reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

...wieczór
No i Mikołaj chory. Można się było tego spodziewać, bo chodził tydzień z katarem.

Agapa ochrona pod szkołą jest jakaś?U nas był ochroniarz...

Buziaki-kolorowych snów!
Nie ma ochrony, ale ten typ nie łapie dzieci pod szkołą tylko dalej od szkoły i to w miejscach gdzie jest dużo ludzi.

Cześć dziewczyny!

Agapa, nieciekawa sytuacja z tym typkiem, kurcze, że też ludzie czują się na tyle bezkarni, żeby się pod szkołami kręcić i dzieci zaczepiać. Przysięgam, że bym jaja ukręciła, gdybym zobaczyła, że jakiś podejrzany typ zaczepia i próbuje zaprosić do samochodu dziecko! Macierzyństwo obudziło we mnie takie potwory, że szok, z kotą, jaką matką lepiej nie zadzierać. Mam nadzieję, że policja szybko zgarnie tego bydlaka, a że dziewczynka, którą wywiózł tylko się wystraszyła i że jej nie skrzywdził...

miłej soboty kochane!
Niewiadomo co on z nią robił. Podobno kazał jej się położyć, ale po co? Dziewczynka zeznawała na policji.

Dziś uwierzyłam w to , w co chyba nigdy nie chciałam wierzyć. Jestem najgorszą żoną i matką i nic już tego nie zmieni.

reklama
AGAPA co Ty gadsz, tak oddanej żony i matki nie znalam.

My z synkiem już na nogach. Kacper zszedł z łóżka, podnoszę się za nim, zakładam klapki a ten wyprol, myślałam że jak ci rano do łazienki, idę za nim a on już za furtką i ja zamyka, zdążyłam w ostatniej chwili go za rękę złapać bo by ma schody dał nogę i spadł.

Agapa nie wiem co się u Ciebie wydarzyło ale nigdy nie możesz mówić takich rzeczy! Myślę, że naprawdę rozmowa ze specjalistą mogłaby pomóc Ci poradzić sobie z wieloma problemami, do psychologa i do psychiatry nie jest potrzebne skierowanie nawet, można iść w ramach NFZ.

Rojku to gratuluję drugiej córy! :) Właśnie, myślicie już nad imieniem?

Dorotar trochę niepoważna ta dziewczyna że tak w ostatniej chwili odwołała to spotkanie bez żadnych konkretów. Spróbuj jeszcze do niej może zadzwonić, ale jak będzie coś kręcić to może strach z nią w jakieś układy wchodzić? A co z tą drugą propozycją?

My dziś wybieramy się na piknik z okazji dnia dogoterapii, będzie dużo piesków, jakieś konkursy i pokazy. Emilka na pewno się ucieszy z piesków. Zapowiada się upał ogromny więc szkoda siedzieć w domu.

FREYIA czekam az salon tamta dziewczyna otworzy co w zeszłą niedziele rozawiałam z nia.

A moj K z mamą na grzyby pojechali a ja myślę czy nie zabrać dzieci i do Kauflanda nie skoczyc po jakis odkurzacz.

Wczorajszy dzień był bardzo pracowity. Nasz sąsiad przygotował nam działkę do zasiania trawy. Jeździł ciągnikiem jak szalony, ale jest równiutko. W poniedziałek siejemy trawkę i czekamy na kiełkowanie.

Kota- a jak Wasz ogród?

P dzisiaj w pracy. Zapowiada się bardzo upalny dzień, więc siedzimy z młodą w domu :)

Miłej niedzieli :)

Agapa, ja też jestem zdania, że powinnaś wybrać się do specjalisty, to żaden wstyd, ze człowiek chce w końcu być zadwolony z życia i walczy o swoje szczęście.

2701, u nas przestój, w zeszłym tygodniu spryskaliśmy chwaściory Roundupem i czekamy na lepszą pogodę, bo jeden dzień jest upał, a później 3 dni leje :/ nie możemy znaleźć dobrego dostawcy humusa, a musimy sporo ziemi nawieźć, bo cała okolica strasznie gliniasta, no ale za to trawę i nawóz mamy już kupione, czekają w garażu na swój czas :) fajnie by było załatwić to wszystko przed narodzinami Hani... Strasznie Wam tej trawki już zazdroszczę :))

z budowlanych nowości jeszcze zamontowaliśmy kolektory słoneczne i pięknie oszczędzamy, bo piec już od dawien dawna jest wyłączony, woda ciepła, a chwilami nawet gorąca tak, że trzeba naprawdę uważać, żeby się nie poparzyć.

Hej! Wczoraj już nie pisałam, bo głowa mnie bolała masakrycznie. Od 14-20 byłam z małym na tej imprezie u znajomych, było fajnie- mimo, ze nie posiedziałam za wiele, bo za Bartkiem trzeba było biegać, to i tak miło było zmienić miejsce - zwłaszcza , że się z mamą pokłóciłam ( oczywiście kwestia porządków- no bo ona o niczym innym nie porozmawia...). Wrzucę potem fotki na grupę. Ale wszyscy tam stwierdzili, ze Bartek, to lubi chodzić swoimi ścieżkami;-)...cóż , jako, ze my obydwoje typy samotnicze, to i dziecko w genach wyssało co nie co:-p
Moja jedyna koleżanka tutaj z miasta przeprowadza się do Poznania, smutno mi, bo teraz , to już nie mam w ogóle z kim się spotkać nawet na głupią kawę...

Dziś nadal sami, teraz mały śpi, a potem nie wiem co z nim robić...może nad wodę skoczymy....

Freiya- fajny dzień się Wam zapowiada!:tak:
Agapa - chyba czas abyś pomyślała o sobie !

Milva miło się czyta Twoje posty;) A wyprowadzka koleżanki do Poznania, to dobry pretekst by odwiedzać ją i to cudowne miasto w długie weekendy ;)
Rojku gratuluję córki ;)Wrrr nici z Leona ale zawsze może się synuś trafić kolejnym razem ;)Będą się dziewczyny wychowywać w jednych pieluchach ;))
Kota ale czas zapiernicza, Ty już prawie na wylocie!!
Dziewczyny u Was upały u nas nie bardzo-zazdraszczam...Od klimy w pracy mam katar i boli mnie gardło ;(na sam urlop!!Teraflu piję...Nina drzemie. W kościele na mszy dla dzieci byliśmy.P obiad robi...Nudy ;)

reklama
Do góry