reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Czesc:)
Od rana u nas leje. Mam nadzieje ze to jednorazowe i nie bedzie padac przez najblizszy tydzien... Spojzałam na pogodę na interii, to niby od jutra ma byc słoneczko. No zobaczymy. M ma wolny cały tydzien, jesli pogoda bedzie ładna to chciałabym jechac gdzies w góry na weekend. No zobaczymy:)
Alan w nocy znowu popłakiwał, niech te przeklęte zębiska juz wyjdą!
Jutro mamy zas wizytę u chirurga, strasznie sie boję, wiec trzymajcie kciuki juz dzis!!!
Wstawiłam zupkę dla Alanka, a za półtorej godziny uciekam do pracy. Pogoda taka ze nic sie nie chce ;(

Ewka zazdroszcze tej Grecji. Ale na tak daleką podróż z moim łobuzem to ja bym sie nie odważyła ;)

Dorotar a kiedy ten salon otwierają?

reklama
hej hej,

Dzis zapowiadali slonce u nas pochmurno i juz kropilo:no:juz mam dosc tej pogody wrrrr

Kota- to Hanulka drobniutka jest Marceli w 35.tc juz wazyl 3100:-D
Sosnowiczanka,Kota-my tez uzywamy przewijaka nie wyobrazam sobie Alana przebierac na lozku:szok:wielka ucieczka placz i stres:)
Ewka- my tez chcielismy jechac w tym roku do cieplych krajow ale nie da rady z dwojka:-(tym bardziej z Marcelem moze byc roznie....
Sosnowicznka-na takich wypadach masz animatorow zajeli by sie Alusiem:p jak bylismy z M 3 lata temu na Majorce to wlasnie byli animatorzy i zajmowali sie takimi szkarabami jak nasze:)

Polozylam Alana na drzemke bo jest niemozliwy:dry:ale slysze ze za bardzo nie chce mu sie spac:baffled:

Hej
Ewka jak ja Cizazdroszcze wyjazdu:DD może wezmiesz mnie w walizke?? Hahah
Dorota fajnie zemasz jakas alternatywe z praca:DD

U nas pogoda do du.y rano tak lalo ze masakra cala piwnicemamy zalana dobrze, że A ma wolne to wypompowywuje
a po za tym A mnie tak wkurza , że masakra uwaza chyba ze za wszystkie jego nie powoidzenia jestesmy winne my z Zuza chodzi jakby mial wieczny okres wrrrr:((

Siedzę w pracy i się nudzę. Ręce opadają. Wypiekami litr koktajlu truskawkowego, truskaweczki swoje, koktajl z garstka śmietany mlekiem bez cukru, pychotka.
Jutro mam wolne a co. Mamaa stomatologa z siostrą i badanie-mammograficzne, mamobus jeździ. Planuje intensywnie spędzić czas z dziećmi jutro, młodej do przedszkola nie puszczę i wybiorę się z nimi na jakąś wycieczke, już się nie boję bo m auto sprawne, hamulce rewelacyjne.

MALEŃSTWO ech Ci faceci, widać że i na nich pogoda depresyjne wpływa.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, wczorajszy dzień.. Ehhh szkoda gadać, chyba przez to zmęczenie byłam strasznie nerwowa. M. był na mnie zły, bo stwierdził że jestem dla niego wredna, a on nie wie czemu. Powiedziałam mu wieczorem, że jestem po prostu zmęczona, że dziękuję mu za to że chodzi do pracy a jeszcze później z małym na spacer, ale ja robię przy Adasiu całą resztę, a jeszcze muszę ugotować, posprzątać. Nie chciał mnie słuchać za bardzo, ale później w nocy było już ok. W nocy... bo tak lało że nikt nie mógł spać, nawet Adaś obudził się o północy i nie spał do 2:00. Myślałam że oszaleję.
A dziś.. Byłam z mamą na zakupach , z Adim w sali zabaw bo cały dzień leje. Teraz zjedliśmy obiad i deser. Czekam na M. Może ten wieczór będzie lepszy.

Ewka- też zazdroszczę wakacji, nas nie stać i bardzo nad tym ubolewam, choć M. się łudzi że gdzieś pojedziemy..

cześć dziewczyny,

Inka, prawda, że szybciej brzuszek rośnie w drugiej ciąży, przynajmniej u mnie się szybciej pojawił, może dlatego, że między jedną, a drugą ciążą tylko 10miesięcy przerwy było, nie wiem, ale na wadze mniej przybrałam niż z Kubinem, w sumie nie ma jak przytyć, bo non stop biegam albo tyle zmartwień i stresów, że nie mam w ogóle apetytu.

Ewka, strasznie zazdroszczę wakacji! wypocznijcie i wracajcie do nas szybko z masą wspomnień i zdjęć :)

Phelania, Q niecały miesiąc przed porodem wazył 2650g, urodził się z wagą 3280g, mam nadzieję, że Hania też tak max 3,3kg będzie ważyła :)

byłam dziś w pracy z Q zawieść L4, powiem Wam, że trochę tęsknię za pracą.. trochę.. ale z drugiej strony na nic nie zamieniłabym tych chwil z Kubusiem.

Hej :)
Ja po pracy. Cale popołudnie przepadało, wiec nie bylo za bardzo pracy, dzieki temu nadrabiam zaległosci ksiązkowe, bo strasznie sie opusciłam w czytaniu ostatnio;(
Odpuscilam dzis Dukana... ;(( Nie mam siły. Nie mogę patrzec na dukanowskie potrawy... Ale bede trzymac dietę, tzn zero, czy prawie zero tłuszczu i pieczywa, za to duzo warzyw i owoce, których na dukanie strasznie mi brakowało...
Moze za jakis czas znowu powrócę, zobacze jakie bedą efekty. Póki co dzis na obiad zjadłam odrobinę brązowego ryzu i jak ja ryzu nie lubię to po takiej przerwie smakował mi jak nigdy ;) A wieczorem nektarynka była najlepsza na swiecie:)

Malenstwo twój M to jak mój ;) Jak mu cos nie wychodzi to przeze mnie i Alanka;) Oczywiscie nie zawsze, ale niekiedy wlasnie tak sie zachowuje. Wtedy zawsze mu mówie zeby za SWOJE niepowodzenia nie winił mnie i dziecka tylko przyjzal sie sobie.

Dorotar a to badanie mammograficzne to dla ciebie?
Tak pytam bo ostatnio przed CH stał mammobus, ale pisalo na nim ze bezplatne badanie jest dla kobiet chyba od 55 lat...

Nastazja moj Alus od ok tygodnia, moze ciut dłuzej co noc sie budzi... Troche poplakuje, przytulam go i daję syrop i po jakims czasie sie uspokaja. Obstawiam te przeklęte piątki.

Kota z tą wagą dziecka na usg to tak nic pewnego, przynajmniej w moim przypadku. Dzien przed porodem miałam usg i wyszla mi waga Alanka rowna 3kg a urodzil sie 3500, wiec te pol kilograma róznicy to dosc duzo wg mnie... Na którego lipca masz termin?- Mój M jest lipcowy, z 3-go. Raczek. Jak to moja mama powiedziała: jeden krok do przodu dwa do tyłu ;)) <w przypadku M sie nie sprawdza;)>

SISNIWICZANJA nie nie na badanie moja mama. Ale wzięłam wolne bo nie chcę by Kacpra ściągają rowerem 3km w jedna stronę, trochę czasu ram siedzi bo i dentysta, zresztą nie wiadomo jak z pogodą.

reklama
Sosnowiczanka, mam termin na 13go. Ale watpię, że H. będzie duża, zarówno ja, jak i mój M. byliśmy kompaktowo drobni przy porodzie, Kubin też taki akurat, nie było w naszych rodzinach urodzeniowo dużych dzieci, poza tym ja też mam jakieś fizyczne ograniczenia, i tak lekarze panikowali, czy ja dam radę urodzić Q SN, no i dałam, Hanię też chcę sama wypchnąć ;))
A co do USG, moja koleżanka na porodówce miała robione usg i mówili, że spoko, dziecko waży 3,5-3,8kg, no i urodziła SN córę 4380g :) bez nacięcia, bez pęknięcia i jeszcze mówiła, że lajtowo było haha
poza tym mi się śniłaś, bo jestem w fazie szaleńczego szukania fryzjera idealnego i mi się śniło, że byłam u Ciebie w salonie i wyszłam super zadowolona. może to sen proroczy, w końcu aż tak daleko do Sosnowca nie mam, a drastycznie potrzebuję dobrego podcięcia, dlaczego nikt nie umie podciąć dobrze moich włosów :((

Do góry