reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Kota- u nas ziemia jest super. Taka typowa czarna ziemia, wszystko na niej rośnie wyśmienicie. Rodzice mieli na tej działce kiedyś ziemniaki i jakieś tam grządki i wszystko rosło super, także my nie musimy przysypywać inną "lepszą" ziemią. A Roundap, to i u nas poszedł w ruch, bo chwastów co nie miara. W poniedziałek siejemy trawkę, a ja taki typ niecierpliwy, że chyba z lupą będę zaglądać czy coś rośnie ;p
Kawałek działki przeznaczyłam na grządki. W tym roku już troche późno, ale mama da mi sadzonki ogórków, pomidorów, a ja zasieję rzodkiewkę i sałatę. W sierpniu posadzę truskawki, zaowocują w następnym roku.
Tak bardzo cieszę się z takiego wielkiego ogrodu. Najbardziej zależy mi, aby Koko miała gdzie biegać, bo do tej pory były wyboje i chwasty. A ja lubie "grzebać" w ziemi, odpręża mnie to :)

Odnośnie humusu, to poszukaj dobrej i poleconej firmy, żeby nie przywieźli Wam jakiegoś badziewia, bo czytałam na forum internetowym, że firmy niby mówią, że ziemia super, a przywożą całkiem coś innego, na którym nic nie chce rosnąć, nawet trawa

U nas okropny gorąc. Koko teraz śpi, a ja mam chwilę dla siebie na odpoczynek.

reklama
MILVA cieszy mnie, że impreza udana.

270... czyli ogródeczek zapewne piękny bedziesz miała.

U nas też gorąco od rana, choć teraz toszkę wiaterek wieje, Kacperek sie właśnie obudził, może pójdę na plac zabaw z dziećmi.
Jak mały spał to po obiadku z Melą na dworek wyszłam,. ta poszalała, nogi w basenie pomoczyła a ja książki trochę poczytałam.
Potem szykowanie na wypad z mężęm, szczerze już doczekać się nie mogę.
A byłam w mieście rano i odkurzacz sobie nowy kupiłam, zadowolona jestem.

2701, wiem, że oszukują na humusie, mój M. pracuje w branży budowlanej, więc na bank pojechałby na miejsce sprawdzić, sęk w tym, że na Śląsku ciężko z dobrą ziemią, ale oczywiście nie ma rzeczy niemożliwych, trzeba szukać, w każdym razie po weekendzie będziemy bronować ziemię i trochę przelecimy ją rekultywatorem, a później mam nadzieję, że nawieziemy humus i posiejemy trawę.

U nas mega upał, naprawdę aż ciężko oddychać...

A my byliśmy na lodach, potem ja z Niną poszłam do moich rodziców. P na Orlik poszedł w piłę grać. Wracaliśmy od rodziców obie z Niną pieszo...babcia prowadziła wózek. Nina zrobiła prawie kilometr sama-za rączkę, drugi na moich rączkach. Kąpiel i spać. Silna z niej bestyjka.
2701 teraz tylko leżak albo huśtawkę wystawić i nic tylko byczyć się w takim ogrodzie-bardzo przyjemne to ;)O tak!!

Czesc dziewczynki :)

My juz w domku. Powiem wam ze zamiast wypocząć wróciłam potwornie zmęczona. Wszystko przec Alanka. W wózku nie chciał jezdzic, chciał chodzic, w zasadzie biegac... Reke mi wyrywał i uciekał. Jak go złapałam to mnie gryzł. Masakra jakas... Nic nie posłuszny jest, nic... Byliśmy ze znajomymi i ich córeczką, 15miesięczną. Ich dziecko grzeczne, spokojne.. Na obiad poszlismy, Nadia siedzi sobie kolo stolika naszego, Alan juz biegnie za restauracje... Normalnie odechciało mi sie jakichkolwiek wycieczek, wakacji...
Tyle dobrego ze okolica była prześliczna.

W nocy Alan obudzil sie kolo 2 z placzem. Zszedl z łozka, patrze co robi a on podszedł do komody, wział butelke wody (cala 1,5l stala) podszedł do mnie i ja podał. Biedaczek chcial zeby dac mu pic... Dałam mu tej wody, prosto z butelki, wypił sporo. I wszedł na łóżko ;) Tyle ze zeby nie było zbyt fajnie to zanim zasnął mnięła dobra godzina:/

Rojku Gratuluję drugiej córuni ;)))

Milva ciesze sie ze udała ci sie impreza. I szkoda ze kolezanka wyjezdza...

Dorotar zazdroszcze tego Weekendu! Razem z Alankiem (i M zresztą tez;)) jestesmy fanami ;)!

Milva żebyś wiedziała. Niekiedy jak piszesz o Bartku to mam wrażenie ze czytam o moim dziecku! Ciesze sie ze nie tylko u mnie jest tak jest. Chociaz jak popatrzałam wczoraj, dzisiaj na Nadię to zaczynam sie zastanawiac czy Alan nie ma ADHD.

Jutro w pracy (jak juz odpocznę) wstawię jakieś fotki, dzis nie mam siły ;(((

Dobrej nocy mamuski!

Witajcie kochane, dzień mega aktywny.. Nocna za to okropna, o 1:00 w nocy dałam ibum ale nic to nie dało, cała noc poplakiwal niestety. Od 11-13 byliśmy na orliku. Młody szalał z piłka całe 2 h. Mój M. Bronił w meczu. Jak wróciliśmy, Adaś wykąpał sie w baseniku i poszedł spać. Pózniej znowu na podwórko. Wróciliśmy do domu po 20:00. Adaś dalej szaleje, a ja już boje sie nocy. Oby było lepiej.. Chciałabym sie wyspać.

Sosnowiczanka- ja z Adasiem ostatnio trenuje chodzenie i jest bardziej posłuszny. Kiedyś byłam wykończona jak gdzieś jechaliśmy, a np dziś na orliku nie wchodził na boisko i nawet sie słuchał. Ale jakoś narazie nie wyobrażam sobie wczasów z Adim. Za rok już pewnie wiecej będzie rozumiał.
Milva- super impreza :)

dzień dobry po weekendzie :-)
u nas niedziela aktywnie, rodzinnie. dość miło.
teraz niestety praca. od rana wyglądam za okno i podziwiam piękną pogodę, byle do 15!

Milva, Sosnowiczanka Młody podobnie jak Wasi ma ADHD, nie jestem w stanie za nim nadążyć. zawsze robi co chce a nie to, co ja chcę.... charakterny od małego.

reklama
Hej Wam Dzierlatki.
Wstałyśmy, jest piękna pogoda, przepiękna... ciepło, słonecznie.Idziemy dziś z Niną do fryzjera podciąć grzywę.Przy okazji ja się zapiszę na lipiec na odrosty.Na 15 logopeda...Mam też nadzieję powystawiać trochę rzeczy dziś bądź podczas kolejnych wolnych dni co by trochę kasy wpadło a rzeczy niepotrzebne zrobiły miejsce niezbędnym.Miłego dnia !!

Do góry