ja sie zle czuje mam goraczke,boli mnie gardlo i mam katar:(

Macie jakies sposoby leczenia????

reklama
Hejka wszystkim =)
Dzisiaj wstałam o 9,30 poszłam do sklepiku wróciłam i wraz z moim przyszłym M ugotowaliśmy obiadek i zjadłam a dzisiaj mam taki apetyt że zjadła bym konia z kopytami jestem cały czas głodna. Teraz siedzę i się nudzę i muszę wynaleźć sobie jakieś zajęcie żeby mi szybko czas minął do wieczora. Na dworze 17 stopni także chociaż tyle dobrze że upału nie ma bo jak grzeje to w moim mieszkanku jest sauna =/.

Wiecie czy Oscilloccocinum można brać w ciąży ?? bo nie wiem czemu ale złapał mnie okropny katar i zaczyna mnie gardło boleć :/ zaraz będę pić herbatkę z soczkiem malinowym z kwiatem lipy a później na deserek ząbek czosnku =/.

I jeszcze jedna rzecz bo ostatnio koleżanka mnie dopytywała czy wypchało mi już pępek, ja Jej powiedziałam że nie to była zaskoczona i mam pytanie Wam już pępuszki zrobiły się wypukłe ?? Bo nie wiem czy to normalne że ja jeszcze nie mam w pełni wypukłego czy powinnam się tym przejmować czy też nie.

Pozdrawiam wszystkie grudnióweczki :-)

Do góry