reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Kota - nie stresuj się - wiem że łatwo mi się pisze, ale Hania najważniejsza...

Netka - nie zazdrosć mi Kami, bo rosnie Ci Mała zdolniacha:-)

Ja mam kiepską noc za sobą. Zulka ok 3 zaczęła wymiotywać i tak do 5. Potem bidulka w końcu padła z wycięczenia i spała...jak wychodziłam do pracy to jeszcze spała. Opiekunka pisała że ok. Ma humor, je, pije, ale stan podgorączkowy jakis jest, wiec nie wiem czy to z tych wymotów. Zobaczymy popołudniu. Może pomarańcza to spowodowała, bo teściowa jej wczoraj sporo dała i jak w nocy wymiotowała to najpierw niestrawiona pomarańcza leciała.

ewka, Inka, Sosnowiczanka- zdrówka dla maluchów !
kota- odmów im jakoś... asertywnie
Nastazja- możecie zapisać sie do biblioteki publicznej. Ja co tydzień wypożyczam reklamówkę nowych książek
Netka- idź koniecznie do gin
Dorotar - za dużo nakupowałam dla Oli bluzek z USA. Na długi rękaw, markowe, dobra jakość, rozmiar taki na teraz + spoko jeszcze na przyszły rok, bo one tak z rezerwą. Po kosztach mogę odstąpić. Fotki pokazać.

U nas całą sobote lało, ale wczoraj było ładnie. Zaprosiliśmy teściów na obiad z okazji DM, potem pojechaliśmy na działkę. Tam komar na komarze... W piątek przyszła paczka z USA, rachunki 3 tygodnie wcześniej. Bez przesady, ufam przecież szwagierce.

Kasia bardzo lubi rodzynki, ale nie gryzie ich chyba tylko łyka, bo potem w pampku znajduję rodzynki w "czekoladzie" i to samo z pestkami słonecznika.

Kupinosia- "rodzynki w czekoladzie":-D:-D
laugh.gif
hahaha
Kota- współczuje wizyty. Tylko bardzo nie przejmuj się odwiedzinami teściowej, bo jeszcze wcześniej urodzisz

Idziecie z dzieciaczkami na procesję Bożego Ciała? Młoda ma białą sukieneczkę i koszyczek do sypania kwiatuszków, tylko zastanawiam się jaka pogoda będzie, no i czy czasem Koko nie będzie chciała zjeść tych kwiatków ;p

U nas pogoda kiepska, nic człowiekowi się nie chce robić. Dobrze, że mam obiad wczorajszy, to nic nie muszę gotować ;) Młoda śpi, ja jestem po ćwiczeniach.
Idę wrzucić coś na ruszt ;p

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki.
Adasio śpi, a ja wzięłam prysznic i szykuję się powoli na angol. Wiecie jakiego mam stresa. Ale nie z mojego powodu, tylko Adasia. Nie wiem jak on tam z tymi dziećmi sobie da radę? Więc wymyśliłam właśnie, że M. pójdzie z nami i w razie płaczu go zabierze. Później jak się przyzwyczai to pewnie wytrzyma te 2 h, ale pierwszy raz nie wiem jak to będzie :szok: Już teraz wiem co czujecie przed oddaniem dziecka do żłobka. Ja będę w sali obok a już mnie ciarki przechodzą na samą myśl.

Zdam relacje po powrocie, buziaki :*

hej hej
u nas znowu zimno i leje od 3 dni musze palic w piecu bo zimnica masakryczna ja chce slonce bo oszalec mozna
27012701 ja z mala na procesje nie ide po pierwsze za dlugo po 2 zawsze jest pelno ludzi a po 3 u nas oltarze sa porozstawiane w duzych odleglosciach i nie bardzo a kwiatuszki maga sypac tylko dzieci komunijne:(( a po za tym nasz proboszcz nie lubi malych dzieci jak placza albo chodza po kosciele i wyprasza rodzicow zeby zabrali dziecko bo inaczej nie prowadzi dalej mszy 

Czesc dziewczynki
Fatalną noc miałam. Alan jak usnął to po ok pol godz sie obudzil ze strasznym placzem. Dałam mu czopek, syrop, ponosiłam. Nic nie przeszło, biedaczek całe rączki do buzi pchał. Gorący sie zrobił. Jak go nosiłam to złapał sie mnie jak małpka.
Wlaczyłam mu Mikiego i patrzac na bajke troche sie uspokoil. TYlko ze spac pozniej nie chcial isc. Zaciągłam do do łóżka dopiero ok 2 w nocy ;((( Pozniej obudzil sie z placzem ok 4 i o 7 znowu. Tyle ze jeszcze usnął i spalismy prawie do 10. Moje biedactwo... Niech te przeklete zeby juz wyjdą. Dawno nie mialam takiej ciezkiej nocy.
Teraz Aluś pojechal z M do tesciowej :baffled:
A ja tradycyjnie jestem w pracy. Ten tydzien popołudniowo.
Mialam isc dzis do gina, ale okres dostałam. Moze do środy przejdzie to wtedy pojdę. Bo od srody zas musze tabletke wziąść. Tyle ze juz nie mam.. Jak mi sie nie skonczy okres to wezme od kumpeli z apteki a do gina pojade w piatek. No zobacze, nie ma co planowac...

Nastazja przyjemnej nauki:)

Milva super ze tesciowa dala jakis normalny prezent Bartusiowi;)

Kota wspolczuje tesciow.

Malenstwo a to macie ksiedza! Jak mozna wyprosic z kosciola matke z dzieckiem? Masakra jakas...

Byłam na zakupach w biedronce, sa swietne kubeczki ze słomką dla dzieci:) Alan wyszedł bogatszy o dwa, bo nie mogłam sie zdecydowac:))))

Sosnowiczanka- u Was to już chyba piątki wychodzą?:szok: Biedny Alanek.. A te gadżety w biedronce widziałam. Chciałam mu wziąć kubek z ustnikiem, ale się wahałam i stwierdziłam że przemyślę. Słomki Adaś nie zajarzył więc taki kubek odpada.

Nastazja - moja E. chodzi na zajęcia na 2h 3x w tyg do przedszkola językowego już 2 tygodnie i ja się jakoś przyzwyczaiłam do tego ;-) najgorsze pierwsze 2 razy były, a potem już ok, oczywiście dla mnie, bo Elence podobało się od pierwszego razu :-) Mam nadzieję, ze Adaś też chętnie pójdzie do dzieci....

Dziś idziemy oglądać żłobek i jak nam się spodoba, to Elenka pójdzie juz od lipca na 5h dziennie. Koszt prawie ten sam, co te zajęcia na które teraz chodzi, więc nie ma się co zastanawiać, jeśli chodzi o względy finansowe...

Sosnowiczanka - biedny Alanek, niech mu te zebiska szybko wyjdą!

Kupinosia - ja to parę razy też znalazłam w pampku takie "niespodzianki" z tym, że to byłą żurawaina "w czekoladzie" hihihih ;-)

reklama
Nastazja Alankowi trójki wylazły juz ze dwa miesiące temu, wiec piatki:) Mam nadzieje ze to zeby a nie co innego ... Ale chyba tak bo i biegunka, gorączka, i rączki w buzi.. A slini sie tez strasznie..

Do góry