reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Witam Was slonecznie, zapowiada sie piekna pogoda, słonko w końcu wyszło, mam wolne i spedze cały dzień z dziećmi, nocka ok, pobudka o 6.40 wiec Kacperek ciut dłużej pospał.
Mowilam Wam, ze od jakiegoś czasu Kacperek chodzi ze ną rano do toalety i kaze sie sadzać na nocnik, no i wczoraj rano mój zdolny chlopczyk zrobil swoje pierwsze sisiu na nocnik, ależ byłm duna, biła brawo, wycałowałam, wyścisdkałam go, cieszylam sie jak głupia.

KOTA jak w miarę blisko masz do Sosnowca to ruszaj do naszej Marty;-)

SOSNOWICZANKA szacun dla siostry.
Kciukii zaciśniete.

AGAPA z tego co napisałaś wydaje i się, ze masz zablokowane tylko wiadomosci wychodzace.

PAPAYKA ja wczoraj zaczelam z Ewa, cwicze z You Tube, zaczelam, dałam, rade, ale mam dziś zakwasy.

Hej!!! Ja z M. już nie śpimy od 7:00, a nasze dziecko padnięte śpi. W nocy obudził się RAZ! Muszę go częściej wysyłać wieczorem z M. do sklepu na nogach, haha. Wczoraj nie chciał do wózka więc M. wziął go pieszo. Nawet marudził jak się kąpał, był tak zmęczony, że usnął w 2 minuty, wcześniej wypijając butelkę soku. Wcisnęłam mu jeszcze serek bakuś i zasnął. dzis w końcu słońce. Pójdziemy z Adasiem na spacer, a po południu mam angielski. Muszę pochodzić po aptekach popytać o ceny tych moich nowych tabsów, bo jest róźnie. W mojej takiej ulubionej 29 zł, a spotkałam się i z ceną 36,90.

Papayka- Adaś też jakoś specjalnie na mięso się nie rzuca. Lubi bardzo kotlety mielone, albo spagetti z mięsem. Jak mamy pieczeń, to muszę bardzo drobno kroić i nie specjalnie za nią przepada. Smażonych kotletów schabowych mu nie daję. Ostatnio miałam pieczonego kurczaczka i mu smakował.
Kota- ja mam super podcięte końce. Zawsze życzę sobie na prosto, tak idealnie jak od linijki, nie lubię cieniowania. Ale ja mam bardzo cienkie włosy, a ty masz ich mnóstwo i myślę, że właśnie ciężej dobrze podciąć końce na takich gęstych włosach.

Sosnowiczanka 6 kg dziecka – masakra
Papryka zazdroszczę – Krzyś śpi 22-6, a ja kładę się 24-1 w nocy i od 6 nie ma spania - jestem niewyspana od 1,5 roku!

Krzyś uwielbia mięso – szynka, obiadek, zupka, żaróweczki – każda postać mięsa.

Oj słonko się pojawia - moze się uda zaliczyć spacer - wczoraj były burze przez 4 godziny!

Szyciutko tylko na temat tych ugryzień, używałam ziajka bzz i komary nie gryzły w popsikanych miejscach ale wystarczyło że 1cm ciała nie popsikany i już siadały, poza tym szybko przestawało działać u nas. Teraz używam plastrów mosbito i zero ugryzień.

Cześć.
Ja dziś z mega bólem po prawej str. Ból podobny do kolki, ale zwala z nóg. Wzięłam dwa apapy i trochę ulżyło ale jednak boli nadal.:no:

Miki nie śpi od 6.30, ale już się tuli do spania. A niech śpi bo na 13.00 szczepienie. Dziś robię na obiad żurek. W sumie już się tylko dogotowuje. Jajka też jeszcze 5 min i gotowe.

Dorota ja się nie mogę wogóle zalogować. Jestem mega wkurzona na to, ale w razie co założę sobie drugie konto na maila P.

Dzień dobry
Młody w żłobku od 7:30 a ja ruszylam poza miasto. Na 15 do pracy a tu takie piękne słoneczko świeci!
Noc kiepska, Młody budził sie z płaczem a o 4 sie obudził i nie chciał spać, wzięłam go do nas ale tak szalał i kopał M ze ten sie wkurzył i odniósł Młodego do łóżeczka. Na szczęście usunął i budzilam go przed 7.

Miłego dnia!

słyszałyście że od 2016 roku opakowania z mlekiem modyfikowanym nie mogą mieć zdjęcia dziecka żeby promować karmienie piersią? Normalnie witki mi opadły! kto to wymyślił? śmiech na sali!

Agapa współczuję bólu

Teściówka namiętnie przywozi mi zamrożone mięsa (bardzo fajnie że je przywozi) ale muszę rozmrozić lodówkę więc dzisiaj dzień kucharzenia - z cielęcinki będą krokiety a z kotletów schabowych zrobię schab w grzybach. Zostały mi jeszcze kurczaki, indyki, kiełbaski dla Krzysia. Jezu jak ja kocham gotować!!

Phelania- super wieści !!! :)
żabcia- fajnie że udało sie w końcu z tym mieszkaniem. Miejmy nadzieje że właściciele nie zechcą go zaraz sprzedawać
milva- gratuluję :) mąż czy nie mąż - Tz nadal pozostanie towarzyszem życia ;)
Netka- brawo dla Ninki za nocnik
Rojku- Anielka na pewno sie spadnie ze swojego łóżeczka :)
Ewka- bawcie sie dobrze w cudownej Grecji !
Agapa- nie pomoge, bo sie nie "bawię" w fb....współczuje tego bólu, co to może być ?
Dorotar- nam już wskoczyło R na końcu i w środku wyrazu a np rower to teraz ŁOWER :)

Wczoraj pojechaliśmy do Ełku na przegląd auta i chodziliśmy za lodówką. Dopiero co musieliśmy wymienić pralkę to teraz zamrażalka padła :/ i mnie wkurza, bo pika w nocy, budzi mnie i oczywiście nie mrozi.
Upatrzyłam też sobie reeboki, mierzyłam w sklepie. M chciał już płacić a ja mówię że sie jeszcze zastanowię i dobrze zrobiłam bo na allegro prawie 100zł tańsze...

Dziś idę do ginki na konsultację, bo mam torbiele na jajnikach a nie chce brać żadnych tabsów. Po obiedzie jedziemy z Olo do logopedy. Ćwiczy i robi postępy wg mnie, bo słyszę różnicę a jak nie chce ćwiczyć to namawiam a w nagrodę zdmu****e świeczkę po naście razy ( to też jest ćwiczeniem języka) Mała nie chce tak w pojedynkę, ale jak siostra dmucha to i ona sie pcha oczywiście :)

Kasie ważyłam, 10.300 a ile cm nie wiem

reklama
hej! u nas nic nowego. wczoraj fryzjer i od razu wyglądam jak człowiek:tak:, pogoda fajna, potem pojedziemy do miasta.

Papayka- Bart też wege ;-)mięso bardzo rzadko mu wchodzi...ale nie zmuszam

Pyszczek- z tym karmieniem piersią, to zakrawa o jakąś paranoję:baffled:

Do góry